ZA 29.01

20U45

Competitie

KMSK Deinze - RE Virton

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Voorbeschouwing Club NXT - KMSK Deinze

Nieuws Bericht geplaatst op maandag 19 oktober 2020

Vrijdag 16 oktober ’20, 6de competitiedag in 1B. Deinze moet in de wei tegen de laatste in de rangschikking, CLUB NXT. Zowel SK Deinze als Club hebben nog een inhaalwedstrijd (tegen Westerlo) tegoed .

Nog even ter verduidelijking. Club NXT werd als laatste en achtste club toegevoegd in de competitie van 1B Pro League nadat vele processen de hele samenstelling van de competitie overhoop haalde. Ze staan voorlopig laatste met 2 gelijke spelen. Winnen konden ze nog niet. Ze kregen 13 tegendoelpunten, scoorden vijfmaal waarvan 3 doelpunten op naam van de 18-jarige talentvolle Thibo Baeten. 

Deinze is gewaarschuwd zeker na de bekeruitschakeling van afgelopen zaterdag op Thes Sport. Trainer David Gevaert kan gelukkig een aantal geblesseerde spelers recupereren: Gert Van Walle, Neto en Vargas zijn opnieuw fit. De Belder, De Greef en Boone blijven out.

Naar het Daknamstadion in Lokeren

Daar hoort uiteraard een verklaring bij. De inwoners van Lokeren kunnen immers terug naar het voetbal gaan kijken.  Dit seizoen zelfs naar twee clubs. Nadat het ter ziele gegane K.Sporting Lokeren Oost-Vlaanderen uit zijn as is herrezen (door K.S.V. Temse van de verdrinkingsdood gered), komt het terug uit in het Daknam stadion. Dat moeten ze nu nochtans delen, want door een enorme samenloop van omstandigheden, zoals reeds vermeld,  is er nog een tweede club actief in het stadion. Het betreft, in feite, de “reserves” van Club Brugge K.V. , dat een plaats werd toegekend in “1B” en daar actief is onder de merkwaardige benaming Club Brugge N.X.T.. We hebben een poging gedaan om de betekenis terug te vinden van “N.X.T.”. Er zijn er verschillende, die nochtans niet gerelateerd kunnen worden aan het stamboeknummer 3, want uiteraard komen ze onder hetzelfde nummer uit als het eerste elftal. De enige aanneembare verklaring die we hebben kunnen vinden: een afkorting van het woordje NEXT. Veel meer kunnen we er niet over kwijt, want uiteraard zijn de “clubkleuren” en de voorzitter dezelfde. Alle ingrediënten waren dus aanwezig om te kunnen aantreden bij de profclubs, alleen diende er een stadion gevonden te worden dat voldeed aan de strenge  licentievoorwaarden. Vermits het Jan Breydelstadion niet kon (twee clubs is voldoende en drie te veel), vond men een onderkomen in Oost-Vlaanderen, meer bepaald in het Daknamstadion te Lokeren.

Het Daknamstadion      

Is gelegen in de Lokerse deelgemeente Daknam en ontleent zijn naam aan deze gemeente. Het biedt plaats aan 12.000 toeschouwers en in de gloriedagen van K.S.C. Lokeren zelfs aan 18.000 kijkers. Het moet geopend zijn in de jaren ‘50 onder de benaming Stedelijk stadion. Het werd gebruikt voor allerlei sportevenementen, amateurvoetbal, atletiekwedstrijden tot zelfs hondenkoersen. De eerste tribune werd in 1956 gebouwd. Vermoedelijk speelde Standaard F.C. Lokeren in het stadion, in alle geval ging K.S.C. Lokeren er aan de slag toen Standaard en Racing Lokeren in 1970 tot een fusie overgingen. Door de jaren heen werd het stadion meer en meer uitgebreid, meer bepaald vanaf 1974. U daarvan een overzicht geven zou ons te ver leiden. Na het seizoen 2013-2014 werden de renovaties voltooid met de bouw van een vierde zittribune, waar vroeger onoverdekte staanplaatsen waren en later een publiciteitswand. Het stadion ligt op wandelafstand van het station van Lokeren en ook op een 100-tal meters van de “oude baan” Antwerpen-Sint-Niklaas-Gent (N70). Met de wagen is het stadion te bereiken via de E17, afrit Lokeren, om vervolgens de ring te volgen naar de eerder geciteerde baan, N70. T-kruispunt en dan rechtsaf, over de Durme en na een paar honderd meter links de Daknamstraat die naar het stadion leidt.

Marcel Dingemans & Peter De Maertelaere

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq