ZA 29.01

20U45

Competitie

KMSK Deinze - RE Virton

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

KMSK Deinze pakt 9 op 9 na winst tegen Lierse

Nieuws Bericht geplaatst op zondag 04 oktober 2020

KMSK Deinze hield in een uitgeregende wedstrijd de drie punten thuis tegen Lierse Kempenzonen. Apocalyptische omstandigheden met veel regen. Het waren de ingrediënten voor de zesde speeldag in 1B tussen Deinze en Lierse. De Looze besliste de wedstrijd met een bal in de winkelhaak. Tot zijn eigen ongeloof.

In de zesde speelronde van 1B kwam zondagavond Lierse Kempenzonen op bezoek in het Burgemeester Van de Wielestadion. Lierse Kempenzonen kreeg een lastige verplaatsing met een Deinze dat in zijn laatste twee wedstrijden zes op zes pakte. Bij Lierse daarentegen was het herbronnen na een drie op twaalf.

Het waren apocalyptische omstandigheden zondagavond. De eerste tien minuten van de wedstrijd werden geteisterd door zware regenval die het veld omdoopten tot een nat en zompig terrein. Het zorgde voor een afwachtend openingsbegin. Veel meer dan een schampschot van Staelens viel er in de eerste minuten niet te vermelden.

Toch was het KMSK Deinze die bleef zoeken naar een treffer. Lierse zakte achteruit en met hoge pressie kon Deinze toch het eerste doelpunt vinden. Challouk kreeg de bal aangespeeld in het midden van de rechthoek. Via een gekruist schot verschalkte hij Burghmans, doelwachter van Lierse Kempenzonen. Zijn derde goal in vijf wedstrijden.

Deinze bleef daarna verder zoeken naar een tweede treffer, maar die kwam er niet. Challouk viel op met enkele sterke acties, ook Staelens was er dichtbij, maar een tweede treffer kwam er niet. Zo was het opletten voor de counter en de stilstaande fases van Lierse Kempenzonen.

Dutoit hield vlak op het halfuur Deinze recht met een katachtige redding op een schot van Van Landschoot en ook topscutter Allach was dichtbij een gelijkmaker. Uiteindelijk viel de gelijkmaker er dan toch via een corner die Bitsindou afwerkte met het hoofd.

Lang moest Deinze niet zoeken naar de tweede treffer van de avond. De Looze zocht via een afgezwaaide voorzet het hoofd van Lennart Mertens, maar die vloog over alles en iedereen. Burghmans was verrast en de bal belandde recht in de winkelhaak, tot eigen ongeloof van De Looze, die zichzelf nog leek te verontschuldigen.

In de tweede helft was het voor beide partijen zoeken. Lierse Kempenzonen was enkele keren dicht bij een gelijkmaker via Van Landschoot en Allach. Maar de Deinse defensie hield zich staande.

Oranje-zwart bleef volwassen voetballen en zakte in de tweede helft meer achteruit. Seth De Witte mocht zijn eerste speelminuten maken in het shirt van Deinze en ook Libbrecht en El Banouhi mochten enkele speelminuten maken.

KMSK Deinze pakt zo een negen op negen, na eerdere overwinningen tegen Lommel en Molenbeek. Ze springen door de overwinning naar de derde plaats in het klassement met 9 op 15. RFC Seraing blijft eerste met twaalf punten, gevolgd door Union Saint Gilloise op 11 punten. Deinze heeft wel nog altijd een wedstrijd te goed na de afgelaste wedstrijd tegen Westerlo.

Opstellingen

KMSK Deinze

28. William Dutoit (GK), 6. Flavien Le Postollec (K), 7. Alessio Staelens, 8. Mehdi Tarfi (60’ 2. Soufiane El Banouhi), 9. Lennart Mertens, 11. Youssef Challouk, 15. Michiel De Looze, 17. Jannes Vansteenkiste (70’ 44. Seth De Witte), 22. Siebe Blondelle (89’ 5. Gauthier Libbrecht), 24. Niels De Schutter, 88. Renato Neto

Lierse Kempenzonen

1.Bernd Brughmans (GK), 3. Ben Santermans (K), 4. Jef Van der Veken, 8. Ayyoub Allach (78’ 25. Jo Gilis ), 10. Bob Straetman (66’ 6. Plaça Fessou Euloge), 15. Mathieu Troonbeeckx (66’ 19. Emile Samyn), 18. Jellert Van Landschoot, 20. Bitsindou Romeni Scott, 21. Yentl Van Genechten, 27. Timo Cauwenbergh, 88. Sava Petrov

Matchverslag door Emile Wallays.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq