VR 19.08

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Jong Genk

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Bekeruitschakeling na matige wedstrijd

Nieuws Bericht geplaatst op zaterdag 10 oktober 2020

Met het nummer twee tegen het nummer één van vorig seizoen stond een heuse topper op het programma voor de 32ste finales van de Croky Cup.Thes Sport won na verlengingen met 3-1 tegen een te matig Deinze.

Coach David Gevaert bracht acht wijzigingen door t.o.v. de vorige competitiewedstrijd tegen Lierse. Deinze startte met veel balbezit maar met weinig doelkansen. Het eerste kansje na 5 minuten was voor Tarfi, die het zijnet trof.
Thes Sport nam naderhand over en was het gevaarlijkst in de eerste helft. Na een één-tweetje trof Laurens Vermijl het zijnet, iets later trapte thuisspeler Kyan Vaesen een metertje naast.
Op het half uur was het dan toch prijs. Seth De Witte kreeg een voorzet onbewust tegen de arm, waarna de scheids de thuisploeg een strafschop toekende. Marco Battista zette de elfmeter om, Thes Sport leidde verdiend.
Deinze kon in de eerste helft nog maar weinig meer klaarspelen.

De tweede helft startte zonder wissels, maar met meer wilskracht. Hierdoor drukte Deinze Thes wel weg, maar het was voorin niet gevaarlijk genoeg om doelman Valkenaers te bedreigen. Een schot van Schils trof het zijnet, terwijl Lecomte in de handen van de thuisdoelman mikte.
Op het uur stuurde Lecomte Dansoko diep, die in de 16 makkelijk ging liggen en alsnog een strafschop toegewezen kreeg. Lecomte stuurde de elfmeter tegen de paal, maar scoorde in de herneming, wat terecht afgekeurd werd.
Deinze bleef drukken, ondermeer via een vrije trap van de ingevallen Staelens, die net naast ging. Wanneer niemand het nog verwachtte, duwde Niels De Schutter na geharrewar op een hoekschop, het leer alsnog in doel. In de 5 minuten extra tijd kwam Tarfi nog het dichtst bij het winnende doelpunt, maar zijn poging ging net naast het doel van Valkenaers.

In de verlengingen kon Deinze geen vervolg breien aan de betere tweede helft, waarbij Vandenberghe tot tweemaal toe redde, maar kansloos was op de gevolgde rebound van Martijn Stefani. Deinze zette nog alles op alles, maar botste op een counter waarbij Vaesen van op 20 meter de bal in de linkerbenedenhoek pegelde.

Digest
Eindstand: 3-1
Scheidsrechter: Tom Stevens, bijgestaan door Bryan Bynens en Brian Vanoppen
Doelpunten: 31' Battista (1-0), 90' De Schutter (1-1), 103' Stefani (2-1), 112' Vaesen (3-1)
Thes Sport: Valkenaers, Vermijl, Spruyt (78' Bammens), Kerckhofs, Stefani (120' Reykers), Vaesen, Vermijl (82' Jeunen), Battista (87' Braeken), Hulsmans, Vanaken, Deferm
Deinze: Vandenberghe, El Banouhi, Libbrecht, Tarfi (97' Blondelle), Lecomte (65' Mertens), Challouk, Dansoko, Schils (75' Staelens), De Schutter, De Witte, Seurynck (65' Vansteenkiste)
Gele kaarten: Vanaken, Libbrecht, Battista, Jeunen, Hulsmans, Vaesen

Wedstrijdverslag door Ruben Gekiere

 

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq