ZA 29.01

20U45

Competitie

KMSK Deinze - RE Virton

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

BEDRIJF IN DE KIJKER: TIM TFELT VAN WEIDEL TOURS

Nieuws Bericht geplaatst op donderdag 29 oktober 2020

Dit seizoen is KMSK Deinze in zee gegaan met de firma Weidel Tours of De Durme reizen uit Sleidinge. Weidel Tours is een jonge en dynamische onderneming die reeds meer dan 50 jaar gespecialiseerd is in het organiseren van busreizen in heel Europa tegen een voordelige prijs. In oktober 2007 nam de derde generatie het roer over onder de vorm van dochter Karen Dellaert en schoonzoon Tim Tfelt. In januari 2016 nam Weidel Tours het gerenommeerde De Durme reizen uit Lokeren over. Zij beschikken over een moderne vloot luxe autocars en goed opgeleide enthousiaste chauffeurs. Naast de ‘normale’ busreizen organiseren zij ook skireizen, cruises en fietsvakanties. Alle info www.weidel.be. Weidel tours brengt onze spelers veilig op verplaatsing zowel het eerste elftal als drie van onze jeugdploegen. Ongetwijfeld zag je de prachtige KMSK Deinze-bus al schitteren in het straatbeeld van Deinze en zijn ruime omgeving. Maar het zijn bange ‘coronatijden’ ook voor de reissector en dus ook voor busmaatschappijen. Nu de reissector gegijzeld wordt door corona zat zaakvoerder Tim Tfelt niet stil.

“We zijn blij met onze partnership met SK Deinze. Onze reizen worden zwaar geteisterd en zijn logischerwijze worden ook busreizen hiervan  niet gespaard” weet Tim. Bussen die stilstaan kosten dagelijks pakken geld. Ondernemers zijn survivers. Het zit in hen gebakken.  En dus gaan ze creatief op zoek naar oplossingen om te blijven overleven. Om het verlies enigszins in te dijken ging Tim samen met Dominique Willems van het zakenkantoor Solvas uit Lievegem een oplossing zoeken bij de dader zelf, de corona. Zo vormden ze een van hun bussen om tot een COVID – SNELTESTBUS. “Bedrijven en scholen die hun personeel willen laten testen kunnen dit doen op hun eigen parking of op een van onze standplaatsen. Zo staan ze op volgende week vrijdag (06/11) van 10 tot 12 uur op de parking van het voetbalstadion. Na een goed kwartier is het resultaat gekend. Zo vermijdt men om personeel nodeloos in quarantaine te plaatsen en voorkomt men paniek en stress bij collega’s” verduidelijkt Tim het initiatief. “Ook particulieren kunnen zich laten testen. Bij de dokter kan men momenteel niet meer terecht indien er onvoldoende symptomen zijn en de zorgsector slaagt er niet meer in alles tijdig te verwerken” zegt Tim.

Het systeem werkt heel eenvoudig. Via de website www.sneltestbus.be of telefonisch 0497/41 13 72 kan een afspraak gemaakt worden.  “We hebben de bus binnenin helemaal verbouwd. Tegelijk kunnen drie mensen getest worden in aparte hokjes achteraan de bus. Vooraan gebeurt de administratie. Er wordt gewerkt met de neussneltest. Het resultaat is gekend na een twintigtal minuten maar men hoeft hier niet op te wachten. Het wordt doorgestuurd via WhatsApp of sms samen  met de foto van het attest” verklaart Tim nader.

Op de bus zijn twee speciaal opgeleide verpleegsters aanwezig die de testen uitvoeren. Er wordt gebruik gemaakt van de sneltesten van Abbott, gegarandeerd door het UZ Leuven Een particulier betaalt 80 euro per test. Vanaf 20 testen kost dit nog 60 euro.                     Ook de overheid heeft 4 miljoen van deze sneltesten aangekocht. “Als het een succes is kunnen we het aantal sneltestbussen uitbreiden” besluit Tim

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq