ZA 22.01

20U45

Competitie

KVC Westerlo - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

KMSK Deinze vecht zich naar de eerste drie punten van het seizoen!

Nieuws Bericht geplaatst op woensdag 16 september 2020

Deinze heeft zijn eerste drie punten van het seizoen beet na een potige wedstrijd tegen R.W.D. Molenbeek. Lennart Mertens, topscorer vorig seizoen met 28 doelpunten, verloste de thuisploeg met een doelpunt in de eerste helft.

KMSK Deinze begon het seizoen met veel ambitie, maar in de eerste twee wedstrijden in 1B kwamen er geen overwinningen of draws aan te pas. In de derde wedstrijd van het seizoen kwam R.W.D. Molenbeek op bezoek, de vijfde in de stand.

Trainer van Deinze, David Gevaert, zorgde voor drie wissels in vergelijking met de wedstrijd tegen RFC Seraing. Geen Tom Vandenberghe in de basis, de vaste doelman van KMSK Deinze stond niet op het wedstrijdblad wegens een blessure. Dutoit, overgekomen van Oostende, mocht zo zijn eerste speelminuten in het shirt van oranje-zwart maken. Bovendien maakte Dansoko plaats voor Van Walle en ook De Schutter mocht zijn eerste speelminuten maken ten koste van De Greef, die ook sukkelde met een blessure.

Deinze kwam gretig uit de kleedkamer met een aantal sterke flankveranderingen, maar geen dreigend gevaar in de eerste 20 minuten van de wedstrijd. Molenbeek zorgde voor het eerste grote gevaar van de wedstrijd in de 22ste minuut na een vrije trap, veroorzaakt door een fout van Blondelle. Rommens besloot op de paal.

Vlak voor het halfuur mochten de 600 toegelaten supporters van Deinze toch juichen. Mertens passeerde in twee tijden keeper Anthony Sadin en zorgde zo voor de openingstreffer van de match. Zijn tweede goal in drie wedstrijden.

Met die 1-0 stand gingen beide ploegen de rust in. Deinze en Molenbeek verdeelden het balbezit, maar oranje-zwart zorgde voor het meeste gevaar.

In de tweede helft kroop Deinze meer achteruit en zo lieten ze Molenbeek meer in hun spel komen.

KMSK kwam een aantal keer goed weg na dreiging van Nantis Nenny Loïc, maar Dutoit hield zijn netten schoon.

Deinze gaf zijn krappe voorsprong niet meer uit handen en nestelt zich in de tussenstand naast RWDM, op een gedeelde vijfde plaats. De eerste drie punten van het seizoen zijn een feit.

Bovendien maakte Dylan De Belder, overgekomen van Cercle Brugge, zijn eerste speelminuten in het shirt van Deinze in het slot van de wedstrijd.

Matchverslag door Emile Wallays

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq