VR 19.08

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Jong Genk

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

David Gevaert: ”De voetbalhonger is groot”

Nieuws Bericht geplaatst op zondag 14 juni 2020

De eerst match van de Proximus League – de competitie waar Deinze bij hoort - wordt op 21 augustus gespeeld, al zijn de voorwaarden waaronder nog niet bepaald. Wie onze tegenstrevers zullen zijn is ook nog steeds erg onzeker aangezien het proces rond Waasland-Beveren als een zwaard van Damocles boven het Belgisch voetbal hangt. “Sowieso starten wij de trainingen nu maandag 15 juni” zegt coach David Gevaert.

Indien Waasland-Beveren zijn gelijk krijgt in hun klacht dan gooien ze meer dan roet in het voetbal. Gaat men dan uiteindelijk met 18 ploegen spelen in de Jupiler League? En wat zijn de gevolgen voor de Proximus League? Maar als alles blijft zoals bepaald door de Algemene Vergadering van de Pro League dan wordt het een competitie met 8 ploegen waarbij iedereen viermaal tegen elkaar moet optornen. Maar er werden toch enkele aanpassingen doorgevoerd. De periodetitels en promotiefinales vallen weg. Wie na alle wedstrijden het meeste aantal punten heeft, wordt meteen kampioen en mag het seizoen daarna stijgen naar 1A.

“Op 15 juni begint oranje-zwart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen dat in principe start op 21 augustus. Nooit eerder lagen spelers zolang stil. Dat de coronavirus de boosdoener is hoeft intussen geen verder betoog! We gingen toch even luisteren bij onze trainer David Gevaert naar de stand van zaken” verduidelijkt communicatiemanager Peter De Maertelaere.

“Ik ga ervan uit dat Waasland-Beveren effectief degradeert. Zij komen dan in onze reeks terecht. OHL en Beerschot spelen op 2 augustus de promotiefinale” zegt David. “RWDM en Seraing hebben geluk door de hele situatie want zij konden toch mee promoveren met ons” aldus David.
De vermoedelijke samenstelling van 1B: Waasland-Beveren, de verliezer Beerschot-OHL, Westerlo, Union, Lommel, Deinze, Seraing en RWDM.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq