VR 19.08

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Jong Genk

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

De shirtveiling brengt 4750€ op voor het ziekenhuis en het triagecentrum

Nieuws Bericht geplaatst op woensdag 13 mei 2020

Op 30 april eindigde de veiling van de shirts van de spelers van KMSK Deinze. Een maand lang kon men bieden. Het werd een onverwacht succes! Vooral de oranje uitrusting kreeg toch de voorrang bij de biedingen en zeker de trui van topscorer Lennart Mertens ging met de trofee van de meest geboden shirt aan de haal !

Kampioen KMSK Deinze wou vooral ook een positief signaal geven in deze lastige coronatijden. Voetballers verdienen zeker niet slecht en dat beseffen ze maar al te goed. Nu wilden ze vooral hun ‘goed hart ’ tonen en hun eigen shirts ter beschikking stellen om te veilen voor het goede doel.

“We stelden twee doelen in eigen stad voorop in deze moeilijke tijd waar de zorg toch een vooraanstaande rol speelt bij de vele patiënten die COVID – 19 positief bevonden werden”

verduidelijkt communicatieverantwoordelijke Peter De Maertelaere. “Onze appreciatie voor iedereen die in de zorg werkt is alleen maar gestegen”.  

Enerzijds gaat het geld naar het medisch triagecentrum waar men nu nog volop inzet op het afnemen van COVID-19 testen bij iedereen die door zijn of haar huisarts wordt doorverwezen en anderzijds naar het AZ Sint-Vincentius ziekenhuis.

“Biedingen kwamen er vanuit verschillende provincies, zelf van vrij ver. Deze winnaars kregen natuurlijk hun trui opgestuurd. Na aftrok van kosten zijn we toch bijzonder fier een som van 4750 euro te kunnen overhandigen aan deze twee doelen” aldus voorzitter van SK Deinze, Denijs Van De Weghe.  Voor het  triagecentrum nam dr. Johan Matthijs, voorzitter van de huisartsenkring Schelde en Leie de gift dankbaar in ontvangst.  “Het medisch triagecentrum was vrij snel open van bij de lockdown. Dr. J. Matthijs, dr. C. De Jaeger en ikzelf namen hierin het initiatief. Het was zeer nuttig om alle patiënten die ook maar enige klacht verdacht van Covid-19 hadden te kunnen screenen. Een van de eerste vrijwilligers om er te helpen was trouwens ook de trainer van KMSK Deinze, David Gevaert. De instroom van nieuwe patiënten daalde  gelukkig geleidelijk aan tot vorige week. Maar nu draait het centrum terug op volle toeren aangezien voortaan iedereen met symptomen van COVID – 19 die er binnenkomt effectief getest wordt op Corona” verduidelijkt clubdokter sinds jaar en dag van SK Deinze, dr. Pierre De Witte. “Voor het Ziekenhuis van Deinze was dhr. Jan Blontrock, sinds begin 2019 de nieuwe directeur en opvolger van Frank Lippens, heel blij met de steun van kersvers kampioen SK Deinze” besluit Peter. 

In december ging onze eerste ploeg nog langs op de kinderafdeling

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq