VR 19.08

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Jong Genk

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Matchverslag Dessel-Deinze: 0-4

Nieuws Bericht geplaatst op dinsdag 10 maart 2020

CORONA Daar kunnen we voor het ogenblik niet aan voorbij. Het fameuze “corona virus” heeft op alles repercussie … ook op onze persoonlijke voetbal geneugtes. Een voetballoos weekend, want op zaterdag trokken we niet naar de ons toch wel vertrouwde Antwerpse Kempen omdat de heenreis diende ondernomen te worden met drie treinen en een autobus en wat in de huidige omstandigheden toch een risico inhield. Op zondag trokken we niet naar Knokke om onze jongste dochter ter wille te zijn. Wat de wedstrijd K.F.C. Dessel Sport – K.M.S.K. Deinze betreft werden we goed op de hoogte gehouden van de tussenstanden in de 1ste Klasse Amateurs, met hartelijke dank.

Op het einde van de avond konden we vaststellen dat oranje-zwart nog meer afstand had genomen van de directe achtervolger, waardoor “de kroon op het werk” werd gezet en men gelauwerd kon worden met een “Corona”. Inderdaad, want dat is het Latijnse woord voor “de kroon”. En dat resultaat is het feit dat K.M.S.K. Deinze het reguliere seizoen 2019-2020 in de 1ste Klasse Amateurs gaat afsluiten op de eerste plaats ! Hoe die zege in het André Melis stadion tot stand kwam hebben we kunnen ontleden aan de hand van het wedstrijd verslag op de website van K.F.C. Dessel Sport en de beelden van de doelpunten die door Ronny De Keyser op facebook werden geplaatst. De gegevens van het referee trio hebben we uiteraard zelf samengesteld op basis van de website www.bsdb.be, de samenstellingen hebben we van het officiële  scheidsrechtersblad.  

Trio referendarius

Michael Lonnoy (° 30 september 1992)Curriculum VitaeDeze Brabander is aangesloten bij K.V.C. Asse-Terheide, stamboeknummer 6623, dat met twee ploegen uitkomt in de provinciale afdelingen van Brabant Voetbal Vlaanderen ... 'A' in 3de provinciaal 'C' en 'B' in 4de provinciaal 'E'. Asse-ter Heide is een deelgemeente van Asse, ligt in Vlaams Brabant, nabij de grens met Oost-Vlaanderen. Hij is wel afkomstig van Brussel en er wellicht ook woonachtig. Is lid van de Scheidsrechterskring Noord-West Brabant dat ook een degelijk ledenblad uitgeeft via het internet.

 

Nationalem actio - Debuteerde in het seizoen 2015-2016 in de nationale afdelingen, met twee wedstrijden in het kader van de Beker van België. Competitie debuut d.d. 23/08/2018 als referee in de nationale bevordering 'A' K.R.C. Wetteren-Kwatrecht - O.M.S. Ingelmunster (1 - 1). In dat seizoen verder als referee in bevordering en grensrechter in de derde afdeling. In 2016-2017 referee in de 3de Amateurs V.V. 'A' en 'B' en “a.r.” in de 2de Klasse Amateurs V.V. 'A' en 'B'. Debuut in de 1ste Klasse Amateurs, als a.r., op 22/10/2017 bij K.F.C. V.W. Hamme - K.M.S.K. Deinze (0 - 1). Maakte op 24/02/2018 zijn debuut als referee in de 1ste Klasse Amateurs met A.S.V. Geel - K.S.V. Oudenaarde (2 - 1). Sinds 2018-2019 alleen nog referee. Was eind februari 2020 toe aan 141 wedstrijden, 111 als referee en 30 als ‘a.r.’.

 

Fustibus  –  Met K.M.S.K. Deinze 7 wedstrijden, één als a.r. en zes als referee.

22/10/2017 – away       -  K.F.C. V.W. Hamme    (0 - 1) als a.r..

24/03/2018 – away       -  K.S.K. Heist                (0 - 1)

05/05/2018 – at home  -  K.F.C. Dessel Sport    (0 - 0)  in de play off

01/12/2018 – at home  -  K.S.K. Heist                (0 - 0)

19/01/2019 – at home  -  R. Excelsior Virton      (0 - 0)

11/05/2019  – at home -  K.V.V. Thes Sport T.    (3 - 0)  in de play off

19/10/2019 – away      -  K.S.K. Heist                 (0 – 3)

De wedstrijd in Dessel inbegrepen betekent het een “clean sheet” in acht matchen !

 

Met K.F.C. Dessel Sport ook 7 wedstrijden, één als a.r. en zes als referee.

28/01/2018 – away      -  K. Berchem Sport        (3 - 2) als a.r.

05/05/2018 – away      -   K.M.S.K. Deinze         (0 - 0)  in de play off

24/08/2018 – at home  -  O.H. Leuven                (3 - 1)

20/10/2018 – at home  -  K.V.V. Thes Sport T.    (2 - 1)

09/02/2019 – at home  -  K.L. Kempenzonen     (0 - 4)

30/08/2019 – away       -  K.V.V. Thes Sport T.    (1 - 1)

07/03/2020 – away       -  F.C.V. Dender E.H.     (1 - 1)

 

Nico Claes (° 10 januari 1990)Curriculum  VitaeIs aangesloten bij K.V.V. Weerstand Koersel, de huidige leider in 1ste provincaal Limburg, met stamboeknummer 2428. Dat is gelegen ten oosten van Beringen waar het een deelgemeente van is. We hebben niet kunnen achterhalen waar betrokkene woonachtig is, maar dat is naar alle waarschijnlijkheid in Beringen, afgaande op zijn aantal blokken. Is misschien ook lid van de groepering van de Scheidsrechters van Gewest Beringen.

 

Nationalem actio  –   Begon er op nationaal vlak al aan voor de competitie hervorming. Dat was in het seizoen 2014-2015. Na twee wedstrijden in het kader van voorronde 2 en 3 in de Beker van België, als referee, volgde op 13/08/2014 zijn debuut als grensrechter ineens in de derde nationale afdeling ‘B’ met R.C.S. Verviers - K.S.K. Hasselt (0 - 4). Na een nieuwe bekerwedstrijd, vierde ronde, volgde zijn debuut als referee in de nationale bevordering ‘C’ op 24/08/2014 bij K.F.C. Witgoor Sport Dessel - K.F.C. Zwarte Leeuw Rijkevorsel (1 - 0). Haspelde daarna een hele lijst wedstrijden af, enkele als ‘a.r.’ in “3deB”, de andere als referee in de vier reeksen van de nationale bevordering. Zelfde scenario in 2015-2016, maar geen wedstrijden in bevordering ‘A’. Na de competitie hervorming in seizoen 2016-2017 één wedstrijd als referee in de 2de ronde van de Beker van België en nog ééntje in de 3de Klasse Amateurs ‘A’, maar voor de rest steeds grensrechter. Met debuut in de 1ste Klasse Amateurs op 03/09/2016 bij K. Patro Eisden Maasmechelen - K.F.C. Dessel Sport (0 - 4). Hoofdzakelijk echter ‘a.r.’ in de 2de Klasse ‘B’ V.Vl., sporadisch in reeks ‘A’ en in de 3de Klasse Amateurs ‘B’. Een seizoen later, 2017-2018, na drie bekerwedstrijden, meestal ‘a.r.’ in de 2de en de 3de Klasse Amateurs reeks ‘B’, sporadisch in de beide ‘A’ reeksen en niet in de 1ste Klasse Amateurs. Maakt in het seizoen 2018-2019 opnieuw zijn opwachting in de 1ste Klasse Amateurs en verder beginfase beker van België en de 2de en de 3de Klasse Amateurs. Dat is ook het geval dit seizoen, 2019-2020. Het begint met de de beker, de meeste wedstrijden in de 1ste Klasse Amateurs, enkele in de 2de en de 3de Klasse Amateurs V.Vl.. Eind februari 2020 toe aan 179 wedstrijden, 42x referee en 137x a.r..  

 

Fustibus

 

Met K.M.S.K. Deinze één wedstrijd als a.r., 18/01/2020 away F.C.V. Dender E.H. (1 - 3).

 

Met K.F.C. Dessel Sport vier wedstrijden als a.r.

15/08/2015 – at home  -  K.S.C. Grimbergen             (2 - 0) in de 4de ronde van de B.v.B.

03/09/2016 – away      -  K. Patro Eisden M.M.          (0 - 4)

27/04/2019 – away      -  S.C. Eendracht Aalst           (0 - 2)

08/02/2020 – at home -  R. Olympic Charleroi C.F.    (2 - 1)  

 

Erwin Hermans (° 28 juni 1979)Curriculum Vitae - Is aangesloten bij het Limburgse K. Zutendaal V.V., stamboeknummer 6361, dat met ploeg ‘A’ uitkomt in 2de provinciaal B en  met ploeg ‘B’ in 4de provinciaal ‘A’. De gemeente is gesitueerd ten zuidoosten van Genk, is autonoom en bestaat uit een aantal deelgemeenten. Hij is er waarschijnlijk niet woonachtig, wellicht meer westwaarts, in de buurt van Hasselt op basis van zijn 'blokken'. We hebben evenmin kunnen achterhalen of hij al dan niet aangesloten is bij een Scheidsrechters Vriendenkring.

 

Nationalem actioDebuteerde in het seizoen 2010-2011. Ineens in de derde nationale afdeling met d.d. 10/10/2010 K.V. Woluwe-Zaventem - K.S.K.L. Ternat (3 - 1). Ook in 2011-12 en 2012-13 derde afdeling. In 2013-2014 maakt hij zijn opwachting in de tweede nationale afdeling met op 30/08/2013 K.F.C. Dessel Sport – R. Mouscron-Péruwelz (0 - 5). en wisselde die tweede afdeling af met de derde afdeling. Dat zou het volgende seizoen (2014-2015) eveneens het geval zijn. In 2015-2016 veel minder wedstrijden, allemaal in de tweede nationale afdeling. In 2016-2017 steekt de grote competitie hervorming van wal. De Limburger debuteert in 1ste Klasse Amateurs op 03/09/2016 met A.S.V. Geel - R. Excelsiot Virton (0 - 3) en zou heel dat seizoen in “1ste” blijven ‘vlaggen’ en sporadisch in de 2de Klasse Amateurs. In de volgende seizoenen komt daar ook de 3de Klasse Amateurs bij. Eind februari 2020 toe aan 300 wedstrijden als grensrechter.

 

FustibusMet K.M.S.K. Deinze zeven wedstrijden als grensrechter 

17/10/2010 – away      –  K.S.V. Bornem             (3 – 4)   3de afdeling ‘A’

12/01/2013 – away      –  R. Cappellen F.C.        (3 – 1)      “         “        “

01/03/2014 – at home  –  K.F.C. Izegem             (0 – 0)      “         “        “

03/10/2015 – away       –  A.S.V. Geel                 (2 – 2)    2de afdeling

17/10/2015 – at home   – Lommel United           (0 – 3)       “          “

24/04/2016 – away        – Cercle Brugge K.SV   (1 – 0)       “          “

22/05/2019 – away       –  K.V.V. Thes Sport T.    (4 – 1)    play off 1ste Klasse Amateurs

 

Met K.F.C. Dessel Sport 22 wedstrijden als grensrechter.

De eerste maal op 19/02/2011 at home K.S.K. Ronse (3 - 0) in de 3de nationale afdeling ‘A’. De laatste maal d.d. 30/11/2019 at home R.F.C. Seraing (1 - 1) in de 1ste Klasse Amateurs. In totaal 17 thuiswedstrijden en 5 uitwedstrijden. Tweemaal in het kader van de Beker van België, tweemaal in de play offs van de 1ste Klasse Amateurs en achttien maal in competitie verband. Die competitie wedstrijden als volgt verdeeld 6 in de tweede nationale afdeling ; 1 in de derde nationale afdeling ‘A’, 2 in ‘B’ en 9 in de 1ste Klasse Amateurs. Dit voor 11 overwinningen, 6 gelijke spelen en 5 verliesmatchen.

Compositiones

Coach Benny Lunenburg volgde onlangs de ontslagen Karel Keleman op en diende de gekwetsten Stig Engelen (harmstrings) ; Alessandro Cerigioni (kuit) en Jari Breugelmans (rusten). Desalniettemin stonden er toch vijftien spelers van uit de heenmatch nu ook op het scheidsrechtersblad. Uiteindelijk kwam het volgende elftal aan de aftrap ... K.F.C. Dessel Sport Wim Kustermans/1 ; Mike Smet/2, Toon Lenaerts/4, Kurt Remen/18, Kristiaan Haagen/44 (45e Jari Mariën/17) ; Lennert Versmissen/14, Kevin Janssens/29 (71e Milan Troonbeeckx/19), Aziz Moutawakil/20, Guy Dufour/28, Ali Yildiz/61 (56e Ratko Vansimpsen/9), Demba Janneh/11. Niet gebezigd : Yarne Arrazola de Onâte/21,Thomas Jutten/23, Olivier Vanhoof/24, Robbe Goor/25.

 

Mogen we stellen dat coach David Gevaert met een verrassende opstelling aan de wedstrijd begon ? Misschien wel als men de samenstelling onder de “loupe” neemt. K.M.S.K. Deinze Tom Vandenberghe/23 ; Michiel De Looze/15 (62e Bart Goossens/2), Arnaud De Greef/4, Viktor Boone/3, Jonas Vansteenkiste/17 ; Niels De Schutter , Mathias Schils ; Youssef Challouk 11 (83e Adriano Bertaccini/25), Alessio Staelens/7 (77e Mehdi Tarfi/8), Gert Van Walle/12 ; Lennart Mertens/9. Niet gebezigd : Jelle Merckx/1,  Seppe Brulmans/16, Mathieu De Smet/22, Gauthier Libbrecht/5.

 

Uiteraard zijn we u de hoekschoppen verhouding verschuldigd maar K.F.C. Dessel Sport versierde er blijkbaar meer dan K.M.S.K. Deinze.

Wat de gele kaarten betreft, er was er eentje voor de thuisploeg voor Kevin Janssens(70e) en twee voor K.M.S.K. Deinze met Michiel De Looze (36e) en Niels De Schutter (64e).

A magnitudine angustus

Die uitdrukking troffen we aan op de website van K.F.C. Dessel Sport en die betekent “Een maatje te klein”. Dat mag veelzeggend genoemd worden, want aan de hand van dat wedstrijdverslag kan opgemaakt worden dat de Kempische club toch wel wat weerwerk bood. Daar dienen we op voort te gaan omdat tegenwoordig de kranten nog alleen aandacht besteden aan de wedstrijden die in hun regio plaatshebben. Zo kan men zich hier aan de Kust alleen maar de G.V.A. editie Mechelen-Waas aanschaffen. Ook TV Kempen besteedde geen aandacht aan de wedstrijd, dus vernamen we van de website van Dessel Sport dat doelman Wim Kustermans gevierd werd voor zijn 200ste wedstrijd bij de “Pezeriken”. Die hadden de wedstrijd tegen de leider van de competitie blijkbaar hoog ingeschat, want er bleken 380 disgenoten te zijn voor de “footlunch”. Ineens meegeven dat Dessel Sport blijkbaar heel het seizoen door aan een zéér hoog gemiddelde zit.

 

Al die “eters” zagen de thuisploeg goed weerwerk bieden, maar de kansen werden niet afgewerkt. Zoals die van Lennert Versmissen op het kwartier en bij een schot van Demba Janneh, dat doelman Tom Vandenberghe met een prachtige redding uit zijn doel hield. Maar de bezoekers toonden zich veel doeltreffender. Ze namen ook het grootste deel van de eerste helft voor zich met veel balbezit, van achter naar voren en van links naar rechts. Zo kwam ook die dubbele voorsprong op het scorebord. Al vroeg in de wedstrijd ging het ook zo, om uiteindelijk op de rechter flank te komen bij Youssef Challouk. Die geeft lateraal voor doel en niet Lennart Mertens maar wel de centraal opgestelde Alessio STAELENS trapt de bal tegen de touwen 12e  0 - 1. Ettelijke minuten voor de rust pakt K.M.S.K. Deinze plots uit met een spetterende counter. Uiteindelijk speelt Gert Van Walle de centraal doorlopende Youssef CHALLOUKaan, die met een mooie stifter scoort 39e 0 - 2.

E f f i c a x

Met die 0 - 2 ruststand kwamen de beide ploegen terug uit de kleedkamers. K.F.C. Dessel Sport zette onmiddellijk druk en dwong verschillende hoekschoppen af. Op een daarvan, door Guy Dufour voor gebracht, kopte Toon Lenaerts naast. Na een twintigtal minuten knutselde K.M.S.K. Deinze weer zo’n knappe aanval in elkaar. Die draagt zeer ver en uiteindelijk geeft van op de rechter flank Bart Goossens voor doel. De bal gaat aan het doel voorbij en belandt links in de 16-meter bij Lennart MERTENS die in de vlucht in de rechter benedenhoek trapt 68e 0 - 3. De Desselaren gaven de moed nochtans niet op en gaan op zoek naar de eerredder. Tom Vandenberghe moet de handen uit de mouwen steken bij een doelpoging van Demba Janneh en op een nieuwe hoekschop van Guy Dufour kunnen noch Lennert Versmissen, noch Ratko Vansimpsen de bal in doel verwerken. Even voor affluiten toont K.M.S.K. Deinze hoe het moet. Inworp op rechts van Bart Goossens naar Lennart Mertens. Na controle kopt de topschutter door naar Adriano Bertaccine (?) die op rechts Mehdi Tarfi aanspeelt. Deze laatste zet voor doel en links in de grote rechthoek lepelt Gert VAN WALLE de bal over doelman Wim Kustermans in doel 88e 0 - 4.

 

Doelman Wim Kustermans van K.F.C. Dessel Sport zal zich ongetwijfeld een leukere jubileum wedstrijd hebben voorgesteld. Het was méér dan een jaar geleden en de eerste keer van dit seizoen dat de wit-groenen vier doelpunten om de oren kregen. De thuisploeg was blijkbaar “a magnitudine angustus”tegen een “Efficax” K.M.S.K. Deinze dat in de resterende zes wedstrijden moet proberen de voorsprong nog op te drijven zodat in de “play offs” de “Corona” op het werk kan worden gezet.

                                                                                                                         Marcel Dingemans   

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq