VR 19.08

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Jong Genk

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Voorbeschouwing FCV Dender - KMSK Deinze

Nieuws Bericht geplaatst op zaterdag 11 januari 2020

Volgende week zaterdag trekken we naar FCV Dender, bekijk hier reeds de voorbeschouwing op deze wedstrijd.

Naar het Van Roy stadion in Denderleeuw

K.M.S.K. Deinze blijft voor de eerste verplaatsing van het kalenderjaar 2020 in de eigen provincie Oost-Vlaanderen. Het is al een tijdje geleden dat oranje-zwart naar Denderleeuw trok, want vorig seizoen betekende het de allereerste verplaatsing van de competitie 2018-2019, meer bepaald op zaterdag 8 september 2018..

De wedstrijd tegen F.C.V. Dender E.H. heeft plaats in het Van Roy stadion, op zaterdag 18 januari 2020 a.s. om 20 uur.

Wegwijzer

E17 naar Gent en dan E40 Gent-Brussel. Verlaten aan de afrit 19 AALST. Richting Ninove-Geraardsbergen nemen (N45). Aan de rotonde linksaf richting Denderleeuw-Erembodegem Industrie. Na ongeveer 100 meter rechtsaf door het Industriegebied. Op het einde, na ongeveer 2 km., T-kruispunt en rechtsaf richting Ninove (N405). Over de spoorweg en aan volgende verkeerslichten rechtdoor. Daarna de richting aanwijzers naar het stadion volgen, o.a. de derde straat links nemen (Veldstraat) ... zowel aan de achterzijde, waar de ingang van de bezoekers zich bevindt, als een straat verder naar de hoofdingang. Straat telkens op uw rechterzijde te nemen (Oude Molenweg of Stadionlaan waar zich de hoofdingang bevindt).

Denderleeuw

Is een gemeente in Oost-Vlaanderen, gesitueerd ten zuidoosten van de Stad Aalst en op de grens met de provincie Vlaams-Brabant. Langst de rivier de Dender gelegen, die in Dendermonde uitmondt in de Schelde. Denderleeuw is gelegen aan een belangrijk spoorweg-net kruispunt, o.a. richting Brussel en Gent. Heeft slechts twee deel-gemeenten, Iddergem en Welle. De patroon van Denderleeuw is Amandus van Gent. De gelijknamige Sint-Amanduskerk werd in de 13de/14de eeuw opgericht. Denderleeuw heeft geen grote geschiedenis achter zich, dus gaan we daar niet verder op in, ook niet op het toeristisch niveau, dat feitelijk alleen maar een grote fietsroute betreft. Die algemene informatie staat in schril contrast met de sportieve geschiedenis, die helemaal terug te vinden is op de nieuwe website van K.M.S.K. Deinze bij “seizoen”, “competitie” en “tegenstanders”.

Het Van Roy stadion

Dateert van het jaar 1997, als het voor het eerst in gebruik werd genomen. Dat was naar aanleiding van de eerste wedstrijd van het seizoen 1997-1998 in de tweede nationale afdeling tegen K. Beerschot V.A.C. (4 - 0). Voordien was F.C. Denderleeuw actief in het “Kiekenborre stadion”, dat naast de (indirecte) spoorweg-lijn naar Brussel gelegen was en er zeer gedeeltelijk nog ligt. Het nieuw opgerichte “Florent Beeckman stadion” was uitgerust met een overdekte staantribune, gradins langst weerszijden achter beide doelen en een zeer knappe zittribune, lateraal naast het terrein ; met grote ontvangstruimten en onderin een zeer grote kantine. Na de promotie naar de eerste nationale afdeling, seizoen 2006-07, diende het stadion aangepast te worden aan de normen van de hoogste klasse.

Achter het noordwestelijke doel waren de “gradins” al aangepast en overdekt en werden dan omgebouwd tot een heuse zittribune. Aan de andere, laterale, kant kwam een gloednieuwe zittribune, terwijl de gradins langst de kant van de Stadionlaan onaangeroerd bleven.

Er werd ook een lichtinstallatie geplaatst en toen werd, aan de hand van die verbouwingen, de naam van het stadion gewijzigd in “Van Roy stadion”. Die naam zou nog altijd van toepassing zijn.

Sportief

Heel veel confrontaties tussen F.C.V. Dender E.H. en K.M.S.K. Deinze hebben er in het verleden niet plaats gevonden. Kan ook niet want onder die benaming is de fusieclub nog maar sinds 2005 actief. Het kwam toen uit in de 3de nationale afdeling 'A', K.M.S.K. Deinze zat in de tweede nationale afdeling. Door een titel vervoegde de club uit Denderleeuw oranje-zwart op het tweede hoogste niveau. Het werd daar opnieuw kampioen. Tamelijk vroeg in het seizoen 2006-2007, op zondag 05/11/2006, ging K.M.S.K. Deinze op bezoek in het Florent Beeckman stadion, wat toen nog de benaming was. Via Grégory Houzé kwam men op een 0 - 1 voorsprong, net voor het kwartier. Die score bleef zeer lang op het scorebord staan, tot Kevin Franck gelijk maakte en Gunter Thiebaut een strafschop met een strikje kon omzetten ... 90e 2 - 1. Bij K.M.S.K. Deinze o.a. Elimane Coulibaly, Ernest Nfor, Ransford Addo en Joeri Pardo in de ploeg ... bij de thuisploeg Gunther Thiebaut, Koen Persoons en Roel Van Hemert. Scheidsrechter Johny Ver Eecke werd bijgestaan door Sam Loeman en Peter De Bock.

Het zou bijna zeven jaar duren eer K.M.S.K. Deinze terug naar de boorden van de Dender trok. Nu in het helemaal vernieuwde stadion, want toch twee seizoenen in de eerste nationale afdeling gespeeld. Het was in de derde afdeling reeks 'A', seizoen 2013-2014. Op zondag 22 september 2013 werd het een “walk over”, want 0 - 4 zege onder leiding van trainer Yves Van Borm. Doelpunten van Xavier Deschacht (17e), Frederik Declercq (31e) en tweemaal Michel Nkuman (45e) en (50e). K.M.S.K. Deinze eindigde uiteindelijk op een derde plaats, F.C.V. Dender E.H. werd tiende.

In het seizoen 2014-2015 bleek F.C.V. Dender E.H. lange tijd een vogel voor de kat te zijn. Na het inhalen van enkele nieuwe spelers en het trainers duo Emilio Ferreira - Marc Grosjean werd er een zeer sterke terugronde neergezet met winst van de derde periode.  De thuisploeg won met 1 - 0, doelpunt van Kevin Nicaise (87e). Roel Van Hemert was nu bij K.M.S.K. Deinze aan de slag. Na die nederlaag stond oranje-zwart 15 punten achter op leider K.V.V. Coxyde ... die herleid werden tot één punt op twee wedstrijden van het einde. In principe moesten F.C.V. Dender E.H. en K.M.S.K. Deinze tegen elkaar uitkomen, in de play-offs voor promotie naar de tweede nationale afdeling. Dat ging echter niet door want het B.A.S. gaf geen licentie aan de club van Voorzitter Van Roy. K.M.S.K. Deinze promoveerde naar de tweede nationale afdeling ... zonder te spelen.

Na een jaar onderbreking kwamen de beide ploegen elkaar opnieuw tegen in het seizoen 2016 - 2017. In de tweede nationale afdeling kon K.M.S.K. Deinze immers niet tussen de eerste acht eindigen en diende het aan te treden in de 1ste Klasse Amateurs. F.C.V. Dender E.H. was ernaar gepromoveerd via de “play-offs”, na een vijfde plaats in de reguliere competitie in “3deA” en het bekomen van de licentie voor de 1ste Klasse Amateurs. “Dender” nam de maat van K. Londerzeel S.K. (away 1 - 2 en at home 0 - 1) en vervolgens van U.R. La Louvière Centre (1 - 1 away en 2 - 0 at home).

Op zaterdag 24 september 2016 stonden op speeldag 4 ... F.C.V. Dender E.H. en K.M.S.K. Deinze tegenover elkaar in het André Van Roy stadion. Na een zeer vroeg doelpunt van Philippe Janssens (2e), bleef die stand lang behouden ... tot André Kalenga Ntambue de 0 - 2 scoorde (74e). In de na-speeltijd werd het nog 1 - 2 via Kevin Nicaise ... een bal die trouwens de doellijn helemaal niet had overschreden ... en we kunnen het weten, want we stonden op dat ogenblik, in de tribune, pal aan de doellijn !

De confrontatie op de tweede speeldag van het seizoen 2017-2018 leek lang op een scoorloos gelijkspel te eindigen, in een wedstrijd die op het middenveld werd betwist. Het was Alexander N’Doumbou die de balans in het voordeel van de thuisploeg liet uitdraaien met een laat doelpunt (85e) … 1 – 0.  In het begin van het seizoen 2018-2019 trok K.M.S.K. Deinze al op de tweede speeldag naar Denderleeuw. Onder leiding van scheidsrechter Jurgen Brinckman beheerste oranje-zwart de partij en won met 0 - 2 door doelpunten van Lennart Mertens (40e) en Jonas Vinck (89e).

(Foto: Geert Struyven, FCV Dender EH)

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq