VR 19.08

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Jong Genk

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Deinze wint tegen Lierse met 1-0

Nieuws Bericht geplaatst op dinsdag 28 januari 2020

In een moeilijke mistige match scoorde Challouk zijn 4de treffer van dit seizoen op aangeven van Alessio Staelens.

What’s in a year … ?

Een jaar het is heel algemeen de tijdsduur waarin een planeet een rondgang om zijn ster maakt. In het bijzonder is het de tijd die het de aarde kost om eenmaal zijn baan om de zon te doorlopen. Men noemt dat het siderische jaar met een duur van 365 dagen 6 uren 9 minuten en 10 seconden. Maar wat kan er in zo’n jaar ? Daar gebeuren vele dingen in, want in het begin van 2019 was het de laatste maal dat K.M.S.K. Deinze een wedstrijd tegen K.L. Kempenzonen met een zege kon afsluiten. Dat was toen in competitie verband, want later in dat jaar diende oranje-zwart tweemaal het onderspit te delven in de play offs, een lot dat het ook onderging in de heenwedstrijd van de lopende competitie. Er speelt zich veel af in een jaar, waarbij we niet meer hoeven terug te komen op ons “accident”, begin met 2019, toen we op weg waren naar de Pallieter-stad. We dienen echter wel even terug te komen op ons recent wedstrijd verslag van de wedstrijd in Denderleeuw die we de hoofding “Game of coaches” meegaven

We dienen daarbij onmiddellijk iets recht te zetten. We vernamen zaterdag immers dat, naar gelang de interpretatie van de eerste lijnen van die tekst, er voor de wedstrijd (op de ‘koffie’) een “akkefietje’’ zou geweest zijn tussen de beide coaches. Met deze en met onze verontschuldigingen, dat was hoegenaamd niet het geval. De coach van K.M.S.K. Deinze was niet eens aanwezig. De opmerking dat er “elektriciteit” in de lucht hing is volledig aan ons toe te schrijven waarbij we er ons zelfs niet meer de oorsprong van herinneren. Het zal wel het een of ander persoonlijk gevoel zijn geweest. Die “pre-match-koffie-onder-onsjes” hangen ook af van wedstrijd tot wedstrijd. De ene keer wel, de andere kant niet. “On the day” was het van niet, want we konden niemand van de technische staf van de bezoekers verwelkomen. Spijtig, want we blijven er bij, het is altijd interessant. Inderdaad “what’s in a year … ? Dit gesteld zijnde kunnen we aan het actuele beginnen met het wedstrijdverslag, dat we de noemer meegaven … “A misty evening at the Channel”.

The teams

Daar beginnen we eens mee met een tussentijdse blik op de twee ploegen die toen op het Lisp tegenover elkaar stonden en die we aanpasten uiteraard. David Gevaert huldigde het motto “never change a winning team” en begon dus met dezelfde elf die de vorige week in Denderleeuw aan de aftrap verscheen. Diende, uiteraard, in de vervanging te voorzien van de geschorsten Jelle Merckx en Adriano Bertaccini. Hierdoor kwam niet alleen doelman Gillian Verbrugge op de reserve-bank te zitten maar ook de nieuwe aanwinst Brendan Schoonbaert. In alle geval, het was weer een “mooie” bank ! Er werd gestart met het volgende team K.M.S.K. Deinze  Tom Vandenberghe/23 ; Bart Goossens/2, Arnaud De Greef/4, Viktor Boone/3, Jannes Vansteenkiste/17 ; Seppe Brulmans/16 (88e Mathias Schils/14),  Flavien Le Postollec/6 ; Youssef Challouk/11 (74e Michiel De Looze/15); Alessio Staelens/7 (66e Mehdi Tarfi/8), Gert Van Walle/12 ; Lennart Mertens/9. Niet gebezigd : Gillian Verbrugge/1, Brendan Schoonbaert/19, Jérôme Mezine/21, Niels De Schutter/27. Acht hoekschoppen voor K.M.S.K. Deinze, drie in de eerste speelhelft en vijf in de tweede time. Gele kaart voor Bart Goossens (82e).

Coach Dirk Gyselinckx had, op enkele spelers na, toch dertien man op de wedstrijd fiche geplaatst die er in Lier ook al bij waren. Voerde enkele wijzigingen door in vergelijking met de heenwedstrijd. Doelpuntenmaker Ibrahim Kargbo Jr./25 was met een tussenstop in Roeselare naar Dynamo Kiev vertrokken ;

Frédéric Frans trok naar het Kiel waar men intussen aan een vierde naamswijziging toe was. Youssef Boulaouali viel als negentiende man net af, terwijl Jonathan Kindermans geel geschorst was. Dat leverde uiteindelijk volgend elftal op K.L. Kempenzonen Thiebaut Rausin/35 ; Jonas Vinck/15, Thomas Wils/18, Ben Santermans/3, Matthiece Nelissen/5 ; Jasper Sols/23 (63e Toon Janssen/14), Yoni Buyens/17 (86e Hannes Smolders/24), Ayyoub Allach/8, Emile Salyn/19 ; Alessio Allegria/23 (72e Seppe Maesen/20), Simon Vermeiren/9. Niet gebezigd : Bo Geens/30, Kino Delorge/2, Jordi Maus/26, Jef Van der Veken/4. Kempenzonen versierde slechts twee hoekschoppen (1 / 1) en er waren drie gele kaarten voor Alessio Allegra (42e) ; Ayyoub Allach (83e) en Thibaut Raussin (90e).

Referee trio

Zonder chauvinistisch te zijn mogen we toch beweren dat wij altijd uiterst objectief zijn wat de beoordeling van de scheidsrechters betreft. Wij mogen stellen dat de leiding uitstekend was ! We stoelen onze bewering op het feit dat we van uit onze centrale positie in de perstribune noch achter ons, noch rechts van ons uitlatingen hebben gehoord wat de leiding van de wedstrijd betreft. De reacties van de spelers van de Kempenzonen in het slot van de wedstrijd vonden we dan ook helemaal misplaatst en onterecht. Wat dan gezegd van die grote foto in G.V.A., waarin Lennart Mertens aan het truitje wordt getrokken door Thomas Wils van de bezoekers ? Ook niet vergeten die “cadeau” penalty in de laatste wedstrijd van de play-offs van het seizoen 2018-2019, die de Pallieters nog over K.M.S.K. Deinze deed springen op een ogenblik dat er nog niets beslist was over een eventuele bijkomende stijger naar de “Proximus League”.

Robin LEFEVER (° 2 januari 1990) .

Curriculum  Vitae

Is aangesloten bij K. Sassport Boezinge, stamboeknummer 5544, dat uitkomt in 1ste provinciaal West-Vlaanderen en ten noorden van Ieper is gelegen, waarvan het een deelgemeente is. Was secretaris van de Scheidsrechters Vriendenkring Diksmuide-Veurne-Westkust, waar hij blijkbaar geen lid meer van is ? Nu woonachtig in Oostende alwaar hij een lunchbar runt. We hebben niet kunnen achterhalen of hij lid is geworden van de K. Vriendenkring van Scheidsrechters uit Oostende en Omliggende.

Nationalem actio 

Debuteerde op nationaal niveau in het seizoen 2013 - 2014. Referee op 04/08/2013 bij K.V.C. Sint-Eloois-Winkel Sport - K. Zwevegem Sport (3 - 2 en FF. 5 - 0 wegens opstellen niet gekwalificeerde spelers) in het kader van de 2de ronde van de B.v.B.. Op 24/08/2013 debuut als referee in bevordering 'B' met SK Berlare - KFC Sint-Gilles-Waas Sport (5 - 4).  Voorts referee in bevordering 'A' en 'B' en grensrechter in derde afdeling 'A'. Debuut daarin d.d. 28/09/2013 met Torhout 1992 K.M. - K.F.C. V.W. Hamme (2 - 2). In 2014-2015 referee in de nationale bevordering ‘A’ en ‘B’ en éénmaal ‘a.r.’ in de 4de ronde van de B.v.B.. Vanaf 2015-2016 altijd  scheidsrechter geweest, op één wedstrijd nà. Debuut als referee in “3deA” d.d. 12/08/2015 bij Torhout 1992 K.M. - K. Olsa Brakel (1 - 1). Debuut in de 1ste Klasse Amateurs als a.r. d.d. 27/11/2016 bij K.V.V. Coxyde - K.F.C. Dessel Sport (2 - 0). In het seizoen 2017-2018 debuut als referee in de 1ste Klasse Amateurs op 24/09/2017 met R. Knokke F.C. - K.F.C. V.W. Hamme (0 - 0). Vanaf 2018-2019 referee in de drie nationale amateurklassen. Eind december 2019 toe aan 119 wedstrijden, 113 als referee en 6 als grensrechter.

Fustibus

K.M.S.K. Deinze 3 wedstrijden als referee.  K.L. Kempenzonen  1 wedstrijd als referee

07/10/2017 away K.S.V. Oudenaarde  (1 - 0)   27/01/2019  away R. Knokke F.C.   (1 - 2)

15/09/2018  at home  R. Knokke F.C.  (2 - 1)

21/09/2019  at home  R.F.C. Seraing   (2 - 1)

Benjamin Dewyn  (° 26 maart 1996)

Curriculum  Vitae

Is aangesloten bij K.F.C. Aalbeke Sport, stamboeknummer 2271, dat uitkomt in 4de provinciaal 'C' West Vlaanderen. Is ten zuiden van Kortrijk gelegen. Woont echter in Harelbeke en is bestuurslid van de K. Vriendenkring voor Scheidsrechters uit het Kortrijkse, verantwoordelijke voor de peterschappen.

Nationalem actio

Debuteerde in het seizoen 2015-2016 met drie wedstrijden, als grensrechter, in bevordering 'A'. De eerste daarvan d.d. 03/04/2016 met K.V. Sint-Eloois Winkel Sport - K.F.C. Izegem (4 - 1). In 2016-2017 overgeheveld naar de 2de Klasse Amateurs V.Vl.

De meeste wedstrijden in reeks 'A', een paar in reeks 'B' en ook de 3de Klasse Amateurs werd aangedaan. Debuut in de 2de Klasse Amateurs’A’ op 04/09/2016 met S.C. Toekomst Menen – K.S.K. Halle (0 - 3). In 2017-2018 komt daar ook de 1ste Klasse Amateurs bij, debuut d.d. 23/09/2017 met K.S.V. Oudenaarde - K. Berchem Sport (3 - 1). In 2018-2019 grensrechter in de 1ste, 2de en 3de Klasse Amateurs ; in 2019-2020 tot op heden alleen in de twee hoogste reeksen. Eind december 2020 toe aan 113 wedstrijden als ‘a.r.’.

Fustibus

K.M.S.K. Deinze  zeven wedstrijden als grensrechter.

07/04/2018  at home  S.C. Eendracht Aalst        (1 – 2)

13/05/2018  at home  R. Knokke F.C.                  (1 - 3)

01/12/2018  at home  K.S.K. Heist                      (0 – 0)

13/01/2019  away       R. Knokke F.C.                 (4 – 1)

15/05/2019  at home  R. Excelsior Virton            (1 – 1)

12/10/2019  at home  U.R.S. Lixhe-Visé              (4 – 1)

30/11/2019  at home   K. Patro Eisden M.M.        (3 – 0)

K.L. Kempenzonen  één wedstrijd als grensrechter.

14/12/2019  at home   U.R. La Louvière-Centre   (2 - 1)

 

Tom Dillen  (° 5 september 1986)

Curriculum  Vitae

Is aangesloten bij F.C. Verenigde Vrienden Tildonk, stamboeknummer 6254, dat uitkomt in 3de provinciaal ‘B’ Brabant Voetbal Vlaanderen. Is ongeveer halfweg gelegen tussen Kampenhout en Wijgmaal. Is Ondervoorzitter en dus lid van de Scheidsrechters Vereniging Brabantse Kempen. Afkomstig van Boortmeerbeek, zou nu woonachtig in Machelen zijn met zijn partner die ook als referee/a.r. actief is ze hebben zich dank zij “het fluitje” trouwens leren kennen.

Nationalem actio

Begon er als nationaler aan in het seizoen 2017-2018 en werd dus direct ondergedompeld  in de sfeer van de Amateurs reeksen. In dat eerste seizoen was dat in de 2de en de 3de Klasse Amateurs, als grensrechter, in de reeksen ‘A’ en ‘B’ Voetbal Vlaanderen. Debuut op 02/09/2017 in 2de Amateurs ‘B’ met R.C. Hades Hasselt - K.F.C. Duffel (3 - 1). Was ook aan de slag in de Superleague bij de Dames in het seizoen 2018-2019 en verder nog altijd ‘a.r.’ in dezelfde afdelingen. Later op het seizoen debuut in de 1ste Klasse Amateurs op 06/04/2019 met A.S.V. Geel – R.W.D.M. (3 - 0). In het huidige seizoen 2019-2020 actief als grensrechter in de 1ste en de 2de Klasse Amateurs en blijkbaar éénmaal 4de official daarin op 02/11/2019 bij K.V.V. Thes Sport Tessenderlo - R.W.D.M. (2 - 1), wellicht ingevolge de incidentrijke wedstrijd van het vorige seizoen !?  Eind december 2019 toe aan 86 wedstrijden, 85 als grensrechter en 1 als 4de official.

Fustibus

K.M.S.K. Deinze  twee wedstrijden als grensrechter.

11/05/2019  at home  K.V.V. Thes Sport Tessenderlo   (3 – 0)

16/11/2019  at home  K.F.C. Dessel Sport                    (0 – 0)

K.L. Kempenzonen  twee wedstrijden als grensrechter.

14/09/2019  at home   U.R.S.L. Lixhe-Visé                    (1 - 2)

07/12/2019   away       K.V.V. Thes Sport Tessenderlo  (2 – 0)

A misty evening at the Channel

Introduction

Met dat kanaal verwijzen we uiteraard naar het Kanaal van Schipdonk, de stinker genoemd. In principe kan men trouwens van uit de achterhaven van Zeebrugge via dat kanaal Deinze bereiken met een bootje. Geef dat niet door aan diegenen die dat willen proberen, in de andere richting, om zo dat ander “Kanaal” over te steken. Hoe dan ook, in die mistige omstandigheden brachten de Kempenzonen de bal aan ‘t rollen. Feitelijk, en met alle respect en op basis van onze aantekeningen, was dat ook het enige wat geel-zwart (met witte broek) die eerste helft gepresteerd heeft. Dat is ook de verdienste van K.M.S.K. Deinze dat de wedstrijd meestal domineerde en af en toe ook wel wat steriele druk onderging maar de Pallieters waren zonder meer onmachtig in aanvallend oogpunt. De bezoekers pakten uit met een 4-4-2, indien we dat zo konden gezien hebben bij onze minutenlange ontleding.

M i s t y

Daarover zal iedereen het wel eens zijn. Het werd een zeer mistige bedoening alhoewel men toch van uit de beide laterale tribunes de wedstrijd goed kon volgen. Wat de kant van de bezoekende supporters betrof zal dat wellicht minder geweest zijn want die zagen hun club eerst echt aan het werk in de tweede helft als ze in die richting uitkwamen. In die eerste helft startte K.M.S.K. Deinze weer met heel veel balbezit en ook doelpogingen. Op hoekschop van links van Seppe Brulmans kopt Arnaud De Greef al zeer vroeg over het doel (4e). Vrijschop rechts centraal een metertje voor de grote rechthoek voor oranje-zwart. Seppe Brulmans trapt in de muur, zijn rebound gaat via een geel-zwarte verdediger in hoekschop (9e). Daarna komen de Kempenzonen wel eens af en toe over de middenlijn, zonder zich echt gevaarlijk te kunnen aanstellen.

De thuisploeg is desalniettemin de meest toonaangevende ploeg in een al bij al leuke wedstrijd op voetbalgebied. De amusementswaarde komt alleen van oranje-zwart.  Zoals met Doelman Thibaut Rausin die een uiterst gevaarlijke kopbal van Lennart Mertens uit zijn doel ranselt, in tweemaal, na aanval via de linker flank en voorzet van Gert Van Walle (20e). Opnieuw Mertens met een kopbal op center van links van Jannes Van Steenkiste, gaat links naast (25e). Daarna schitterende aanval van K.M.S.K. Deinze. Op rechts geeft Bart Goossens de bal achteruit tot bij Arnaud De Greef die hem de bal terug geeft. Bart rukt wat op en geeft voor tot in de grote rechthoek, alwaar Alessio Staelens het leder ineens doorspeelt op rechts naar Youssef CHALLOUK.

Die infiltreert en trapt net naast de linker doelpaal de bal binnen 30e 1 - 0. In die eerste heflt is oranje-zwart nog éénmaal echt gevaarlijk. Tegenactie van Alessio Staelens -weer degelijke partij- die op rechts naar Youssef Challouk geeft. Zijn dwarrelende voorzet wordt aan de verste paal verkeerd beoordeeld door Lennart Mertens die niet kan binnenkoppen (33e). Rusten geblazen bij een 1 – 0 score.

Shaking the leaders

Een wel zeer merkwaardige opmerking vanwege de bezoekers. Titel ook in G.V.A. “wij lieten de leider bibberen” ? Op het laatst van de wedstrijd wellicht en van de koude, want als er één elftal in die tweede helft herhaaldelijk “gebibberd” heeft dan waren het toch de “Schapenkoppen”. Maar K.M.S.K. Deinze verzuimde om de geboden mogelijkheden te benutten, bovendien lag er ook telkens wel “iemand” in de weg die een tweede doelpunt verhinderde. De eerst kans was nochtans voor de Kempenzonen. Ze drongen ver door via de rechter flank via Alessio Allegria, maar voor doel verslikte Ayyoub Allach zich. Er kwam wel een bal-recuperatie en zelfs een doelpunt van Simon Vermeiren dat terecht werd afgekeurd voor buitenspel (51e). Via Gert Van Walle geeft S.K.D. lik op stuk. Gert Van Walle met de bal-recuperatie en de infiltratie, zijn doelschot wordt door Thibaut Rausin gepakt (52e). Merkwaardig dat we daarna op zoek gaan naar mogelijkheden van de bezoekers. Eigenaardig genoeg hebben we die niet gevonden !

Die van K.M.S.K. Deinze echter wel. Rond het uur moet doelman Thibaut tweemaal de handen uit de mouwen steken. Eerst na een aanval via Seppe Brulmans via de linker zijde die door Alessio Staelens aan de tweede paal wordt bewerkt, maar de doelman pakt (59e) ; zoals ook daarna via de rechter flank en Youssef Challouk, nu grijpt Rausin in voor de aandringende Lennart Mertens (61e). De voor Alessio Staelens ingebrachte Mehdi Tarfi komt van links naar binnen gedraaid en trapt op doel, zijn plaatsbal gaat over de dwarsligger (67e). Vijf minuten later dan toch even de Kempenzonen, het verre schot van  Toon Janssen gaat over de dwarsligger (72e). In de tegenactie over de linker flank via Gert Van Walle komt uiteindelijk Mehdi Tarfi in schietpositie, maar Thomas Wils legt er zich met lijf en leden voor (74e). Opnieuw de skipper van de Pallieters, nu op een schot van Gert Van Walle (87e). In de slotfase proberen de Kempenzonen dan het met “sturm und drang”. Zelfs doelman Thibaut trekt mee naar voren, het enigste wat kan bewerkstelligd worden is gezever over eventueel mogelijke strafschop gevallen, na al dan niet aangeschoten “hands”. Referee Robin Lefever laat zich niet beïnvloeden en fluit na een dikke vijf minuten “over time” het einde van de wedstrijd. Ruim verdiende zege van K.M.S.K. Deinze on “a misty evening at the Channel”, waarbij we nogmaals stellen  … “ What’s in a year ” ?

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq