ZA 22.01

20U45

Competitie

KVC Westerlo - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Flash on: Kobe Guervens Pieters

Sportje Bericht geplaatst op donderdag 05 december 2019

De weersomstandigheden om naar het Burgemeester Van De Wielestadion te fietsen veranderen wel eens en zijn nu in de herfst me niet altijd gunstig gezind. Maar het enthousiasme om de rubriek Flash On te helpen verzorgen blijft even groot. Dit maal was mijn gesprekspartner in het vertrouwde interviewlokaal één van Deinze’s youngsters, een speler die zich opgewerkt heeft van de beloften tot de A-kern. Kobe Pieters stond me met jeugdig enthousiasme te woord.

Liever verdediger dan spits

Waar en wanneer is het voetballen voor jou begonnen?
Ik ben beginnen voetballen toen ik 5 jaar was bij mij in de buurt in Herdersem.

Hoelang ben je daar gebleven en hoe is het je verder vergaan?
Ik ben 4 seizoenen bij Herdersem gebleven om dan voor 5 seizoenen bij Eendracht Aalst te gaan. Daarna volgden nog 2 jaar bij Zulte-Waregem, 3 jaar AA Gent en ten slotte 1 seizoen Roeselare.

Ben je altijd verdediger geweest?
Vroeger was ik als kleine jongen een spits.  Maar toen ik 13 jaar was geworden had de trainer toen me eens op de 2 gezet.

Welke plaats bevalt je het best?
Ik voel me veel beter als achterspeler dan als voorspeler. 

Wat moet een achterspeler dan volgens jou wel kunnen?
Wel Jan, hij moet een goede wisselpass hebben en over een goede basistechniek beschikken. Bovendien is coaching ook zeer belangrijk.

Waarom heb je precies voor voetbal gekozen en niet voor een andere sport?
Vroeger tenniste ik wel eens, maar voetbal heeft mijn voorkeur weggedragen.

Wat is jouw ultieme droom?
Ik droom er van om ooit eens in het buitenland voor een topploeg te  mogen uitkomen en de Champions League te spelen.

Wie is jouw favoriete speler en waarom?
Dat is Vincent Kompany. Hij is een toffe gast en als kapitein is hij een voorbeeld voor de jeugd. En hij is ook een slimme speler.

Waar heb je als jeugdspeler bij diverse clubs het meest opgestoken?
Ik heb als jeugdspeler het meest opgestoken aan de topsportschool vroeger aan de Voskeslaan te Gent en nu tegenwoordig aan de Blaarmeersen.

Hoe ging het daar in het werk?
Wel de 1ste 2 jaar van in het totaal jaar hadden we 2 uur voetbal en 5 uur gewone les per dag. De laatste 4 jaar kregen we  3 uur voetbal en 4 uur les in algemene vakken behalve op de woensdag uiteraard.

Je bent nu bij SK Deinze gekomen?
Ja inderdaad en aanvankelijk was het de bedoeling dat ik wat verder zou rijpen bij de beloften, maar ik ben heel snel bij de A-kern toegevoegd en die kans heb ik willen grijpen.  Het is zelfs zo dat ik reeds in de 2de wedstrijd van het seizoen tegen Club Luik nauwelijks na enkele minuten noodzakelijkerwijs ben ingevallen.

SK Deinze heeft een ruime kern, is dat een voordeel?
Wel de kern hier is niet zo groot als ik vorig jaar bij Roeselare heb mee gemaakt. Maar een ruime kern heeft wel een aantal voordelen. Zo heeft de trainer veel opties om te kiezen en er is ook veel concurrentie. Maar dat helpt om het niveau naar boven te trekken.

Ben je amateur of prof hier bij Deinze?
Ik heb geen profcontract tot nog toe en studeer nog.

Wat dan wel en kan je dat vlot combineren met het voetballen bij SK Deinze?
Ja dat gaat vrij gemakkelijk. Ik studeer nu Graduaat in Juridische Administratie te Gent en mijn lesuren vallen op vrijdag en zaterdag. Het is zo dat ik tijdig op de club kan zijn zonder enig probleem.

Hoe voel jij je nu bij de A-kern?
Ik voel me hier zeer op mijn gemak en wordt zeer goed opgevangen. En de goede flow van SK Deinze, met na 10 wedstrijden 27 punten op 30 maakt het heel wat gemakkelijker.

Zijn voeding en rust belangrijk voor jou?
Dat zijn zeer belangrijke zaken voor een sporter en dus ook voor mij. Dat stelt me in staat om beter te presteren.

Jouw naam Kobe Pieters kan niet Vlaamser zijn?
Ja dat is juist; ik woon nog bij mijn ouders en met mijn 2 zussen in Herdersem. Maar ik ben geboren in Haïti en toen ik 3 jaar was ben ik geadopteerd.

Komt jouw familie wel een supporteren?
Ja mijn ouders komen altijd kijken en mijn zussen komen ook wel eens mee, maar minder frequent.

Waar zie je SK Deinze dit seizoen te eindigen?
Ik zie SK Deinze zeker in de eindronde te komen waar alles mogelijk is. Maar feitelijk zie ik oranje-zwart wel nu dit seizoen te promoveren.  De mogelijkheden zijn er zonder enige twijfel.

Heb je buiten het voetbal nog andere hobby’s?
Nee enkel voetbal en mijn studies zijn nu belangrijk voor mij.

Waar droom je nu in de 1ste plaats van?
Mijn onmiddellijke droom is een profcarrière te kunnen uitbouwen en hier bij SK. Deinze een stamplaats te kunnen veroveren.

Hoe ervaar je de supporters?
Ze zijn ronduit geweldig en zorgen voor enorm veel sfeer tijdens de wedstrijden thuis en ook op verplaatsing  steunen zij ons de ganse match lang.

Wat met jouw vrienden?
Mijn vrienden volgen me in het voetbal en zijn geïnteresseerd in mijn resultaten en evolutie. Ik heb ook een aantal vrienden die voetballen en ik volg hen ook met veel aandacht en sympathie.  

Hoe is jouw indruk bij SK Deinze nu?
Wel Jan, het niveau van SK Deinze ligt hoog, hoger zelfs dan ik eerder had gedacht . Oranje-zwart is een club met veel ambities en een hoge graad van uitstraling.

Wat is jouw pronostiek voor de match van deze avond tegen Dessel Sport?
Ik vind pronostikeren een beetje riskant en dat doe ik dan ook liever niet cijfermatig. Maar ik ga er echt er vanuit dat SK Deinze wint.

Dit interview met een jonge en behoedzame gesprekpartner kende nu ook, zoals al de vorige, een einde. Kobe maakte zich op om naar huis te gaan en ik ook trouwens.  Maar ik deed dit niet eerst zonder een afspraak gemaakt te hebben voor de volgende Flash On. Met wie? Dat zullen jullie wel op zaterdag 30 november voor de match tegen Patro Eisden MM wel zelf kunnen lezen.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq