ZA 22.01

20U45

Competitie

KVC Westerlo - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Flash on: Flavien Le Postollec

Sportje Bericht geplaatst op donderdag 12 december 2019

Toen ik vorige week vrijdag naar het Burgemeester Van De Wielestadion fietste, leken de weersomstandigheden eerder van winterse aard te zijn. De bijna frigofrisse temperatuur weerhield me niet om er in het vertrouwde interviewlokaal een gezellige babbel te hebben met kapitein Flavien Le Postollec. Het werd een onderhoudend en sympathiek gesprek waarin heel in het bijzonder een voorzichtige evaluatie werd gemaakt van de 1ste seizoenshelft 2019 - 2020 van oranje-zwart.

DE WEG IS NOG LANG EN MEN MOET ZIJN GRENZEN KENNEN

Flavien, je komt niet voor de 1ste keer in Flash On?
Inderdaad Jan, ik ben hier vorig seizoen bij SK. Deinze gekomen. Toen werd ik uitgebreid voorgesteld in het clubblad. Nu ben ik aan mijn 2de seizoen bij oranje-zwart toe.

Hoe heb je jouw 1ste seizoen hier bij SK Deinze ervaren?
Mijn vorig seizoen hier is wat mij betreft naar wens verlopen. We hadden een aantal nieuwe spelers en moesten op elkaar ingespeeld geraken.  Maar desalniettemin hebben we mooie resultaten behaald.

En welk verschil of welke verschillen merk je op in vergelijking met het huidig seizoen?
De kern van vorig seizoen is grotendeels gebleven en werd  met enkele spelers aangevuld. Dat heeft het enorme voordeel dat we elkaar  nu beter kennen, dat  automatismen in de ploeg beter tot uiting komen. Kortom we weten met z’n allen dat we voor elkaar spelen.

Hoor ik je zeggen dat de ploeg nu rijper is geworden?
Inderdaad Jan en daardoor is het spel ook beter geworden. Nu spelen we als één blok en zelfs als een wedstrijd iets minder evolueert kunnen we de match toch naar onze hand zetten en met goed gevolg tot een einde brengen. Ik durf zeggen dat we het spel beter beheersen.

Hoe bekijk je de huidige reeks 1 Amateur?
Ik meen dat de huidige reeks nagenoeg evenwaardig is met de reeks van vorig seizoen. De reeks telt nu ook, net zoals vorig jaar, zeer goede ploegen met slechts enkele die er boven uit steken. Vorig seizoen is dat o.a.  Virton geweest en nu tot nader order is dat ons eigen SK Deinze.

Aan wat is dat te danken, denk je?
Wel het is een feit dat we een zeer hecht geheel vormen en dat we toch enkele spelbepalende figuren is de ploeg hebben. Zo heeft onze topschutter  op zichzelf tot nog toe reeds meer doelpunten gescoord dan zo wat de helft van de ploegen in de reeks. En onze doelman heeft toch ook al door een aantal reddingen SK Deinze in de match weten te houden en punten verdiend.

Onlangs hebben jullie de kinderafdeling van het ziekenhuis in Deinze bezocht?
Ikzelf heb zulks ook eerder eens bij vorige clubs gedaan met de feestdagen. Ik meen dat dergelijke acties deel uitmaken van onze functie. Het is zo dat we niet alleen het beeld van de club op het veld hoog moeten houden maar ook er buiten. Het is iets anders dan de trainingen en het is positief voor de samenhorigheid in de ploeg.

Wat denk je van de play-off’s in onze reeks?
Ik ben daar oprecht geen voorstander van. Ik ben van oordeel dat de kampioen op het einde van de reguliere competitie dan ook verdient te stijgen. Het gaat toch niet op dat in een eindronde met halvering van de punten de feitelijke kampioen de promotie misloopt. Zelf heb ik het met OH Leuven een meegemaakt dat wij als 4de in de rangschikking konden promoveren en de 1ste niet.  Waar is dan de evidentie en de rechtvaardigheid van de reguliere competitie? En dat ploegen die geen licentie hebben aangevraagd voor 1B toch aan de eindronde kunnen of mogen deelnemen is niet hun fout, maar de fout ligt elders.

Welk systeem zou jij dan voorstellen?
In de 1ste plaats moet de kampioen sowieso stijgen. Als men dat toch een eindronde zou willen organiseren zou dat er één moeten zijn tussen de nrs. 2, 3, 4 en 5 om een eventuele 2de stijger aan te duiden.

Deinze heeft nu een ruime en aanvankelijk eerder gedacht nooit verwachte voorsprong?
Ja dat is juist, maar wij moeten niet naar de punten kijken. We moeten enkel onze huidige reeks trachten voort te zetten. Want hoe groter de voorsprong op het einde van de reguliere competitie hoe groter ook de bonus tijdens de play-off’s.

Hoe ervaar je de relatie met de supporters?
Het is een feit dat zij in aantal zijn gegroeid en ze zijn steeds positief en blijven enthousiast, zelfs als het eens minder gaat. Het is altijd feest en ja, als het op het veld goed gaat, dan verloopt het ook goed er naast. De supporters zowel aan de drankstand, zeg maar de sfeergroep 818, als zij die in de Vip-lounge of onder de tribune hun vreugde uiten, blijven ons steunen en verdienen daarom onze inzet.
Zien we je volgend seizoen terug in de oranje-zwarte kleuren?
Wel het is zo dat ik na afloop van dit seizoen einde contract ben, maar ik hoop het in elk geval. Veel zal in ieder geval afhangen van hoe de club dit seizoen eindigt en hoe ver de ambities van de club en de voorzitter zelf reiken. Ik beleef hier nu 2 heerlijke seizoenen en waarom er geen 3de aan toevoegen als het mogelijk zou zijn?

Wat denk je van het project van de voorzitter?
Een club die ambitie heeft en vooruit wil moet nu éénmaal visie hebben en de voorzitter is duidelijk een man met een goed omschreven visie.  In de 1ste plaats is het logisch dat veel zal afhangen van de resultaten van oranje-zwart zelf die dan allicht een positieve invloed zullen hebben op het aantrekken van zakenpartners en sponsors.

Zijn jullie daar mee bezig?
Als spelers is het aan  ons om ons te concentreren  op het voetbal; voetbal is trouwens ons werk. De voorzitter en de zijnen werken in stilte aan de verdere evolutie van het op stapel staande project.

Wat denk je van de website en het clubblad?
Het is heel leuk en het schept een band met de spelers, de supporters, het bestuur en de entourage van de club. Het is een ideaal middel om elkaar beter te leren kennen, de supporters leren de achtergrond van de spelers beter kennen en hen daardoor ook beter begrijpen.

Wat denk je van de Rode Duivels?
Ik ben Fransman en ja mijn favorieten zijn ‘Les Bleus’, maar ik hou wel van de Rode Duivels.  Zij behoren tot de wereldtop van het voetbal en kunnen ver geraken in het komend EK.  Sommige spelers komen in de herfst van het voetbalcarrière en voor hen wordt het misschien de laatste kans om een prijs te pakken.

Wat staat je te wachten na het actief voetballen?
Ik ben nu 35 jaar en hoop toch enkele jaren mee te draaien; als het mogelijk zou zijn op dit niveau of misschien, wanneer het zou moeten ook een trapje lager. Maar men moet z’n grenzen kennen en zien wat nog mogelijk is.  Intussen ben ik reeds bezig met de toekomst en heb reeds een diploma Uefa B-trainer behaald en volg nu verder de trainersschool. 

Hoor ik je nog een ultieme ambitie formuleren?
Ik zou graag nog eens promoveren naar 1B en het liefst uiteraard met SK. Deinze. Het mag voor ons als speler geen obsessie worden maar gezien het tot nog toe afgelegde parcours is het een quasi obligate verplichting.  Langs de andere kant is het zo dat de weg nog lang is.

De winterstop komt er aan?
Inderdaad en het zal ons deugd doen, na een toch slopende 1ste seizoenshelft. De winterstage in Spanje is een ideale gelegenheid om de batterijen terug op te laden en de banden nog steviger aan te halen.

Beginnen de verplaatsingen niet door te wegen?
Je moet weten dat ik in Waver woon en telkenmale door Brussel moet. Als je dan tijdig om 09.00 u. ’s morgens op de club wil zijn, wordt het vroeg opstaan; maar dat hoort er bij.

Heb je een pronostiek voor de match van deze avond tegen KSK. Heist?
Het is zo dat het geen gemakkelijke wedstrijd zal worden. De bezoekers hebben nog altijd top-4 ambities en zij zijn ons op eigen terrein in augustus komen uitschakelen voor de Croky Cup.  En we mogen ons ook niet blindstaren op de schitterende 0 – 3 zege ginds tijdens de heenronde.  Maar we zijn het verplicht aan onze bestuurders, aan de ganse entourage van de club, de supporters en het imago van de stad Deinze om voor de zege te gaan. Als een pronostiek dat echt moet hou ik het bij een Arsenalscore, zeg maar 1 – 0.

Dit sympathiek en rustig gesprek liep, net zoals al de voorgaande ook ditmaal ten einde. De voetbalwerkdag voor mijn joviale gesprekspartner zat er op en hij carpoolde met een ploegmaat huiswaarts. Mijn voertuig telt 2 wielen minder, dus wat deed ik? Ik fietste, weliswaar met een goed gevoel naar huis.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq