ZA 22.01

20U45

Competitie

KVC Westerlo - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Flash on: Adriano Bertaccini

Sportje Bericht geplaatst op dinsdag 19 november 2019

De weersomstandigheden om een 10-tal geleden naar het Burgemeester Van De Wielestadion te fietsen, waren nagenoeg even gunstig als de oranje-zwarte resultaten tot nog toe. In het vertrouwde interview lokaal had ik een leuke babbel met de helft van het broederpaar Bertaccini, dat in het tussenseizoen de oranje-zwarte kleuren is komen vervoegen. Mijn gesprekspartner Adriano leek best een aangename en joviale kerel en vertelde heel wat over zijn voetballoopbaan en hoe hij bij SK. Deinze is terecht gekomen.

La cucina di mamma e nonna

Wanneer bij je tot voetballen gekomen Adriano?
Wel Jan, mijn vader vertelde me dat ik als het ware reeds met de pampers tussen de benen ben  beginnen  voetballen; ik was toen nauwelijks 3 jaar oud.

Jouw eerste aansluiting volgde allicht heel snel?
Ja ik ben voor het eerst aangesloten bij Sporting Charleroi op mijn 5de levensjaar; trouwens ik ben uit Italiaanse ouders wel is waar in Charleroi geboren.

Jouw technische fiche vermeldt een aantal vorige clubs met ronkende namen?
Ja inderdaad. Ik ben 5 seizoenen bij Charleroi aangesloten geweest om dan als U11 naar Standaard Luik te gaan waar ik 1 seizoen ben gebleven. Nadien ben ik voor 1 seizoen naar Club Brugge te verhuizen.  En het seizoen nadien ben ik naar Racing Genk gegaan.

Hoe is het je daar vergaan?
Wel het is zo dat ik nu reeds 6 jaar bij Genk aangesloten ben, maar met dien verstande dat ik nu uitgeleend ben aan SK. Deinze.

Je bent nu 19 jaar en nieuw bij SK. Deinze, hoe schat  je jouw nieuwe club in?
SK. Deinze durf ik een topclub noemen op het huidig niveau en verdient het zeker en vast om in 1B uit te komen.

Kan je dat beter uitleggen en illustreren?
Alles is hier zeer goed georganiseerd, de medische en paramedische begeleiding is schitterend.  Ik ben in het begin anderhalve maand gekwetst geweest hier in het begin. Maar dank zij de medische begeleiding en de kiné ben ik heel snel -zelfs sneller dan gedacht- gekomen tot het niveau dat ik nu reeds heb bereikt.  Maar ik besef dat ik nog veel moet werken.

En hoe evalueer je SK. op dit moment?
Wel het  is zo dat oranje-zwart na 8 matchen reeds 21 punten op 24 telt, maar we moeten beseffen dat het reguliere seizoen,  met  de play-offs daar nog eens bij, nog lang duurt.  Maar ik meen dat dit SK. Deinze nu of zeker komend seizoen de promotie naar 1B moet kunnen waar maken.

Welke verschillen zie je tussen Racing Genk en SK. Deinze?
Racing Genk is een zeer professionele club en SK. Deinze is voor mij van zeer hoog niveau in onze reeks 1 Amateur.

Hoe uit zich dat of hoe ervaar je dat persoonlijk?
Ik heb bij Racing Genk onder Philippe Clement gewerkt en hier is David Gevaert mijn coach. Zij zijn beide cracks in hun vak; Clement is vorige seizoen kampioen geworden met Genk en Gevaert is met 7 zeges op 8 matchen -dit interview vond plaats na speeldag 8 en voor speeldag 9- ook in meer dan goede doen.

Zegt het project van SK. Deinze en de voorzitter jou iets?
De achtergrond en de details ervan ken ik onvoldoende, maar ik stel me best voor dat eens het gerealiseerd zal zijn, het top zal zijn zowel voor 1 Amateur en ergens ook wel voor 1B.

Wat met de trainingen?
Het aantal trainingen ligt qua aantal wat mij betreft hier bij Deinze wat hoger, maar de intensiteit is ongeveer gelijk.  Het is hard werken, maar dat  juist hardt een speler. In het Frans zegt  men: ‘Il faut être un homme’.

Hoe ervaar je de reeks 1 Amateur?
Ik weet dat sommigen, die deze reeks misschien minder goed kennen, onze reeks als minderwaardig bekijken, maar dit zeker ten onrechte.  In 1 Amateur wordt intenser gespeeld dan sommigen wel durven denken.

Je hebt allicht wel aangename en bijzondere herinneringen aan jouw vorige ploegen?
Mijn aangenaamste herinnering is deze aan de finale van de Beker van België voor beloften-elftallen toen ik in de wedstrijd Racing Genk – Anderlecht in de 93ste minuut de winning-goal scoorde en zo de stand op 2 – 1 bracht.

Welke is jouw voorkeurspositie in het voetbal?
Als aanvaller is mijn voorkeursplaats de ‘9’. Ik vind snelheid en afwerking heel belangrijk.

Aan welke speler spiegel je jezelf?
Aan de Zweed Zlatan Ibrahimovic. Hij is een topscorer, hij heeft werkelijk een neus voor doelpunten en scoort nagenoeg in elke wedstrijd.

Wat is jouw jongensdroom?
Als kleine jongen wou ik steeds zo hoog mogelijk eindigen, maar dat is niet gemakkelijk. Je moet er echt voor werken.

Lukt je dat ?
Wel Jan, in het begin was ik een beetje lui en deed er niet zo heel veel voor. Maar naar mate de tijd evolueerde en ik ouder ben geworden is dat besef gegroeid.

Ah ja?  Heeft iemand je tot dat inzicht gebracht?
Een oud-speler van Racing Genk Michel Ribeiro, toen als coach en T2 van de beloften bij mijn vorige club heeft me doen inzien dat ik echt beter kon, me op mijn mogelijkheden en capaciteiten gewezen en dat heeft bij mij een ‘déclic’ teweeg gebracht.

Je bent nog jong en hebt duidelijk ambities?
Zeker en vast. Ik vind dat ik snel ben terug gekomen na een kwetsuur en wil veel scoren. Ik droom er van om samen met mijn broer in de zelfde ploeg te kunnen spelen.  Ik vind mijn broer goed, maar hij heeft nog niet zo veel geluk gehad in het voetballen; maar het zal wel loslopen.

Baart de afstand Charleroi of Genk - Deinze jou geen zorgen?
Nee helemaal niet want ik woon samen met mijn broer en mijn vriendin in een appartement in Gent en hebben ook een hondje.  We hebben een goede band en moedigen elkaar altijd aan.

En jouw ouders?
Ik heb zowel mijn ouders als mij grootouders nog en ze komen altijd supporteren zowel hier in Deinze als op verplaatsing.

Heb je naast het voetbal nog ander hobby’s.
Nee, niet oprecht. Hier in Deinze hebben we enkel de maandag vrij en dan kan er wel eens een partij bowling of snooker vanaf.  Verder zijn er wekelijks 7 trainingen en met de wedstrijden erbij maakt dat ik niet veel zin heb om veel uithuizig te zijn. 

Dan zijn rust en voeding allicht zeer belangrijk?
Zonder enige twijfel is dat zeer belangrijk.  We gaan nauwelijks de deur uit om ergens eens een pitta of pizza te eten. De dagdagelijkse keuken of moeders of grootmoeders keuken zijn nog altijd het beste. In mijn moedertaal zegt men: ‘La cucina di mamma et nonna’.

Je hebt veel contact met hen?
Ja en ze komen regelmatig op bezoek en dat is altijd heel emotioneel.

Hoe zie je het seizoen verder evolueren Adriano?
Er zijn nog veel matchen te spelen en we hebben nu toch al een mooie bonus.  Het komt er op aan ook op het einde van de reguliere competitie een ruime voorsprong te realiseren, want in de play-offs wordt  die gehalveerd.  Ik hoop uit gans mijn hart dat SK. Deinze het huidig niveau blijft aanhouden.

Heb je nog echt een ultieme droom?
Ik droom er van om ooit eens speler van AC Milan te kunnen worden.  Het supporteren voor AC zit er bij gans mijn familie in en mijn papa is echt een super fan van AC.

En onze eigen supporters Adriano?
Ze zijn werkelijk schitterend en blijven ons van de 1ste minuut tot de laatste aanmoedigen met sfeervolle gezangen, muziek en het doet deugd hun aantal van match tot match te zien aangroeien. Zij schitteren in het organiseren van allerlei activiteiten die ook voor ons een enorme steun zijn.

Wat is jouw pronostiek voor de match van deze avond tegen Thes Sport ?
Wel er zijn reeds 10 wedstrijden gespeeld en voor deze 11 match is een zege als het ware een verplichting, van een nederlaag mag geen sprake zijn. Ik hou het op een 2 – 1 zege voor onze oranjen.

Deze leuke babbel zat er ook op, net als aan de voorgaande. Mijn joviale gesprekspartner had nog een clubgebonden verplichting. Maar ik kon rustig naar huis fietsen, sportief toch of niet?  Ik vroeg me af of de mama of de oma me eens een lekker recept zou kunnen geven voor een typische spaghetti. Het zou toch wel smaken denk ik.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq