ZA 22.01

20U45

Competitie

KVC Westerlo - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Flash on: Michiel De Looze

Sportje Bericht geplaatst op woensdag 16 oktober 2019

De herfst laat zich reeds voelen, maar de weersomstandigheden blijven gunstig om naar het Burgemeester Van De Wielestadion te fietsen. In het vertrouwde interviewlokaal had ik, een 10-tal dagen geleden, een zeer relevante babbel met allicht één van de eerste aanwinsten dit seizoen van SK. Deinze. Michiel De Looze, een Kempenzoon met Oost-Vlaamse roots, vertelde me een boeiend verhaal.

Het is simpel: Puur ambitie , hoger willen geraken en kampioen willen spelen

Michiel je technische fiche vermeldt een aantal ploegen; waar is het voetbal voor je begonnen?
Ja, maar die fiche beantwoordt niet aan de werkelijkheid. Ik ben wel beginnen voetballen als 5-jarige bij Appelterre voor ongeveer 6 maanden.

Hoezo?
Wel ik ben als klein kind verhuisd van Geraardsbergen naar Beerse in de Kempen en heb na verloop van tijd 2 à 3 jaar bij KV. Turnhout gevoetbald. Later ben ik 3 seizoenen naar KVC. Westerlo getrokken om dan voor 5 jaar bij RSC. Anderlecht terecht te komen. Daar heb ik tot mijn 18de gespeeld.

Je hebt dan een zeer degelijke jeugdopleiding gekend?
Ja ik heb een zeer mooie periode gekend en als 13-jarige ben ik zelfs Belgisch kampioen gespeeld met Westerlo.

Maar Anderlecht heeft allicht toch heel wat betekend voor jou?
Absoluut Jan. Ik ben er als 14-jarige gekomen, maar moest dan nog 2 jaar wachten vooraleer een profcontract te kunnen tekenen. Dat was toen onder trainer René Weiler.

Je hebt er zonder twijfel heel wat opgestoken en geleerd?
Ik heb heel wat geleerd en kunnen meemaken wat veel anderen slechts kunnen van dromen. Het aantal trainingen was nagenoeg hetzelfde als nu hier bij Deinze, maar ze waren wel enigszins anders gestructureerd.

Wat is er je het meest van bijgebleven?
Heel veel zelfs. Ik heb er een aantal keren kampioen gespeeld en ook een hele rits tornooien. Wat me er nog het meest van al is bijgebleven, is de vriendschap van sommige mensen.

Je bent van Anderlecht naar KV. Mechelen getrokken, waarom?
Puur uit ambitie, ik wou me tonen in het volwassenen voetbal en verder evolueren van belofte tot een 1ste ploeg. Ik heb in Mechelen gewerkt onder Dennis Van Wijk.

Hoe ben je feitelijk tot voetballen gekomen?
Ik was van kindsbeen af bezig met een bal en niemand heeft me speciaal gepusht; maar ik mocht vrij snel gaan voetballen van mijn ouders.

Heb je een typisch voorbeeld als voetballer voor ogen?
Nee, oprecht niet. Ik heb me nooit aan één of andere speler willen spiegelen. Ik probeer steeds mezelf te blijven in het voetbal en doe er alles aan om er echt voldoening uit te halen.

Je bent steeds middenvelder geweest?
Ja en ik hou er van om de gehele rechter flank als speler in diverse systemen als het ware af te dweilen.

Je hebt KV. Mechelen verlaten voor Rupel - Boom?
Ja mijn ambitie was om me als fanionspeler te manifesteren en dat kon ik toen vorig seizoen evenwel niet bij Mechelen.

Maar waarom heb je nu precies voor SK. Deinze gekozen?
Wel Jan, het antwoord is voor mij heel simpel. Hier heeft de pure ambitie om hoger te geraken en om eens kampioen te spelen een grote rol gespeeld.

Heeft de competitieopener op het veld van je vorige ploeg je wat gedaan?
In het begin had ik heel eventjes een raar gevoel, maar ik ben er door iedereen zeer goed en positief onthaald geweest.

Wat mag ik me er bij voorstellen?
Wanneer ik geopteerd had voor SK. Deinze heb ik op een correcte manier het bestuur van Rupel – Boom op de hoogte gesteld. Ik kon op veel begrip van hen rekenen; het bestuur besefte heel goed dat hun ambities en die van SK. Deinze totaal verschillend waren. Daarbij kwam dan ook dat het eerder aangekondigd samenwerkingsplatform met Beerschot niet zou doorgaan.

Je blaakt blijkbaar van ambitie?
Absoluut en ik wil beslist hoger geraken. Voor mij leek SK. Deinze in de gegeven omstandigheden de beste keuze.

Hoe bekijk je het project SK. Deinze?
Wel het spreekt me enorm aan, maar als speler kan ik me echt niet moeien met wat op hoger clubniveau gebeurt. Ik voel me er wel goed bij en ben er heel content om.

Hoe bekijk je jouw gestalte?
Ik weet dat ik niet van de grootste ben, maar dat lijkt me geen nadeel. Ik speel laag bij de grond en met beide voeten op de grond. En ik ben zeer explosief.

De competitie is nauwelijks een maand bezig?
Ja dat is zo en we konden ons geen betere start voorstellen; we moeten wel beseffen dat de competitie nog lang duurt. En we moeten altijd hard blijven werken en er steeds ten volle voor gaan.

Hoe voel het je clubleven bij oranje-zwart aan?
We beschikken over enorme trainingsfaciliteiten, het dagelijks leven in de club is tof en er zijn dagelijks kiné en een clubdokter aanwezig. Het is aan ons om aan het bestuur terug te geven wat zij voor ons doen. Dat kan enkel door ons best te doen!

Is de grootte van de spelerskern belangrijk?
Ik meen dat het een goede zaak is dat de spelerskern in de breedte ruim is en dat alle plaatsen als het ware dubbel bezet zijn. In tot nog toe gespeelde matchen heeft het zijn nut meer dan eens bewezen.

Start je liever een match dan invallen?
Elke speler wil allicht de volle 90 minuten spelen maar ik kan me ook tevreden stellen met een invalbeurt in functie van de ploeg.

Hoe breng je jouw vrije tijd door?
Wij hebben als prof heel wat vrije tijd; maar echt ganse dagen me bezig houden met voetbal alleen is niets voor mij. Bij de club hier hebben we de maandag vrij en ik vul mijn vrije tijd op met studeren. Ik studeer nu Bachelor Landmeter en volg nu het 2de jaar. Ik kan een aantal studiepunten spreiden en heb er dit jaar 42 op de 60 gekozen. Het is een nuttige en zinvolle tijdsopvulling en het opent perspectieven voor de toekomst.

Woon je alleen?
Ja ik heb voorheen, en dan spreek ik van mijn periode bij Anderlecht, in een gastgezin verbleven en ook op internaat. Maar nu sinds juni dit jaar bij het ondertekenen van mijn contract bij SK. Deinze heb ik een appartementje kunnen huren op wandelafstand van de Markt te Deinze en nauwelijks verder van de Burgemeester Van De Wielestadion.

Terug in Oost-Vlaanderen?
Ja ik heb Oost-Vlaamse roots en er woont nog familie van mij in Lebbeke en het ouderlijk huis van mijn moeder is in Aalst.

Wat is belangrijk voor je?
Mijn vrienden zijn belangrijk voor mij en samen met voetbal, mijn school en mijn familie is dat voldoende voor mij.

En een vriendin?
ik ben nu reeds anderhalf jaar samen met mijn vriendin en dat is schitterend.

Hoe evalueer je onze reeks 1 Amateur?
Het is een zeer sterke reeks, nog zelfs sterker dan vorig jaar. Heel wat ploegen zijn aan elkaar gewaagd en ik ben gelukkig nu bij SK. Deinze te spelen. Het is een groot verschil dan vorig seizoen om nu eens niet tegen de degradatie te moeten voetballen.

En wat betekenen de supporters voor?
Het zijn toffe mensen die er altijd staan voor ons en ons helpen de matchen dragen. Ook voor hen zijn we verplicht alles te doen om hen sportieve vreugde te verschaffen. Ik ken ze uiteraard nog niet allemaal, maar het zal allicht wel helpen om hen buiten het voetbal ook eens te ontmoeten vermits ik in het centrum van Deinze woon.

De website en het clubblad?
Ik vind dat toffe initiatieven die heel wat betekenen voor zowel de spelers, het bestuur en de supporters. Het brengt ons allemaal dichter bij elkaar. Het is echt top.

Wat is jouw pronostiek voor de match van vandaag tegen Dender E.H.?
Ik durf me echt niet aan pronostieken wagen en ze zal dat nu ook niet doen. Nagenoeg de ganse reeks is aan elkaar gewaagd en heel wat ploegen kunnen tegen elkaar winnen, maar spijtig genoeg ook verliezen. Maar het is een feit dat we voor een driepunter moeten en dat een technisch en tactisch plan dan ook voor 100 % moet kloppen.

Dit aangenaam gesprek met onze nieuwe stadsgenoot kent nu, net zoals al de vorige interviews ook een einde. Mijn joviale gesprekspartner blijft net als ikzelf in Deinze; de ene heeft nog een namiddagtraining af te werken en ik fiets met een goed gevoel naar huis.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq