ZA 22.01

20U45

Competitie

KVC Westerlo - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Flash on: Jannes Vansteenkiste

Sportje Bericht geplaatst op donderdag 03 oktober 2019

Tussen speeldag 2 en 3 kon een licht druiligere regen me niet weerhouden om naar het Burgemeester Van De Wielestadion te fietsen. Ik het traditioneel geworden interviewlokaal had ik een zeer rustige babbel met één de van 1ste aanwinsten van oranje-zwart. De West-Vlaming Jannes Vansteenkiste ontspon zich als een zeer joviale en bezadigde gesprekspartner.

De combinatie SK Deinze - vriendin - dochter, is ideaal voor mij

Waar en wanneer ben je beginnen voetballen Jannes?
Ik ben als Duiveltje beginnen voetballen bij KFC. Lendelede toen ik  jaar was geworden. Mijn vader is zelf voetballer geweest en naderhand trainer; hij zit er allicht wel voor iets tussen dat ik voetballer ben geworden.

Ben je lang bij Lendelede gebleven?
Ik ben er  2 seizoenen gebleven als 1ste en 2de jaar Duiveltje en dan ben ik naar SV. Roeselare gegaan.

Hoe is het je daar vergaan?
Jan daar heb ik 7 jaar van mijn jeugdopleiding gehad om dan als U16 naar Club Brugge te trekken.

Je bent nu verdediger, ben je dat altijd geweest?
Neen, bij Roeselare was ik links voor vanwege mijn aanvallende troeven. Maar bij Club Brugge werd ik omgeschoold tot linksback.

Wat zijn voor jou belangrijke eigenschappen van een linksback?
Wel hij moet positioneel sterk zijn in verdedigend opzicht en in een ‘1 tegen 1’ situatie. En in het moderne voetbal moet hij aanvallende infiltraties kunnen brengen.

Wat is je heel bijzonder bijgebleven van jouw periode bij Brugge?
Wel het is zo dat ik niet heel specifiek een heel bijzonder iets kan zeggen, maar het  is wel zo dat ik bij Brugge een mooie periode heb doorgebracht.  Als jongeling zijn me zeker en vast de 2 basisplaatsen in Europese matchen tegen Birmingham bijgebleven.

Hoezo dan wel?
Mijn 1ste jaar bij blauwzwart ben ik bij de U16 meteen kampioen geworden en we beschikten toen over een zeer talentvolle ploeg. Het seizoen nadien kwam ik uit bij de U17 en met Nieuwjaar van datzelfde seizoen kwam ik bij de beloften. Het jaar nadien volgden dan snelle stappen naar de A-kern.

Daar heb je toch wel aangename herinneringen van?
Ja hoor. Ik heb er o.a. samen met Ryan Donck en Dirar getraind en gespeeld en in een later stadium ook nog met Meunier.

Aan wie heb jij je als speler gespiegeld?
Ik heb me niet echt gefocust op één speler maar ik kijk graag naar een goed voetballend geheel.

Je hebt dan toch Club verlaten?
Ja inderdaad, na 5 jaar bij Brugge ben ik voor  4 seizoenen naar R. Antwerp F.C. getrokken.

Is dat  geen stap achteruit geweest voor jou?
Ik wou echt voetballen, liever dan op de bank te zitten bij één of andere eersteklasser. En daarbij komt ook nog dat Antwerp een club is met een serieuze achterban.

Wat dan na R. Antwerp F.C. ?
Ik heb dan een profcontract ondertekend bij het Nederlandse Roda JC.  Mijn 1ste jaar daar heb ik eredivisie meegemaakt en matchen tegen o.a. Feyenoord, Ajax en PSV laten nog altijd een prachtige
indruk bij mij na.

Weet je waar Roda JC voor staat?
Nee, en eerlijk gezegd die vraag heb ik me nooit gesteld.  Dat het betekent ‘Recht op Doel af Juliana Combinatie’ wist ik echt niet.

Wat is je voorkeurspositie in het voetbal?
Dat is linksachter, maar ik ga graag mee naar voor op de flanken.

Waarom dan heb je Roda JC verlaten en heb je voor SK Deinze gekozen?
Wel het zit zo dat ik er einde contract was, maar ik kon er verlengen.  Ik wou echter dichter bij huis voetballen, want als je alleen in Nederland op appartement zit, is een combinatie met een vriendin en een dochtertje niet altijd zo evident.  En SK Deinze leek me een goede keuze.

Hoe kan je SK Deinze als club plaatsen?
Wel het is inderdaad zo dat qua infrastructuur mijn vorige clubs meer mogelijkheden hadden, maar het valt op dat oranje-zwart zeer ambitieus is en er alles wil aan doen om de stap naar 1B te zetten.

Zie je dit nu dit seizoen al gebeuren?
Het is moeilijk te voorspellen,; het is immers nog vroeg in het seizoen. Maar het we moeten er alles aandoen om in 1ste instantie de play-offs te halen en er dan vol uit voor te gaan.

Hoe evalueer je de spelersgroep?
We beschikken over en sterke groep met heel veel talentvolle spelers. Je ziet duidelijk dat heel wat spelers een hogere voetbalopleiding hebben gehad.

Is een ruime kern belangrijk?
Absoluut, de kern is in de breedte zeer uitgebreid en de meeste plaatsen zijn dubbel bezet.  Blessures en schorsingen moeten op een efficiënte manier opgevangen kunnen worden. Dat is immers vorige thuismatch gebleken.

Moest je vroeger niet frequenter trainen?
Niet speciaal. We zijn nu een hele dag op de club aanwezig en enkel op donderdag en vrijdag wordt er slechts 1 x getraind.

Hoe breng je jouw vrije tijd door?
Wel ik rust veel en spendeer heel wat tijd aan mijn dochtertje.

Heb je naast het voetbal nog andere hobby’s?
Nee, niet oprecht. Maar ik trek er graag eens op uit met vrienden en op zondag volg ik graag het 1ste elftal van KFC. Lendelede waar heel wat vrienden van mij voetballen.

Volg je nog het voetbal in 1 A?
Ik probeer het sporadisch te volgen.

En wie wordt nationaal kampioen?
Naar mijn gevoel Club Brugge.

Is een relatie belangrijk voor een profvoetballer?
Een relatie brengt structuur in het leven, maar ik ben er van overtuigd dat een celibatair even goed kan slagen als sporter.

Wat betekenen verzorging, voeding en rust voor je?
Een evenwichtige voeding is net zo als verzorging en rust van enorm groot belang.  Ikzelf zorg er voor voldoende te rusten om te herstellen van trainingen en wedstrijden.

Hoe bereid jij je op een wedstrijd?
Wel ik doe dat het  liefst van al thuis op het gemak; ik eet en drink dan volgens eigen noodzaak en inzicht.

Hoe schat je 1e Amateur in?
Ik ben een nieuwkomer in de reeks en ik weet bijgevolg nog niet alles van alle ploegen in de reeks en kan de tegenstrevers moeilijk inschatten.  Maar we krijgen altijd een wedstrijdanalyse van onze opponenten.

Je bent nu zowat 2 maand bij SK Deinze. Hoe evalueer je dat?
Ik voel me hier zeer goed en de integratie is zeer vlot verlopen. Kortom alles verloopt naar wens.

Hoe beoordeel je de competitiestart?
De openingsmatch bij Rupel – Boom is uitermate goed verlopen. Op slag van rust werden we wel tot 10 man herleid, maar in de 2de helft sloten we zeer goed de rangen en konden we het laken naar ons trekken. En in de vorige thuismatch tegen Club Luik hadden we het in het begin niet zo gemakkelijk, maar net voor de rust en zeker in de 2de helft leek de wedstrijd snel en vlot uitgespeeld.

En wat zegt het clubblad ‘Sportje’ je?
Ik vind het leuk voor de fans dat zij op een vlotte manier de spelers leren kennen en voor ons onderling geldt dit evenzeer.

En wat betekenen de fans voor je?
De supporters van SK Deinze zorgen voor een gezellige sfeer en hun enthousiasme geeft ons echt een boost.

Wat pronostikeer je door deze avond?
Wel ik ken de ploegen in onze reeks nog te weinig en kan ook RFC Seraing niet inschatten. Maar we moeten er van uitgaan altijd voor de overwinning te gaan en zeker en vast op eigen terrein.

Dit zeer aangenaam en leerrijk gesprek met een joviale gesprekspartner liep ook dit maal ten einde. Vermits dit plaats greep tijdens de middagpauze van de spelers maakte Jannes zich op om het 2de gedeelte van zijn trainingsdag aan te vatten. En ik, ik fietste rustig en voldaan naar huis.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq