ZA 22.01

20U45

Competitie

KVC Westerlo - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Mauro Devos

Sportje Bericht geplaatst op maandag 01 april 2019

Woensdag 20 maart, de laatste dag van de weerkundige winter, blue-bikete ik genietend van toch wel behoorlijk weer -op de dag van Nokere Koerse valt het weer grotendeels echt wel mee- naar het Burgemeester Vande Wielestadion. In de vorige Flash On had ik het o.a. over de doorstroming van de beloften naar de A-kern en het 1 ste elftal. Welnu ik had in het vertrouwde interviewlokaal een boeiende babbel met Mauro Devos, een belofte die heel onlangs aan de A-kern werd toegevoegd.

Je lichaam is het instrument waarmee je voetbalt en draag er dus zorg voor

Waar en wanneer ben je tot voetballen gekomen?
Jan, ik ben als 5-jarige begonnen bij Exceclsior Donk nabij Maldegem. Feitelijk was ik wel nog te jong, maar ik kon toch reeds beginnen.

Hoezo dan wel?
Het zit zo dat ik, en dat is lat er ook altijd zo geweest, een beetje voorop was en ik regelmatig een reeksje hoger wou en ook kon voetballen.

En ben je lang bij Excelsior Donk gebleven?
Nee na 1 seizoen reeds ben ik overgegaan naar SK Maldegem en heel snel, na 1 of 2 seizoenen ben ik overgegaan naar Sporting Lokeren.

En hoe is het je daar verlopen?
Wel ik ben daar geweest van de U7 tot de U11 om dan ten slotte terug te keren naar SK Maldegem.

Maar dan toch niet heel lang bij Maldegem gebleven?
Wel het valt te bezien wat lang is, maar het was toch langer dan mijn 1 ste verblijf daar.

Wat bedoel je hier?
Ik ben vanaf de U16 bij SK. Deinze gekomen en ja nu ben ik hier nog.

Waar heb je in de periode voor SK Deinze het meest geleerd?
Het zit zo dat ik de laatste jaren bij Lokeren en ook het 1 ste jaar dan terug bij Maldegem enorm veel heb geleerd.

Kan je daar iets meer over vertellen Mauro?
Wel Jan ik zat toen in die tijd en trouwens nu nog altijd aan het KTA te Brugge in de sportschool waar ik Thomas Vlaeminck en Dimi Willens van Club Brugge als instructeur heb gehad.

In welke positie speel het je meestal en ook het liefst?
Kijk ik durf me toch ergens polyvalent te noemen en heb al veel op de 10 en de 8 gespeeld, maar ook wel eens op de 6. Nu speel ik hoofdzakelijk in de spits op de 9 als ‘diepe spits’ zeg maar. Het liefst speel ik echter op de 10.

Waarom dan wel?
In die positie krijg ik meer ballen en ik kan er dan ook meer mee doen en creatiever zijn om de aanvallers in de zestien in stelling te brengen.

Aan wie neem jij een voorbeeld?
Ik kijk enorm op naar Christiano Ronaldo. Het is in veel opzichten een magnifieke speler om te zien spelen: hij heeft een hoog scorend vermogen, schudt de acties vlot uit de voeten en is heel beslissend op zowel strafschoppen, vrije trappen en dribbels.

Je bent nu sinds kort bij de A-kern?
Ja inderdaad. Het is zo dat ik van kleins af aan altijd met een hogere klasse heb willen spelen en dat is nu niet minder. Van de U19 heb ik de stap willen en kunnen zetten naar de beloften en nu krijg ik de kans om te proeven van de 1 ste ploeg. Dat lijkt nu gelukt met tot nog toe 2, zij het voor mij onverwachte, selecties.

Hoe werd je in de groep opgenomen?
Het is een zeer goede groep en ik ben van in het begin zeer goed aanvaard geweest. Het zit zo als je met je ploegmaats mee praat en voetbalt, gebeurt dat in de omgekeerde richting ook. De ouderen en de meer ervaren spelers coachen me als het ware, helpen me en leggen uit wat beter kan.

Jij gaat blijkbaar nog naar school?
Ja inderdaad en momenteel zit ik in het 6 de middelbaar aan het KTA te Brugge.

En wat zijn je toekomstplannen?
Ik hoop komend schooljaar te beginnen aan de Hogeschool te Gent voor leerkracht Lager Onderwijs.

Jeugdwerking en begeleiding kinderen zijn blijkbaar een roeping?
Ja inderdaad en het is zo dat ik tot nog toe reeds een aantal kampen, zowel jeugdkampen als sportkampen heb meegemaakt. Mijn ervaringen zijn wat dat betreft zeer positief; die kinderen kijken erg naar je op en heel in het bijzonder als ze weten dat ze een kernspeler van SK Deinze voor zich hebben.

Hoe schat je de positie van SK Deinze nu in?
Kijk ik merk dat de 1 ste ploeg erg goed bezig is en in een goede flow zit en dat gerust de titel mag worden geambieerd. Maar de titel na 30 speeldagen betekent nog altijd een deelname aan de eindronde.

Wat denk je van het huidig systeem van de eindrondes?
Ik zou het leuker vinden zoals het vroeger was en nu nog altijd gebeurt in b.v. de Primiar League. De 1 ste zou dan ook de sportieve stijger moeten zijn. Trouwens in wielerwedstrijden
is het toch ook dat de 1 ste over de meet dan ook de koers wint? Daar moeten de eerste vier ook geen 4 extra rondjes van zeg maar 5 km rijden?

Wat is je ambitie nu als 18-jarige?
In de 1 ste plaats is het zo dat ik nu blij ben tot de A-kern te mogen behoren en me er goed opgenomen te voelen. Dat geeft me de kans echt nog meer ervaring op te doen en te groeien als speler.

Wat betekent het studentenleven voor je?
Wel ik beleef het studentenleven niet op dezelfde manier als het wel eens klassiek wordt voorgesteld. Ik let op zowel eten als drinken.

Is voeding dan zo belangrijk voor je?
Ik vind een gezonde levenswijze zeer belangrijk want als voetballer moet je het doen met je lichaam; kortom je lichaam is je werkinstrument.

Heb je buiten het voetbal nog andere hobby’s?
Fietsen en lopen zijn voor mij zeer belangrijke bezigheden; het is goed voor de fysiek en je kan je zorgen eens van je affietsen of aflopen. Op de sportschool hebben we ook andere sporten en worden we multidisciplinair opgeleid.

En een leuke partner?
Als jongere is het voor mij nu nog een beetje te moeilijk om echt tijd vrij te maken voor een vriendin.

Wat vind je van soms superhoge spelerslonen?
Wel voetbal is nu éénmaal een internationaal gebeuren en heeft ook een aantal publicitaire implicaties. De werkomstandigheden voor een voetballer zijn niet altijd zo rationeel als in het gewone beroeps- en bedrijfsleven. Dat sommige werknemers en supporters zich daar soms vragen over stellen is begrijpelijk. Trouwens ik heb daar ook soms vragen bij waarom sommige vedetten met hun rijkelijk loon bij wijze van spreken elke week een huis zouden kunnen kopen.

Wat vind je van de supporters hier bij Deinze?
Ik vind hen geweldig om diverse redenen. Ze laten zich horen op een aantal sociale media, en rond het veld; dat geeft je als speler kippenvel.

Wat is je pronostiek voor de wedstrijd van deze avond tegen Rupel-Boom?
Wel we moeten in elk geval de 3 punten thuis kunnen houden en als het dan toch cijfermatig moet wordt het wat mij betreft 3 – 0.

Ook dit zeer aangename gesprek liep ten einde. Mijn joviale gesprekspartner ontpopte zich als een doelbewust, zelfzeker iemand met enorm veel verantwoordelijkheidsgevoel. Hij haastte zich naar het spelerslokaal, waar een teamgesprek en wedstrijdbespreking plaatsvond. En ikzelf blue-bikete rustig naar huis met een goed gevoel.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq