ZA 29.01

20U45

Competitie

KMSK Deinze - RE Virton

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Flash on: Emiel Martens

Sportje Bericht geplaatst op donderdag 08 november 2018

Op Halloweendag leek het weer me toch gezind om naar het Burgemeester Van De Wielestadion te blue-biken. In het vertrouwde interviewlokaal had ik een leuke babbel met de tweede oranje-zwarte doelman. Immers de nauwelijks 19 jaar oude Emiel Martens is de doublure van onze titularis-doelman.

Ik wil me scherp houden

Waar en wanneer ben je beginnen voetballen?
Ik ben beginnen voetballen bij Eendracht Vinkt toen ik zo’n 5 à 6 jaar was geworden.
Hoe is het dan verder verlopen met je voetballoopbaan?
Wel Jan, ik ben er gebleven tot mijn 11 jaar om dan naar Sparta Petegem te gaan en van af mijn 15 jaar ben ik bij KV. Kortrijk gaan voetballen.   Daar heb ik het laatste jaar met de 1ste ploeg kunnen meetrainen, maar een profcontract heb ik er nooit gekregen.
Ben je altijd keeper geweest?
In regel wel, maar tot mijn 12 jaar ben ik wel regelmatig afwisselend veldspeler en keeper geweest.
Waar aan moet een keeper voor jou voldoen?
Jan, het is zo dat de positie van een doelman de laatste jaren enorm veranderd is; hij voetbalt als het ware meer en meer mee met de ploeg. Een doelman is één van de veldspelers. Bij hem begint meer en meer de aanval.
Waarom heb je nu voor SK Deinze gekozen?
Oranje-zwart is een club met enorm veel ambitie, er is een zeer goede spelersgroep en de club  beschikt  bovendien over een prachtige accommodatie.  Kortom SK. Deinze is een club waar ik me verder kan ontwikkelen.
Hoe voelt een keeper-bankzitter als jij zich?
Wel het is zo dat ik mijn ritme op peil houd bij de beloften; ik wil me scherp en klaar houden mocht er met Tom iets gebeuren. En de intensiteit van de trainingen houdt me inderdaad ook zeer scherp.
Is je gestalte een voordeel?
Wel ik meet 1m87 en ik vind dat een keeper toch enige gestalte moet hebben, maar dat  is niet het enige. Een keeper moet inderdaad ook technisch onderlegd zijn.
Wat zijn je persoonlijke ambities?
Ik hoop ooit 1ste keeper te kunnen worden, maar besef dat ik bijlange nog niet op het niveau van Tom zit. Het zou tof zijn mocht ik ook enkele matchen in het fanioneltal kunnen spelen.  Ik heb hier een contract van 1 jaar.
Hoe schat je SK Deinze in?
Wel het is zou dat voorzitter Denijs Van De Weghe zeer ambitieus is en dat straalt zich op gans SK Deinze af. Ik hoop dat SK Deinze de top-4 haalt en in de eindronde de promotie kan afdwingen. We willen daarom alle wedstrijden winnen en op de trainingen leren we altijd nieuwe dingen.
Wie trainingen zegt, heeft het ook over de trainers?
Inderdaad Jan, zowel de coach, de T-2 en wat mij betreft ook de keeperstrainer spelen een enorm grote rol. Ze staan er op dat we sterk presteren, dat we geconcentreerd blijven en dat we steeds op onze taak gefocust blijven.
Studeer je nog?
Ja ik volg nu het 1ste jaar Orthopedagogie in Gent.
Kan je je studies vlot combineren met  SK Deinze?
Het is zo dat in een sportersstatuut heb en daardoor kan ik mijn verplichte vakken op maandag volgen, dag dat er bij SK Deinze niet getraind wordt.  Dat laat toe dat er toch een en ander kan gecombineerd worden, maar echt  gemakkelijk is het echter niet.
Hoe zo Emiel?
Wel je moet de nodige discipline aan de dag leggen om te trainen, naar de lessen te gaan en om te studeren.
En is het studentenleven aan je besteed?
Wel niet zo echt, maar als voetballer-student liggen de kaarten toch wel enigszins anders. Maar anderzijds is het ook wel zo dat wanneer het past ontspanning toch moet kunnen.
Heb je buiten het voetbal nog andere hobby’s?
Neen niet echt; voetbal is immers mijn leven. Maar dat neemt niet weg dat, wanneer het past, ik wel eens afspreek met vrienden.
Woon je nog thuis?
Ja, na een jaar op kot te zijn geweest, woon ik terug thuis in Vinkt.
Is een goede partner belangrijk?
Ja allicht wel, maar ikzelf heb nog nooit echt een partner gehad. Daarentegen is het zo dat ik veel steun heb aan mijn familie en een aantal vrienden.
En je opa?
Wel na zijn actieve loopbaan als huisarts in Zingem zijn mijn grootouders naar Deinze komen wonen. Ik vind het echter zeer spijtig dat opa Jaak dit niet meer kan beleven. Hij zou zeker mijn grootste supporter zijn geweest, zowel bij de trainingen als tijdens de wedstrijden zelf. Mijn oma Irène volgt het ook wel, maar niet op dezelfde manier als mijn opa het zou gedaan hebben. Het is nu echt aan mij om zijn droom te helpen verwezenlijken.  Mijn ouders zelf hebben me echt nooit gepusht naar het voetbal toe, en hebben me wat dat betreft mij de volle vrijheid gegeven.
Welke ploeg, buiten SK Deinze draagt je voorkeur weg?
Ik ben favoriet van FC. Barcelona; deze ploeg speelt mooi voetbal en hun trainer is echt top.
En aan welke spelers spiegel jij je?
Wel als Belg aan Thibaut Courtois, nu keeper bij Real Madrid en als buitenlander David De Gea, die het doel van Manchester United verdedigt.
Zegt de naam Willy Tack je iets?
Ik ken zijn kleinzoon Piet Vande Casteele zeer goed en ik weet dat Willy lang geleden een zeer verdienstelijk doelman is geweest.
Weet je naar welke ploeg hij van SK Deinze is getrokken?
Neen, Machelen misschien?  Nee ik wist niet dat hij vroeg in de jaren 60 van vorige eeuw voor 2 seizoenen hij naar Eendracht Aalst is vertrokken om nadien een zeer mooie carrière uit te bouwen.
Hoe evalueer je de spelersgroep?
Zeer positief; wij zijn hier met een 5-tal jongeren, waar ik zeer graag mee optrek. Maar ik kon ook zeer goed overeen met de  ouderen.
Hoe zie je de verhouding met de supporters?
Die is zeer belangrijk; we spelen voor onze supporters en zonder hen zou het saai zijn.
Wat met voeding en rust?
Wel ik probeer toch wel op mijn voeding te letten, maar soms mag wel eens zeuren op het gepaste moment ook wel.
Hoe wordt het Sportje en de website gevolgd?
Het is zo dat het clubblad voor en na de match druk wordt gelezen en ook de sociale media worden echt zeer intens gevolgd.
Wat is je pronostiek voor de match van vandaag tegen Eendracht Aalst?
Een clean sheet is zeer belangrijk en dan is 1 – 0 voldoende.

Deze aangename babbel met een joviale en zeer bewuste jonge man liep nu ook ten einde. Hij reed rustig naar huis in Vinkt, met de vaste wille om nog te gaan studeren en ik blue-bikete rustig naar huis.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq