ZA 22.01

20U45

Competitie

KVC Westerlo - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Flash on: Victor Vankerkhoven

Sportje Bericht geplaatst op zaterdag 20 oktober 2018

Vorige week woensdag was het een schitterende zomerse herfstdag om naar het Burgemeester Vande Wielestadion te blue-biken. In het vertrouwde interviewlokaal had ik een leuke babbel met een blauw-zwart jeugdproduct dat dit seizoen de Brugse kleuren verruilde voor de oranje-zwarte kleuren van SK. Deinze: Victor Vankerkhoven was namelijk mijn gesprekspartner

Een stap terug, maar voor mij een goede beslissing

Je technische fiche op de website vermeldt slechts één vorige club.
Ja dat  weet ik, maar het klopt niet. Ik ben beginnen voetballen bij KVC Wingene toen ik zo wat 5 jaar was.  Ik heb er gespeeld tot mijn 8 jaar; toen ging ik bij Roeselare voetballen.
Hoe lang ben je daar gebleven Victor?
Wel slechts 2 seizoenen, want als U10 ben ik bij Club Brugge gaan voetballen.

Blijkbaar heb je het grootste deel van je jeugdopleiding bij blauw-zwart genoten?
Ja, ik ben er tot mijn 18 jaar gebleven en heb er het geschopt tot bij de beloften.

Waarom heb je precies voor voetbal gekozen?
Ik heb 2 broers die ook voetballen en mijn vader Louis heeft trouwens ook bij Club Brugge gespeeld; hij heeft het er gebracht tot bij de beloften. Voetbal is mij als  het ware  met de paplepel ingegeven.

Aan wie van bij Club kan jij je spiegelen?
Aan Timmy Simons, hij is werkelijk voor iedereen een voorbeeld. Bovendien speelt hij op mijn positie.


Hoe heb jij de bekermatch tegen je vorige club gevolgd en ervaren?
Wel het is zo dat ik toen  training had  met de beloften en nadien heb ik op kot de match live op internet gevolgd ; ik had namelijk nog een herexamen te doen.

En  hoe heb de uitschakeling van Club ervaren?
Wel het is zo dat  ik voor de 1ste maal in mijn leven  niet voor Club heb gesupporterd. Ik was euforisch en het was moeilijk te beschrijven.

Wat vind je van de loting tegen KAS Eupen?
Eerlijk gezegd had ik liever AA Gent of Racing Genk als tegenstander gehad, maar er wordt thuis gespeeld en er zijn mogelijkheden meen ik.

Wat is je ambitie hier?
Ik wil hier in Deinze een basisplaats veroveren; ik ben 19 jaar en wil met deze ploeg echt doorbreken. Ik ben middenvelder en besef dat de concurrentie hier op die positie heel groot is. Maar als ik mijn kans, om welke reden dan ook, krijg wil ik die dan ook grijpen.  Je weet maar nooit, maar anderzijds begrijp ik ook dat  je in voetbal ook wel wat geluk moet hebben.

Waarom heb je precies voor SK. Deinze gekozen?
Ik studeer Industrieel Ingenieur aan de RUG en zit er trouwens op kot.  De combinatie SK. Deinze en de verplaatsingen naar Gent is gemakkelijker geworden dan vanuit mijn woonplaats in Wingene.

Blijkbaar een bewuste keuze?
Absoluut; die stap terug is wat mij betreft een goede keuze. Ik ben nu 2 maand bij de beloften van Deinze aan het werk en ik voel dat de doorstroming naar de 1ste ploeg er zit aan te komen.

Welke buitenlandse middenvelder bewonder je het meest?
Ik heb het voor de Fransman Konté die bij Chelsea voetbalt.

Hoe schat je SK. Deinze en bij uitbreiding het voetbal van  1ste  Amateur in?
Het voetbal in zowel de 1ste als de 2de reeks Amateur wordt zwaar onderschat.  Kijk maar naar reeksgenoot R. Knokke FC. dat  Standaard Luik op eigen terrein ging uitschakelen, naar ons eigen SK. Deinze dat landskampioen Club Brugge met 2 – 0 terug naar huis stuurde en naar Mandel United dat ging winnen bij Waasland- Beveren.

Wat vind je van het voorstel om beloftenelftallen van 1A in de 1ste reeks Amateur te laten voetballen?
Ik vind dat geen goede maatregel; een beloftenploeg is niet noodzakelijker wijze sterker dan  of zelfs gelijkwaardig aan een fanionploeg uit 1ste reeks Amateur.  Ik merk aan de trainingen bij de beloften van Club Brugge dat hier in de 1ste ploeg van Deinze duidelijk meer kwaliteit aanwezig is.

Kan je het studeren vlot combineren met SK. Deinze?
Ik had vorig jaar 2 herexamens in het 2de semester. Maar nu door de namiddagtrainingen hier in Deinze is alles vlot haalbaar. Ik geniet nu het ‘topsportstatuut’ en kan mijn verplichte lessen op maandag geplaatst zien als er hier geen trainingen zijn.

Wat betekent het studentenleven voor je?
Wel ik zit op kot in Gent en allicht heeft het studentenleven een andere dimensie voor mij dan voor mijn medestudenten.  Ik leer volwassener te worden, moet zelf mijn werkschema schikken zeker als je ’s morgens om 10 u. training hebt.  Allicht moeten mijn medestudenten hun tijdsindeling anders schikken dan ikzelf, maar dat is nu eenmaal de verantwoordelijkheid van elkeen onder ons.

Wat betekenen voeding, een gezin of een partner voor je?
Ik heb nu eenmaal het voordeel dat ik niet echt op sportvoeding moet letten en dat ik vrij scherp sta, zeg maar.  Ik zie, vermits ik  op  kot zit, mijn familie slechts in  het weekend en ik ben momenteel vrijgezel.

Je had het daarjuist over een stap terug?
Bij Club Brugge is de entourage nu eenmaal echt heel professioneel. We worden er als speler speciaal gevolgd met linietrainers e.d. Maar anderzijds stel ik vast dat SK. Deinze hier over een complex beschikt dat top is voor 1ste Amateur waar zeer goed wordt gewerkt.  Als we b.v. 2 x per dag trainen wordt er speciale voeding voor ons voorzien en worden we op perfecte manier begeleid.
Hoe zie je SK. Deinze dit seizoen verder te evolueren in de toekomst
Ik meen dat we het potentieel hebben om met deze ambitieuze groep 1B aan te kunnen; de kwaliteit is zeer groot.

Heb je je vlot kunnen aanpassen bij SK. Deinze?
Wel ik heb hier bij de beloften Cédric Vlaeminck als coach en ik heb vorig jaar met hem gewerkt bij Club Brugge.   Dat heeft mijn aanpassing vergemakkelijkt en ik voel me in een goede flow komen hier, richting 1ste elftal. Hier vind ik een mooie mengeling van ouderen met veel ervaring en jeugdig enthousiasme.

Heb je buiten het voetbal andere hobby’s?
In het tussenseizoen speel ik wel eens tennis à rato van 1 tot 2 x per week.

Wat zijn je ambities voor de  toekomst?
In de 1ste plaats streef ik er naar om een volwaardige speler van de 1ste ploeg te worden en verder eventueel een stap hoger te zetten mét SK. Deinze.

Hoe bekijk je de toekomstplannen van SK. Deinze?
Wel een multifunctioneel complex zoals voorgesteld zou de uitstraling van de club en de stad vergroten.  Dit zou zeker een unicum zijn voor 1ste Amateur en een boost voor ons om te streven naar 1B.

Wat vind je van de relatie met de supporters?
Ik waardeer hen heel oprecht en ik volg alles wat van hen en ook van de club verschijnt in het Sportje, op de website, Twitter, facebook en allerhande berichten in de sociale media. Wat de sfeergroep 818 voor de club doet is ronduit schitterend.

Wat is je pronostiek voor de wedstrijd van vandaag tegen RWDM?
Wel het is hier al meerdere keren terecht aangehaald dat een bekerwedstrijd en een competitiematch totaal verschillende gegevens zijn, ook al is de tegenstander dezelfde zoals vandaag.  In de bekerwedstrijd anderhalve maand geleden leed RWDM hier een klinkende 6 – 0 nederlaag. Ik stel me voor dat de eindscore deze avond niet in de zelfde orde zal zijn, maar tip toch op een 3 – 1 lokale zege. Dat er hoe dan ook gewonnen wordt is het belangrijkste.


Dit gesprek met een youngster van de ploeg verliep zeer aangenaam, maar kende ook een einde. Mijn ambitieuze gespreksporter kreeg een lift naar het station om naar zijn kot in Gent te sporen; ikzelf blue-bikete rustig genietend van een herfstzomertje naar huis.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq