ZA 22.01

20U45

Competitie

KVC Westerlo - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Flash on: Viktor Boone

Sportje Bericht geplaatst op donderdag 13 september 2018

Niet tegenstaande een lange hete zomerse periode heeft mijn Blue-Bike de weg naar het Burgemeester Vande Wielestadion niet verloren. Zowat 14 dagen geleden reed mijn favoriete voertuig me haast blindelings naar het voetbalstadion om er in het vertrouwde interviewlokaal de zo wat 1ste zomertransfer van het pas begonnen seizoen aan de tand te voelen. Immers Viktor Boone maakte de, in vogelvlucht nauwelijks anderhalve kilometer lange, overgang van Sparta Petegem naar ons eigen SK. Deinze.

Van den Dries naar de Brielmeersen

Waar en wanneer is het voetballen begonnen voor je?

Jan, ik ben op mijn 6de beginnen voetballen bij Sint-Denijs-Westrem en ben er slechts 1 seizoen gebleven.

Hoezo dan?

Wel als U7 ben ik naar AA. Gent kunnen gaan en ik ben er gebleven tot bij de U19 en heb er zelfs enkele matchen met de beloften mogen meespelen.

Je heb er je ganse jeugdopleiding meegemaakt? 

Ja absoluut. Ik heb bij AA. Gent enorm  veel ervaring opgedaan. Onder de verschillende trainers heb ik als jonge gast zeer veel  meegekregen. De nationale opleiding daar heeft van mij een betere speler gemaakt.

Ben je altijd verdediger geweest?

Nee, van bij de U7 tot de U12 ben ik aanvallend middenvelder geweest, zeg maar dat ik op de 10 heb gespeeld. Van de U121 tot de U15 – U16 ben ik als verdedigend middenvelder opgesteld geweest om dan van bij de U16 tot centrale verdediger te evolueren.

Waar speel je dan feitelijk het liefst? 

Wel nu speel ik zeker het liefst als centrale verdediger; die positie komt me het best uit. Ik ben de laatste tijd enorm gegroeid en meet nu 1m90. Ik heb een goed overzicht op zowel het middenveld als de aanval. Daardoor kan ik goed passen naar het middenveld of leuke crossen geven naar de flanken.

Wat zijn voor jou de ideale eigenschappen voor een centrale verdediger?

Wel ik meen dat zo iemand fysiek sterk moet zijn en toch groot van gestalte mag zijn en hij moet een goede pass in de voeten hebben.  De opbouw van een aanval gebeurt immers bij de verdedigers. Wat ook belangrijk is, is de onderlinge coaching en het elkaar helpen , zeker als verdediger. Wat dat  betreft heb ik de laatste jaren al heel veel geleerd.

Je overgang van Sparta Petegem naar oranje-zwart?

Wel het is zo dat ik slechts 1 seizoen bij groen-zwart heb gespeeld en deze club is zo wat mijn 1ste ervaring met het betaald voetbal.  Ik ben er verschillende malen gezien geweest door de mensen van SK Deinze en heb een zeer goed gesprek gehad met zowel de coach als de voorzitter van Deinze.

Hoe zie je het bij SK Deinze?

Wel SK Deinze is een zeer mooie club. Vermits ik nog jong ben, 20 jaar om precies te zijn, kan ik nog veel progressie maken in mijn voetbalcarrière.  Ik heb bij Petegem een mooie tijd gehad en heb er ook veel geleerd.  Hier hoop ik, net zoals vorig seizoen, ook mijn verantwoordelijkheid op te nemen en door het trainingsritme te werken aan mijn voetballoopbaan.

Hoe heb je het verschil van een beloftenelftal van een 1ste klasser met de 1ste ploeg zoals Petegem en nu Deinze ervaren?

Bij AA Gent werd hoofdzakelijk de focus gelegd op het zuiver technische, terwijl nu het verschil op fysisch vlak veel groter is.  Nu is het wel eens spelen tegen oudere voetballers die op fysisch vlak ook wat meer in huis hebben.

Wat was je droom als jonge beginneling?

We als je klein bent droom je er van ooit eens in 1ste klasse te kunnen uitkomen. Wel het is zo dat ik echt niet zo maar daar op gefocust ben; ik bekijk alles van seizoen tot seizoen en verkies met de voetjes op de grond te blijven.

Je hebt blijkbaar heel wat mee van je vader?

Wel mijn vader Nico is ook voetballer geweest en hij was echt niet onbegenadigd.

Hoe bekijkt hij je voetballerij?

Hij geeft me nog veel raad en volgt al mijn wedstrijden.  Als het goed is, zegt  hij me dat  en als het minder is ook.  Ik mag zeggen dat hij kritisch is wat dat  betreft, maar het heeft een positief op mij; hij zit als het ware zeer kort op mij.

Studeer jij nog, en zo ja valt dat gemakkelijk te combineren met het voetballen?

Ik studeer L.O. aan de Artevelde Hogeschool te Gent en je moet wel eens een tandje bijsteken om beide vlot te kunnen combineren. Voetballen is mooi en leuk, maar duurt gemiddeld tot zo wat je 35ste; een diploma halen is en blijft voor mij prioritair.

Hoe kan je SK Deinze als ploeg inschatten?

Tijdens de voorbereidingsmatchen is gebleken dat we- zo  meen ik toch- over een  goede ploeg beschikken met een goede mix  van jongere en wat oudere spelers.  Wat onze reeks betreft meen ik dat die nu sterker zal zijn dan vorig seizoen.  We moeten hoe dan ook van eigen sterkte uitgaan en we kunnen beslist de top-5 halen.

Kijk je zelfs uit naar de eindronde?

Ja absoluut, ik zie dat er zeker in zitten.  Trouwens je moet er in geloven, anders moet je er niet aan beginnen.

De Rode Duivels zijn 3de geworden op het WK.

Ja ik vind dat een topprestatie en een superbelevenis zowel voor hen als voor de supporters. Het is zo dat ze de laatste jaren een grote opmars hebben gekend.

Heb je buiten het voetbal nog een andere hobby?

Nee oprecht niet.  We trainen 4 X per week en mijn studies nemen ook heel wat tijd in beslag. Mijn studies en mijn voetbalcarrière zijn momenteel de belangrijkste zaken voor mij.

Vind je een partner belangrijk voor een sporter?

Momenteel ben ik alleen wat dat betreft, maar ik stel me voor dat een sporter heel veel heeft aan een leuke en goede partner. Ik ben niet actief op zoek, maar wat komt zal komen.

Wat vind je van hoge transferprijzen en dito lonen?

Transferprijzen bereiken soms ongekende hoogtes en de spelerslonen swingen wel eens de pan uit. Het verschil is enorm als je vergelijkt met wat atleten voor topprestaties maar verdienen. Maar is het niet zo dat TV-rechten en publicitaire belangen voor de sport nr. 1, wat voetbal toch is, daar een enorme invloed op hebben?

Wat  verkies je? De Beker van België of de competitie?

Ik moet realistisch blijven: het is leuk enkele matchen te kunnen meedraaien in de Croky Cup en misschien uitgeloot te worden tegen een ploeg van 1A of 1B.  Maar de competitie echter duurt 30 wedstrijden, terwijl de Beker er voor ons slechts enkele zal tellen.

Hoe zie je de relatie met de supporters?

Wel dat is voor mij heel belangrijk. Supporters die, zoals hier in Deinze, achter de ploeg staan betekenen voor ons een echte boost.  Het is een kwestie van wederzijds respect. Zij staan achter ons, dus wij moeten achter hen staan.

Wat is je pronostiek voor de competitie-opener deze avond?

Wel ik pronostikeer niet graag, maar we moeten van ons eigen sterkte uitgaan en in de 1ste plaats alle thuismatchen proberen te winnen.  Ik heb begrepen dat de bezoekers vorig seizoen een zeer taaie tegenstander is geweest die de oranjen in het zand heeft doen bijten. Dus ik meen dat een overtuigende revanche niet meer dan op z’n plaats is.


Dit zeer aangename gesprek met een verrassend gemotiveerde  Viktor Boone is voor mij een dankbare opener geweest van het nieuwe kampioenschap 2018 – 2019.  Mijn joviale gesprekspartner reed per auto naar zijn woonplaats in Zwijnaarde en ik fietste met mijn Blue-Bike naar mijn stekje in Deinze.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq