ZA 22.01

20U45

Competitie

KVC Westerlo - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Flash on: Niels De Schutter

Sportje Bericht geplaatst op donderdag 13 september 2018

Woensdag 5 september was een leuke dag om naar het burgemeester Vande Wielestadion te Blue-Biken. Ik had er een afspraak met Niels De Schutter die enkele dagen voor de aanvang van de competitie een contract had onderschreven met SK. Deinze. Het was een leuke en boeiende babbel.

Ambitie hebben, hard werken. Je hebt ten slotte niks voor niks

Waar en wanneer is het voetballen voor je begonnen Niels?

Ik heb mijn 1ste voetbalstapjes op 6-jarige leeftijd gezet bij FC Juventus Schoonaarde; ik ben trouwens in Schoonaarde  opgegroeid.  Maar na één seizoen ben ik over gegaan naar Eendracht Aalst.

En hoe is het je daar verlopen?

Wel Jan, ik heb daar 7 jaar gespeeld tot bij het faillissement  begin deze eeuw.  Ik kan gerust zeggen dat ik daar een groot deel van mijn jeugdopleiding heb genoten.

Dan moest je naar een andere ploeg?

Ja en ik ben naar SC Lokeren gegaan en heb er de rest van mijn jeugdopleiding verder gezet. Ik ben er tot bij de beloften geraakt en heb ook kunnen mee trainen met  de A-kern en enkele keren meegespeeld met de 1ste ploeg.

En dan toch terug naar Eendracht Aalst?

Absoluut, na 5 seizoenen ben ik terug naar E. Aalst -new look- gegaan om er als 18-jarige in 4de klasse in het fanionelftal te kunnen starten.  Hier kreeg mijn voetbalcarrière een herstart als het ware.

Hoe bedoel je dan wel?

Ik had nooit gedacht om op die leeftijd reeds een stamplaats te veroveren in een 1ste ploeg. Eendracht zat toen in een zeer goede flow en wou zeker hoger.  In het 3de jaar van de 5 die ik er in mijn 2de periode heb mee gemaakt speelden we kampioen in 3de klasse en heb ik nog 1 seizoen mee gemaakt in 2de klasse. Ik heb er leuke ervaringen opgedaan en goede matchen gespeeld.

Je bent er niet gebleven?

Nee, inderdaad niet. Na toen 4 jaar bij Eendracht Aalst wou ik uit een bepaalde comfortzone geraken en voelde me bereid voor een nieuwe uitdaging.  Ik had een goed gesprek gehad met Fred Vander Biest, toen coach bij KV Oostende.

Je hebt er allicht heel wat mee gemaakt?

Ja zonder enige twijfel. Ik heb er  o.a. met Wouter Moreels en Laurent Depoitre samen gevoetbald.  Tijdens mijn 1ste seizoen daar speelden we los kampioen en in 1ste klasse is dat sprookje toch wat door gegaan. Ik heb er  ook de overname toen door Marc  Coucke meegemaakt.

Dat had toch wel enige gevolgen voor de ploeg?

Inderdaad het budget werd hoger en er golden andere normen en er kwamen andere spelers en ik heb het nog enkele jaren  kunnen en mogen meemaken.

En wat is het dan geworden?

Wel ik heb dan 2 jaar bij Waasland – Beveren gespeeld. Mijn 1ste seizoen is een eerder moeilijk seizoen geweest, maar ik heb er  toch ongeveer de helft van de competitiematchen gespeeld.  Het is een feit dat spelen voor het behouden en spelen voor een periode of zelfs titel, zoals eerder bij Oostende,  totaal verschillende gegevens zijn. Mijn 2de seizoen bij de Waaslanders is minder gunstig verlopen.

Hoe zo dan wel?

Ik ben beginnen sukkelen met mijn achillespees en in juli 2017 heb ik een zware operatie ondergaan om dan in januari van dit jaar terug aan trainen te kunnen denken en op het veld te mogen staan.  Daarbij komt ook nog dat ik er de trainerswissel Clement – Vermant heb mee gemaakt.

En nu SK Deinze, een stap terug of niet?

Die stap terug moet ik uiteraard relativeren. SK Deinze is de club die me in juli de kans heeft gegeven om  hier te mogen meetrainen.  Ik voelde aan dat ik 1ste klasse voetbal nog zou aan kunnen, maar anderzijds voelde ik ook de ambitie van SK. Deinze zelf aan. Die stap terug -ik heb trouwens niet zo lang voor de competitiestart getekend- kan een goede zaak zijn om nog 1 of misschien zelfs 2 stappen vooruit te zetten.

Wat bedoel je hier mee?

Ik heb me afgevraagd of ik in de gegeven omstandigheden niet beter kon zitten dan hier bij SK. Deinze. De club is ambitievol, de voorzitter steekt z’n ambities niet onder stoelen of banken en er staat blijkbaar een enorm mooi project in de steigers.

Aan welke speler of type van speler kan jij je spiegelen?

Wel niet zo specifiek. Ik zie me zelf als iemand die speelt in functie van de ploeg en als iemand die weet wat hij kan en nog meer weet wat hij niet kan.

Ben je altijd verdediger geweest?

Ik ben eerder opgeleid als een nummer 6 maar werd bij Oostende veel opgesteld als links achter en moest soms wel eens op de plaats gaan spelen van Jordan Lukaku, wanneer die er niet bij was.  Ik voel me toch wel vrij polyvalent.

Hoe werd de loting voor de Croky Cup tegen Club Brugge onthaald?

Kijk, iedereen zal allicht er mee akkoord gaan dat het voor ons een droomloting is geworden.  En we gaan er gewoon van genieten en ons vel duur verkopen.

Je bent nu 30 jaar en nog altijd ambitievol?

Ja het is een droom van elkeen die begint te voetballen om zo hoog mogelijk te kunnen spelen en ooit eens 1ste klasse te mogen mee maken. Ik heb dat nu allemaal mogen en kunnen mee maken. Nu is mijn ambitie ook nog om op het einde van mijn loopbaan te kunnen zeggen: ‘Ik heb er het maximum uitgehaald’.  Nu besef ik dat voetbal een zeer mooie job is, maar soms is het zo dat het eerder kan gedaan zijn, dan je wel denkt.

Heb je een stok achter de deur?

Ik ben Bachelor in de Marketting en ben commercieel vertegenwoordiger voor Niké.  Ik wou immers de kat uit de boom kijken en zien wat in de toekomst mogelijk is.

Lukt dat te combineren nu met SK Deinze?

Ja absoluut en ik heb gemakkelijke uren die ik in bepaalde mate zelf kan bepalen. Het valt zeer goed mee in de gegeven omstandigheden. Want een voetballer die alleen maar voetbal, en anders niets om handen heeft, staat op en gaat slapen met een voetbal.

Is een partner belangrijk voor een sporter en een voetballer in het bijzonder?

Dat zal wel! Een goede partner zorgt voor stabiliteit en brengt rust bij een voetballer; dit zijn elementen om hem beter te doen spelen.  Mijn partner en ik zijn nu 6 jaar samen en we hebben een zoontje dat nu ongeveer 1 jaar oud is.

Supportert je vriendin voor je en SK Deinze nu?

Ze is altijd zoveel als mogelijk komen supporteren en nu ons zoontje baby-af is kan ze meer tijd maken om terug te komen supporteren.

Hoe zie je SK Deinze als ploeg en hoe schat je je nieuwe club in?

Wel de ploeg is kwalitatief zeer sterk en evenwichtig samen gesteld en blaakt van ambitie.  We hebben een goede voorbereiding mee gemaakt, maar we moeten hard blijven werken. Trouwens je hebt niets voor niets.

Hoe verloopt de verhouding met de supporters?

Dat valt goed mee. Ik heb me reeds van bij mijn 1ste dag hier zeer goed ontvangen gevoeld. Er heerst hier en ook bij de medewerkers en de entourage van de club een zeer familiaal gevoel en dat heb ik wel eens bij een vorige club gemist.

Wat betekenen het clubblad, de website en de facebook pagina’s van SK Deinze voor je?

Wel ik vind dat alles zeer fantastisch en het wordt zowel door me als mijn ploegmaten altijd en met zeer veel aandacht gelezen.

Wat pronostikeer je voor de match van deze avond tegen R. Knokke FC.?

Wel ik vind pronostikeren zeer moeilijk en heb nog niet zo direct een zicht op alle ploegen van onze reeks. Maar ik ga er van uit dat we een andere soort match zullen hebben dan vorige thuismatch. We spelen thuis en we moeten zeker in elke thuismatch spelen voor de overwinning.  Eén doelpunt meer dan de tegenstrever betekent een driepunter.

Deze aangename babbel met een joviale gesprekspartner liep nu ook ten einde. Niels maakte zich op voor een namiddagtraining en ik? Wel met mijn Blue – bike fietste ik rustig terug huiswaarts in een rustig nazomerweertje.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq