De officiële clubsite

Retro: Omschrijving foto's in de jeugdkantine (deel 1)

Tijdens de prachtige renovatie van de jeugdkantine werden “retro” foto’s uitgestald, opgehangen voorkant buffet. Enkele keren is mij gevraagd geweest naar de achtergrond van deze foto’s. In een reeks “retro’s” zal ik deze toelichten.

De eerste foto is genomen op 8 januari 1961, achter het doel van SK Deinze, ter gelegenheid van de competitiewedstrijd: SK Deinze - SV Geraardsbergen

SK Deinze speelde in het seizoen 1960-1961 terug in Bevordering nadat het, in het seizoen ervoor, kampioen gespeeld was in Eerste Provinciale. 1960-1961 was een zwaar seizoen. Er werd gespeeld tegen gerenommeerde ploegen waaronder SK Beveren, VG Oostende, Stade Moeskroen, Germinal Ekeren…… Op het einde van het seizoen eindigde men op de dertiende plaats en was de doelstelling bij de start van het seizoen: Niet degraderen een feit.

De wedstrijd SK Deinze – SV Geraardsbergen werd door Deinze met 5 – 1 gewonnen alhoewel Geraardsbergen tijdens dit seizoen bij de topploegen behoorde.

Op de foto zijn de volgende SK-spelers afgebeeld: Van links naar rechts: Stefaan De Graeve (met de rug naar de camera), in de verte Willy Termont, en rechts Fernand Martens.

De wedstrijd werd gespeeld aan Astenedreef. Bekijk eens welke massa toeschouwers errond het terrein stond. Vandaag om van te watertanden.

Op de kleinere foto, hiernaast, is het elftal afgebeeld welke het opnam tegen Geraardsbergen.

 

De tweede foto is een foto uit hetzelfde seizoen 1960-1961. 

Foto dateert van 15 januari 1961. SK Deinze verloor op VG Oostende met zware score. Op de foto zijn de volgende SK-spelers te zien: van links naar rechts. Fernand Martens, Michel De Dapper en doelman Etienne Couvent. Eerste doelman Willy Tack was in die periode enkele maanden afwezig waardoor reservedoelman Couvent zijn plaats innam. Couvent was bij begin van het seizoen overgekomen van FC Latem. 

 

De volgende foto stelt het gewestelijk kadetten elftal voor, uit het jaar 1966 – 1967.

Rechts staande is afgebeeld, de afgevaardigde en tevens trainer van het elftal: Fernand Den Blauwen.

Fernand behoorde tijdens dit seizoen ook nog tot de topspelers van het eerste elftal.  Als jeugdtrainer gaf hij zijn jarenlange ervaring als SK-speler door aan de jeugdspelers.

Referentie: op de website vindt u een beschrijving van Fernand’s voetbalcarrière in de rubriek “iconen” onder de titel “Icoon: Fernand Den Blauwen”

 

Marnix Cornelis

 

 

website door GRAMMA