De officiële clubsite

Regi Van Acker zag de bui niet hangen, maar reageert sereen na ontslag

“Dat late gelijkspel thuis tegen Excelsior Virton was het breekpunt”

Regi Van Acker reageert erg sereen op zijn plotse ontslag bij SK Deinze. De 64-jarige coach had nog een contract voor één jaar, maar wordt vanaf 1 juli ­vervangen door ­David ­Gevaert (50). “Ik had dit eerlijk gezegd niet verwacht.”

JOHAN POLET

“We speelden met een goede reguliere competitie, waarin we op een fraaie tweede plaats eindigden. Het hoogtepunt was de winst in de Beker van België tegen de toenmalige landskampioen Club Brugge. In de play-offs konden we de verwachtingen niet helemaal inlossen. We schiepen in bijna alle wedstrijden heel wat goede kansen, maar verzuimden helaas om aan een hoger percentage te scoren.”

“Het breekpunt was het late 1-1-gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Excelsior Virton, dat nadien de play-offs zou winnen. We klommen vijf minuten voor het einde op een 1-0-voorsprong tegen de Luxemburgers. We leken toen een uitstekende zaak te zullen doen, maar incasseerden twee minuten later jammerlijk de gelijkmaker. Dat was een serieuze domper.”

“De terugwedstrijd in Virton verliep voor ons ook heel tumultueus. Bovendien was het hoogst opmerkelijk dat Excelsior Virton toch nog zijn licentie voor 1B kreeg nadat de eerste speeldag van de play-offs al gespeeld was.”

“Ik zal mijn periode bij Deinze niet snel vergeten. We hebben hier drie jaar goed werk geleverd”
“Ik denk dat we bij SK Deinze in de voorbije drie jaar goed werk hebben geleverd. We kregen veel lof voor onze constructieve manier van voetballen. We brachten voetbal waarvoor de mensen graag naar het stadion komen. Ik leidde uit de gesprekken met de spelers af dat de chemie met de groep zeker niet verdwenen was. Het is jammer dat mijn overeenkomst nu stopt, maar ik beleefde hier een mooie periode die ik niet snel zal vergeten.”

SK Deinze begint op 1 juli met de training in aanloop naar het oefenduel tegen Zulte Waregem (6 juli, 19 uur). Na een korte verlofperiode worden de trainingen op 17 juli hervat. Op 28 juli wordt er opnieuw geoefend op bezoek bij Westhoek (18 uur).(jp)

(HNB do. 20-6-19)

website door GRAMMA