De officiële clubsite

Niels De Schutter tevreden met basisplaats en zege

"Coach heeft veel opties"

SK Deinze behaalde op de tweede speeldag van de play-offs een noodzakelijke en overtuigende 3-0 thuiszege tegen Thes Sport Tessenderlo dat niet voor promotie in aanmerking komt. De promotiestrijd wordt een duel tussen SK Deinze en Excelsior Virton.

“We namen een furieuze start en leidden na vijf minuten al met 2-0”, zegt de 30-jarige defensieve speler Niels De Schutter die aan de aftrap stond.

“Een minpunt was dat we verzuimden om nog voor de rust een derde keer te scoren. We kregen twee uitstekende kansen die we niet verzilverden. Wij moeten nog efficiënter worden in de zone van de waarheid. Dit had tegen Thes Sport geen gevolgen maar in de andere matchen van de play-offs kan ons dit zuur opbreken. De Limburgers kwamen na de rust iets meer opzetten maar Flavien Le Postollec scoorde op het juiste moment met een schitterend vluchtschot ons derde doelpunt.”

Was jouw basisplaats het gevolg van de 4-1 nederlaag bij Lierse Kempenzonen?

“Ik weet het niet maar onze coach had de ploeg op vijf posities gewijzigd. We hebben een ruime kern met allemaal jongens die dit niveau aankunnen. We zitten met een druk schema met zes zware wedstrijden in een tijdsspanne van drie weken. Ik heb geprobeerd om mijn speelkans met beide handen te grijpen. Ik kwam dit seizoen niet veel in actie. De ploeg draaide goed waardoor de coach weinig redenen had om wijzigingen door te voeren. Een offensieve speler die op de bank zit heeft in iedere wedstrijd een grotere kans om in te vallen. Ik blijf hard werken in functie van de ploeg. Ik heb nog een contract voor één jaar en heb het hier naar mijn zin.”

Wordt het een duel tussen SK Deinze en Excelsior Virton?

“Ik waag me niet aan voorspellingen en schrijf niemand af. Vorige week is in de Champions League weer gebleken dat voetbal een onvoorspelbaar spelletje is. We krijgen woensdag het bezoek van Excelsior Virton. Een zege zou een grote stap in de goede richting betekenen maar ook bij niet-winst moeten we niet panikeren. Waarom zouden wij aanstaande zaterdag niet in Virton kunnen winnen?”

(HNB di. 14/5/19)

website door GRAMMA