De officiële clubsite

HNB Flavien Le Postollec: "We moeten veel efficiënter worden"

FC Seraing blijft voor SK Deinze het zwarte beest. De oranjehemden konden sedert het seizoen 2016-2017 niet meer winnen van Les Métallos en beten ook zaterdagavond in het zand (0-2). FC Seraing pakte in deze campagne zes punten op zes tegen SK Deinze, maar staat maar toch maar net boven de gevarenzone. “Die ploeg zal niet degraderen”, meent de 34-jarige middenvelder Flavien Le Postollec.

“De Luikenaars staan onder hun waarde geklasseerd, maar hebben zich in januari fors versterkt. Wij kwamen na een kwartier op een ongelukkige manier op achterstand, dit nadat het schot van Al Badaoui op Viktor Boone afweek. Wij kwamen enkele keren dicht bij een doelpunt, maar de tweede kans voor FC Seraing was meteen ook raak. De coach had ons verwittigd dat we tegen de Luikenaars niet op achterstand mochten komen. Het is een ploeg met veel fysieke kracht. Ze zijn zeer dreigend vanuit de omschakeling. Wij konden in de tweede helft op het zware veld nog weinig kansen creëren. We hadden in de eerste helft efficiënter moeten zijn.”

“Ik vind niet dat wij in dit soort duels een gebrek aan fysieke kracht tonen. We spelen niet meer het frivole voetbal van de eerste maanden. Toch hebben we veel kwaliteit. We kunnen soms moeilijk een vuist maken, zeker als het iets minder goed gaat. Het komt er nu op aan om eens een goede reeks neer te zetten. Vier punten op twaalf in 2019, dat is te weinig. Het feit dat Thes Sport Tessenderlo geen licentie heeft aangevraagd, speelde geen rol. We moeten er vooral over waken dat Excelsior Virton, Lierse Kempenzonen en RWDM niet nog dichterbij sluipen, of zelfs over ons in de rangschikking wippen.” (jp)

(HNB di. 5/2/19)

 

Foto: (http://www.sportfoto.be)

website door GRAMMA