De officiële clubsite

HLN Regi Van Acker ontgoocheld na ontslag bij SK Deinze

Is dit de juiste oplossing? Over een klein jaar zullen we het weten. Denijs Van De Weghe wil met SK Deinze naar eerste klasse B. Op sportief vlak lieten zijn spelers in de eindronde een unieke kans op promotie liggen. Wat Regi Van Acker niet kon, moet opvolger David Gevaert volgend seizoen wel realiseren.

Het was een publiek geheim dat voorzitter Denijs Van De Weghe het seizoen 2019-2020 niet zou aanvangen met Regi Van Acker als hoofdtrainer. Ook al had de 64-jarige Waaslander nog een overeenkomst voor volgend seizoen. Omdat hij ontboden werd bij de Deinse preses, keerde Van Acker een dag vroeger dan voorzien terug uit vakantie in Oostenrijk.

"Ik was uitgenodigd op de festiviteiten rond de honderdste verjaardag van Bregenz", verduidelijkt Van Acker. "Omdat de voorzitter mij wou spreken keerde ik één dag vroeger naar huis. Ik vermoed dat de resultaten in de eindronde mij worden aangewreven. Nochtans speelden wij een knap seizoen met een tweede plaats in de reguliere competitie en een mooi bekerparcours waarbij we Club Brugge uitschakelden. Met mooi voetbal. Ik heb de club zachtjes begeleid naar de structuur van een profploeg. De eindronde is niet goed geweest. Dat moet ik toegeven. Ik heb onze wedstrijden drie, vier keer herbekeken. In iedere match kregen we voldoende kansen om te scoren, maar we lieten ze liggen. Achteraan gaven we de doelpunten te gemakkelijk weg. De thuismatch tegen Virton, waarbij we vijf minuten voor tijd op voorsprong klommen en toch nog de gelijkmaker slikten, gaf ons een zware tik. Los daarvan, met de kern die Virton heeft, hadden de Luxemburgers met tien, twaalf punten voorsprong deze competitie moeten afsluiten. Uiteraard ben ik teleurgesteld over de gang van zaken. Want ik was graag bij SK Deinze. Dit ontslag is pijnlijk. Het tijdstip waarop dit gebeurt ook. Kort na het einde van de competitie had ik enkele opportuniteiten die er nu niet meer zijn."

David Gevaert, de opvolger van Regi Van Acker, was de voorbije competitie iets meer dan drie maand bij Virton aan de slag. De kinesist uit Nazareth nam de Luxemburgse ploeg eind oktober over van Marc Grosjean. Na de thuisnederlaag tegen kampioen Thes werd Gevaert half februari in Virton wandelen gestuurd. (FHN)

(HLN do. 20-6-19)

website door GRAMMA