De officiële clubsite

HLN Lennart Mertens: "Luik zal er iets van willen maken"

 

LENNART MERTENS IN ACTIE OP HET TRAININGSVELD. FOTO VERDICKT


Eerste officiële wedstrijd voor SK Deinze morgen. De oranjehemden trekken naar UCE Luik, een eersteprovincialer die vorige zondag RC Harelbeke uit de Croky Cup bonjourde. De nieuwe trainer David Gevaert moet vandaag voor het eerst een selectie van vijftien of zestien samenstellen.

beker van belgië
Na de oefenmatch bij Zwevezele stapten de spelers van SK Deinze op een slaapbus die hen naar Oostenrijk voerde. Voor een korte hoogtestage. "Een andere stage dan gebruikelijk", verduidelijkt Lennart Mertens. "Drie dagen op rij gingen we wandelen op 2.500 meter hoogte. Telkens een uur of drie. Daarna zaten we nog twaalf uur te kaarten, want iets anders was er niet te doen. Een stage zonder bal waarbij we 24 uur samen waren. De nacht brachten we door in twee slaaphutten. Deze week hebben we weer gewoon op het veld getraind."

Nog steeds met de testspelers Jelle Merckx (doelman St.-Niklaas) en Ilias Hamdi (aanvaller Berchem), maar zonder Gert Van Walle. De lieveling van de Deinse fans liep tijdens de eerste trainingsweek een sleutelbeenbreuk op. Van Walle onderging een operatie en hervatte gisteren de individuele arbeid. Intussen werd de staf uitgebreid met Ward Diricks. Hij is met keeperstrainer Stefaan Vergote, beloftentrainer Cedric Vlaeminck en video-analist Boris Roobaert assistent van T1 David Gevaert. Diricks deed ervaring op bij het Russische Anzhi en was ook al aan de slag bij de beloften van AA Gent.

"Elke dag zijn we met vier of vijf trainers", gaat Mertens voort. "Op maandag zijn we normaal gezien vrij, van dinsdag tot en met donderdag trainen we twee keer, op vrijdag eenmaal. We moeten een uur voor het begin van de training op de club zijn voor stabilisatie-oefeningen en dergelijke. Inderdaad, we zetten weer een stap in de professionalisering van de club. Wat niet betekent dat we ons bij UCE Luik makkelijk zullen plaatsen voor de volgende ronde van de Beker van België. Onze tegenstander van zondag wou het thuisvoordeel niet afstaan. Hij zal er dus iets van willen maken." (FHN)

(HLN zat. 10 aug. 19)

website door GRAMMA