De officiële clubsite

HLN Brulmans loodst oranjehemden met twee goals naar vierde ronde

Brulmans loodst oranjehemden met twee goals naar vierde ronde

Na een ietwat moeilijk matchbegin nam SK Deinze vlot de maat van eersteprovincialer UCE Luik. Seppe Brulmans scoorde twee keer, Mehdi Tarfi legde de eindstand vast. Deinze bekert volgend weekeind thuis tegen SK Heist.

UCE Luik SK Deinze  0-3

Slechts twee nieuwkomers in de basiself van de nieuwe trainer David Gevaert. Jannes Vansteenkiste en Michiel De Looze verschenen in Grivegnée aan de aftrap. De thuisploeg begon zonder complexen aan de match en schiep in de aanvangsminuten twee doelkansen. Eerst vloog een knal van een aanvaller van de thuisploeg naast de kruising en op een voorzet van rechts duwde doelman Vandenberghe de bal in de voeten van Abdoulaye, die overtrapte. De bezoekers namen de match nadien in handen en dwongen via Le Postollec en Brulmans in het eerste halfuur enkele doelrijpe kansen af. Thuisdoelman Santamaria greep telkens gepast in. Op het halfuur klommen de oranjehemden op voorsprong. Vanop links trok Vansteenkiste voor. Brulmans werkte met de voet keurig af. Vier minuten voor de rust leek de verdubbeling in de maak, maar Challouk trof de paal.

Naar alle waarschijnlijkheid was trainer Gevaert halfweg zijn eerste officiële match in de Deinse dug-out niet helemaal tevreden. Hij voerde tijdens de rust twee wissels door. Jérôme Mezine kwam in de plaats van Lennart Mertens, Arnaud De Greef voor Viktor Boone. Binnen het vierde kwartier konden de bezoekers hun voorsprong opdrijven. Tarfi bracht de bal vanop rechts voor doel. Mezine liet de voorzet oordeelkundig passeren voor Brulmans, die de Deinse bonus verdubbelde. Daarna verwaterde de partij. Challouk ging naar de kant, De Smul viel in. Zeventien minuten voor affluiten werd het lot van de Luikenaars helemaal bezegeld. Tarfi werd in de rechthoek van de thuisploeg afgezonderd en plaatste de bal in de linkerbenedenhoek.

Le Postollec moet opletten
Reeksgenoot SK Heist, de ploeg van gewezen draaischijf Philippe Janssens, wordt de tegenstander. Defensieve middenvelder Le Postollec moet in die match uitkijken voor een gele kaart, want hij ging gisteren in het boekje van ref Christien. Bij een nieuwe gele kaart mist hij een eventuele vijfde ronde bij Sporting Lokeren.

Doelpunten: 30' en 59' Brulmans (0-1 en 0-2), 74' Tarfi (0-3). (FHN)

(HLN ma. 12/8/19)

website door GRAMMA