De officiële clubsite

David Gevaert: 'Drie nieuwkomers al inzetbaar'

VOETBALVRIENDSCHAPPELIJK SK DEINZE ONTVANGT ZULTE WAREGEM

SK Deinze vat vanavond haar voorbereiding op het nieuwe seizoen aan met een vriendschappelijke wedstrijd op eigen veld tegen de A-kern van SV Zulte-Waregem. De aftrap in Deinze is om 19 uur.

SK Deinze vat vanavond de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan met een vriendschappelijke partij op eigen veld tegen SV Zulte Waregem. Afrap om 19 uur. “We hebben afgelopen maandag de trainingen hervat en stonden sindsdien dagelijks op het veld,” aldus coach David Gevaert.

“Men kan het zich niet veroorloven om onvoorbereid een oefenduel af te werken. De spelers krijgen vanaf morgen opnieuw rust, waarna we de trainingen op woensdag 17 juli hervatten. Wij starten de competitie op 1 september, met een uitwedstrijd bij Rupel-Boom. Een voorbereiding van iets meer dan zes weken is voldoende om klaar te zijn voor het grote werk. Ik kan vanavond geen beroep doen op Gauthier Libbrecht en Michael Lallemand, die beiden wegens blessures nog niet aan trainen toe zijn. De drie nieuwkomers Alessio Staelens (ex-FC Knokke), Michiel De Looze (ex-FC Rupel-Boom) en Jannes Vansteenkiste (vorig seizoen bij Roda JC) zijn wel inzetbaar.”

“We zijn niet fanatiek op zoek naar bijkomende versterking, maar blijven waakzaam voor elke opportuniteit. De transfermarkt is voortdurend in beweging, waardoor we bijna altijd kansen krijgen om bepaalde profielen van spelers aan te trekken. Er zijn voorlopig geen uitgaande transfers, maar er kan tot eind augustus nog veel gebeuren. De kern is met drie nieuwkomers al iets ruimer in vergelijking met vorig seizoen. Er zullen misschien jongens zijn die moeilijk kunnen leven met de grotere concurrentie en zelf beslissen om andere oorden opzoeken. Er hoeft voor mij trouwens niemand te vertrekken.” (jp)

 

(HNB zat. 6/7/19)

website door GRAMMA