De officiële clubsite

FLASH-ON: Olivier Romero Gomez

VAN VERDEDIGER TOT AANVALLER EN ASSISTS ZIJN EVEN BELANGRIJK ALS DOELPUNTEN ZELF

Na een mooie zomer, die lang nog niet voorbij is en een voor vele welverdiende rust beginnen de voetbalmicroben stilaan terug te kribbelen. Voor een 14 dagen blue-bikete ik voor een 1ste maal dit seizoen, in het kader van Flash On, terug naar met Burgemeester Vande Wielestadion. In het vertrouwde interviewlokaal kon ik een nieuweling in de oranje-zwarte kleuren strikken voor een heel leuke babbel. Olivier Romero Gomez ontpopte zich tot een uitermate vlotte gesprekspartner.

Als ik je hoor en zie, dan lijk je niet zo Spaans als je naam?

Dat kan ik begrijpen Jan. Mijn vader is een Spanjaard en mijn moeder Belgisch. Ik ben in Aalst geboren en heb thuis, om praktische redenen een Franstalige opvoeding genoten. Deze werd uiteraard aangevuld met het Nederlands en zeker op school, vandaar mijn perfecte tweetaligheid.

Hoe is het voetbal begonnen voor je?

Ik ben op 5-jarige leeftijd aangesloten bij Eendracht Aalst en ben er 5 seizoenen gebleven.

En dan Olivier?

Dan ben ik aangetrokken bij de jeugd van RSC Anderlecht en heb er tot de U17 mijn verdere jeugdopleiding genoten. Die lichting was een heel goede, waarin ik o.a. samen met Sven Kums, Dries Mertens, Vadis Odidja en nog anderen heb gespeeld.

Je heb daar toen met gerenommeerde spelers gespeeld en leuke ervaringen opgedaan?

Absoluut, de jeugdopleiding van Anderlecht is 1 van de beste van het land en echt een droom. Ik heb er mooie en schitterende ervaringen meegemaakt in prestigieuze jeugdtornooien, waarvan een finale tegen Bocas Junior op het terrein van PSG te Parijs me heel bijzonder is bijgebleven.

Je noemt daar een aantal topspelers die toch echt niet bij Anderlecht zijn doorgebroken.

Ja dat is juist en allicht willen sommige clubs te snel aan een topploeg bouwen en geven jongeren niet onmiddellijk de kansen om door te groeien. Andere clubs daarentegen geven hen misschien wel de kans om verder te evolueren en plukken daar nu de vruchten van.

Waar ben je toen naartoe getrokken en hoe is het je daar verlopen?

Van Anderlecht ben ik naar AA. Gent getrokken en ik ben er 3 seizoenen gebleven, waar van 1 bij de U19 en 2 bij de beloften. Ik heb er Michel Preudhomme gekend als trainer en in de kern van ongeveer 30 spelers was het daar ook voor jongeren een beetje hetzelfde verhaal. Van de spelers met wie ik gespeeld heb is oprecht enkel El Ghanassy doorgebroken.

En dan verder Olivier?

Als 19-jarige heb ik dan doelbewust gekozen om een stap terug te zetten naar de toenmalige 4de klasse bij Sint-Paulus Opwijk om er te werken aan een vaste stamplaats in het fanionelftal.

Ben je altijd aanvaller geweest?

Nee helemaal niet. Ik heb een opleiding gehad als back-links en ben pas bij Opwijk omgeturnd tot een aanvaller. In het 1ste seizoen daar werd een aanvaller zwaar gekwetst en de toenmalige trainer had me daarom op de '10' gezet. Dat is me uitermate goed bevallen en ik ben sedertdien nu al meer dan 8 seizoenen als aanvaller actief.

Is die overgang van verdediger tot aanvaller vlot verlopen?

Wat mij betreft toch wel. In de loop van de jaren is mijn scorend vermogen de hoogte ingegaan en nu scoor ik gemiddeld 16 tot 17 doelpunten per jaar.

Hoe is het na Opwijk dan gegaan met je?

Ik ben na 2 seizoenen naar Diegem Sport getrokken dat in 3de klasse uitkwam. Ik ben er eveneens 2 seizoenen gebleven om dan naar reeksgenoot Grimbergen te gaan.

Ben je er ook 2 seizoenen gebleven?

Nee, alhoewel ik een 2-jarig contract had. Ik ben aangezocht geweest door Hamme trainer Karel De Fraeye. Ik heb dan gebruik gemaakt van de wet van '78' en ben voor 3 jaar naar Hamme getrokken. Grimbergen heeft me het echt gegund omwille van aan hen bewezen diensten.

Wat zijn voor je goede eigenschappen van een aanvaller en wat soort aanvaller ben je?

Ik ben uiteindelijk geen diepe spits en ook niet diegene die veel actie maakt van op de flanken, maar ik durf zeggen zeer efficiënt te zijn. Het is voor een aanvaller belangrijk het spel te zien, een aanvaller moet scoren en leeft van de doelpunten. Maar anderzijds is het geven van assists even belangrijk als, of zelfs belangrijker dan het scoren zelf.

Je overgang naar SK. Deinze is blijkbaar niet onopgemerkt voorbij gegaan.

Nee inderdaad niet. Ik heb opnieuw beroep gedaan op de wet '78' en na 3 seizoenen toch het goede weer te helpen meemaken wou ik een nieuwe uitdaging. Bovendien heeft Hamme nu niet dezelfde ambities als SK. Deinze en had het dit keer met het niet zo erg op met die wet '78'. Nu is echter al dat achter de rug.

Je voelt je blijkbaar goed bij oranje-zwart?

Ja van de 1ste dag reeds voel ik me hier bijzonder op mijn gemak. De club straalt in alles ambitie uit en dat merk ik tot in de kleinste details. Alles is piekfijn in orde en wat kledij, de trainersstaf, de medische en paramedische omkadering betreft, is hier alles goed geregeld. Bovendien komt ook nog dat trainer Regi Van Acker me wel al reeds vroeger had gescout en me er nu echt bij wilde.

Je hebt blijkbaar een goede keuze gemaakt?

Zonder enige twijfel en dat merk ik ook aan de attitude van voorzitter Denijs Vande Weghe die een nuchter, realistisch en slim mens is. Ook hij straalt ambitie uit en als ik hoor en zie wat zijn toekomstplannen zijn met het stadion is het aan ons om hem iets, onder vorm van goede prestaties, terug te geven.

De vroege uitschakeling in de Beker van België?

Ja alhoewel we dit seizoen die beker toch niet zouden winnen, hadden we wel als groep het toch willen gebracht hebben tot een thuismatch tegen Union Sint-Gillis. Maar we moeten realistisch blijven en beseffen dat de competitie toch het belangrijkste is.

Wat vind je van de competitiestart?

Met vandaag een thuismatch tegen Dessel en verder in de maand september matchen naar Dender, thuis tegen Chatelet-Farciennes, naar Virton en ten slotte terug thuis tegen Geel kan men moeilijk van een gemakkelijke start spreken. Maar we moeten realistisch blijven en die wedstrijden moeten hoe dan ook gespeeld worden, of het nu in het begin, het midden of het einde van het seizoen is, mag geen verschil uitmaken.

Kan je het gezins- en beroepsleven gemakkelijk combineren met SK. Deinze?

Ik ben leerkracht L.O. aan het KTO te Aalst en heb een uitermate mooie job waar ik met jonge mensen iets kan bijbrengen. Ik kan me vlot vrijmaken om trainingen en zo te volgen in Deinze.

Is hierin een goede partner belangrijk?

Zeker en vast. Ik heb nu sinds 6 jaar ongeveer een leuke vriendin en we hebben samen een kindje van 9 maand. Trouwens volgend jaar staat een huwelijk op het programma. Mijn vriendin steunt me enorm en gaat met mij op in het voetbal en ze gunt het me. Ze volgt elke wedstrijd zowel thuis als op verplaatsing; voor dat alles waardeer ik haar enorm.

Is voeding en rust van belang voor een sporter?

Zonder enige twijfel. De laatste jaar zijn steeds meer voedingssupplementen naar voor gekomen en iedereen zal allicht wel al van Herbalife, Etixx en andere hebben gehoord. Zelf gebruik ik dat niet; trouwens ik ben dagelijks met sport bezig en niet alleen met voetbal. Die verscheidenheid maakt dat ik steeds goed in vorm ben. Als leraar L.O. is het aangewezen een goed uitgerust lichaam te hebben en langs de andere kant heb ik het geluk nog nooit ernstig gekwetst te zijn.

Wat vind je van de huidige exuberante transferbedragen en dito spelerslonen?

Wel 220 miljoen voor Neymar en allicht 300 voor Messi en die lonen daar kan ik niet bij. Wie is zo veel geld waard, niemand toch? Maar sport en voetbal zijn nu eenmaal business geworden en wie kan op tegen de macht van het geld, of het nu van China komt of uit Qatar? Wie zou immers dergelijke lonen weigeren?

Heb je buiten het voetbal nog een andere hobby?

Als het voetballen stilligt tennis ik gaarne en ik ben dagelijks met sport bezig en dat vind ik fijn.

Hoe zie je de reeks Amateur 1?

Ik denk dat die sterker is dan vorig seizoen. De nieuwe ploegen in de reeks hebben zich goed versterkt en zullen wellicht niet willen degraderen. Bovendien zijn er ook nog ploegen zoals Lommel United, Dender E.H., EXC. Virton die beslist een vooraanstaande rol zullen willen spelen. En wij zelf moeten kunnen meedingen voor een plaats in de eindronde.

Wat vind je van de interactie met bestuur en supporters?

Initiatieven zoals de website, dit clubblad, facebook, sfeergroep 818 en twitter tonen aan dat SK. Deinze een club is met ambitie en dat supporters horen te weten wat in een club leeft; werkelijk schitterend hoe het hier bij SK. Deinze gebeurt.

Wat pronostikeer je voor de match van deze avond tegen Dessel Sport?

Cijfermatig doe ik dat niet maar ik hoop op een goed en positief resultaat. Een thuiszege zou om diverse redenen zeer aangenaam zijn: het is de 1ste match en tevens thuismatch van het seizoen. Het zou eveneens ook leuk zijn voor onze coach die vandaag tegenover zijn vorige club staat en voor enkele ploegmaats die de tegenstrever van vandaag verruild hebben voor het oranje-zwarte SK. Deinze.

 

De 1ste babbel van het pas begonnen seizoen kende een einde, net zoals al de vorige. Mijn aangename gesprekspartner trok naar Aalst en ik bleef in Deinze. We maakten een afspraak voor deze competitie-opener en houden zonder enige twijfel een goed gevoel over aan deze leuke babbel.

 

Jan De Waele

website door GRAMMA