De officiële clubsite

Royal Knokke F.C.

Stamnummer: 
101
Voorzitter: 
Vincent Van Honsebrouck
Manager: 
Kristof Arys
Trainer: 
Yves Van Borm
Kleuren: 
blauw - wit
Stadion: 
Stadion De Taeye
Adres: 
Pannenstraat 282, 8300 Knokke- Heist
Telefoon: 
+32 50 60 18 38
Email: 

Beach Soccer

Op die wijze ging de bal aan 't rollen in Knokke, anno 1905. Er was immers niets anders voorhanden. De Knokse voetbalmicrobe kreeg gestalte op het harde strand in de nabijheid van de schuimende branding (komt niet van ons !). Wat later kochten ze voor zestien frank een gloednieuwe 'echte' voetbal. De “strand-voetballers” werden stelselmatig uitgebreid met 'echte' voetballers en vermits daar enkele Engelsen bij zaten werd in 1905 Knokke Football Club boven de doopvont gehouden. Ergens niet ver van het strand vandaan, wellicht in de buurt van de huidige “Albert Plage”, werd een speelveld aangelegd waarop kon gevoetbald worden. In een blauw-zwarte geblokte outfit, die iemand van uit Brugge op de kop had kunnen tikken. Niet veel later, en betaald met centen uit eigen zak, werden er geel-rood gestreepte truitjes aangekocht ... wat ook de kleuren waren (en zijn) van de Gemeente Knokke! In die beginjaren bleef het nochtans bij 'vrienden-wedstrijden'.

Vanaf 1912 kreeg het voetbal in Knokke vastere vorm en men vatte het idee op om bij de K.B.V.B. aan te sluiten. Het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog zette een domper op die ambities. Het zou duren tot in 1919 vooraleer de draad weer werd opgenomen. Men trok naar het kantoor van het Provinciaal Comité te Brugge om voor de aansluiting te pleiten. Met succes, want op de Algemene Vergadering van de K.B.V.B. van 28 februari 1921 werd F.C. Knocke aanvaard. Later, op 26 december 1926, kreeg men het stamboeknummer 101 toegewezen, maar dan was men uiteraard al vertrokken in competitie verband, want debuut in het seizoen 1920-1921 ... in een witte uitrusting!

 

Naar de nationale bevordering

Later, in 1923-1924, maakten de witte broeken plaats voor “bonte broeken” ... maar daar kwamen problemen van ... want moeilijk om te wassen! Nadien werden de broeken vervangen door blauwe en werd er verder gespeeld in het blauw-wit. Dat gebeurde op verschillende speelvelden, eerst aan de “Kalfduinen”, zowat gelegen in het oosten van de badstad. Daarna ging het richting “Batterij Willem” en het “Zegemeer”. Dat laatste is gelegen achter de “Reserve”, nabij het Albertstrand. Vermits “la Compagnie Albertplage Extension” de gronden bezat had dat wellicht ook een invloed om te kiezen voor het blauw-wit. In alle geval ging men op competitief niveau van start in Afdeling III West-Vlaanderen, waar slechts twee andere eerste elftallen in uitkwamen ... F.C. Iseghem en C.S. Yprois. F.C. Knocke promoveerde direct naar de hoogste reeks, om met een titel in het seizoen 1926-1927 door te dringen naar de nationale bevordering.

Men was het provinciaal voetbal gewoon, dus zal het toch wel een hele aanpassing geweest zijn in de nationale bevordering reeks 'A'. Met de volgende ploegen ... West-Vlaanderen (5), F.C. Knokke, S.V. Blankenberge, A.S. Oostende, V.G. Oostende, S.K. Roeselare ; Oost-Vlaanderen (5), Sint-Niklaassche S.K., A.A. Termondoise, R.C. Wetteren, F.C. Renaisien, A.S. Renaisienne ; Antwerpen (3), S.C. St. Ignace Anvers, Cappellen F.C. en Borgerhoutsche S.K. ; de provincie Henegouwen leverde R.C. Tournaisien. Al bij al vielen die verplaatsingen toch nog wel mee ... hoewel, naar Antwerpen trekken in de tijd dat de “expresweg” nog niet bestond? In de daarop volgende seizoenen zouden er niet veel veranderingen komen in die samenstelling, behoudens dan door de clubs die promoveerden of degradeerden. Knokke F.C. pakte telkens naast de promotie, want in 1927-1928 tweede op drie punten van A.S. Renaisienne.

In 1928-1929 derde op vijf punten van R. Courtrai Sport ; in 1929-1930 vierde op vier punten van C.S. Schaerbeek en in 1930-1931 derde op vijf punten van A.S. Ostendaise. Om dat resultaat te bereiken diende men wel voor de laatste wedstrijd van de competitie naar concurrent S.V. Audenaerde af te zakken, dat op één punt stond. Uiteindelijk won R. Knokke F.C. met 0 - 1 en promoveerde. 'Oudenaarde' niet, want weggelegd voor de twee clubs met het meeste punten die als vijfde geëindigd waren in de drie reeksen van bevordering. Voor het seizoen 1931-1932 werd een nationale hervorming doorgevoerd. De Eerste afdeling (het tweede niveau) kreeg er een reeks bij ... zodat Knokke F.C. kon “klimmen” met ook nog Club Renaisien (2de) en Sint-Niklaassche S.K. (4de). Ineens meegeven dat ook de nationale bevordering werd uitgebreid met een reeks. Die onderging geen wijzigingen meer tot de herschikking in 2016. Destijds was de nationale bevordering het derde niveau ; nu (als 3de Klasse Amateurs) is dit het vijfde niveau geworden.

 

Twee seizoenen op het tweede niveau

Ondertussen was de Kustploeg vereerd met de “Koninklijke” titel, d.d. 12 september 1930, en werd het seizoen 1931-1932 aangevangen als Royal Knokke Football Club. Men werd ingedeeld in Afdeling I reeks A. Een mooie reeks met uit West-Vlaanderen (3) ... R. Knokke F.C., A.S. Ostendaise, S.K. Roulers. Uit Oost-Vlaanderen (3) ... Sint-Niklaassche S.K., A.R.A. La Gantoise, Club Renaisien. De provincie Antwerpen (5) ... met K. F.C. Boom, K. Lyra, Borgerhoutse S.K., S.K. Hoboken, Belgica F.C. Edegem. Brabant (3) ten slotte ... R. Uccle Sport, C.S. La Forestoise en S.C. Anderlechtois. Met de club uit Anderlecht waren het de eerste wedstrijden in competitie verband. De Brusselaars wonnen tweemaal ... 3 - 6 in Knokke en 2 - 0 in het “Meirpark” of het Emile Versé stadion. Het park kreeg na het tragisch overlijden van Koningin Astrid, in 1935, de naam van de overleden Koningin mee. In dat eerste seizoen op het tweede niveau eindigde de Kustploeg op de 12de plaats en wist het behoud veilig te stellen.

Een jaar later, 1932-1933, diende men vooral naar Antwerpen en Brussel te trekken. West-Vlaanderen zag S.K. Roeselare degraderen en S.V. Blankenberge promoveren. In Oost-Vlaanderen was Sint-Niklaas S.K. gedegradeerd. In Antwerpen waren S.K. Hoboken en F.C. Boom naar reeks 'B' overgeheveld, was K. Lyra gepromoveerd en kwamen Tubantia F.A.C. en V.V. Oude God Sport er bij. In Brussel, ten slotte, vijf clubs ... de drie uit het vorige seizoen werden aangevuld met White Star A.C. en C.S. Schaerbeek. Het werd een prangend seizoen, waarbij het de laatste maal was dat R. Knokke F.C. het tegen S.C. Anderlecht zou opnemen, want in 1935 zou het stamboeknummer35 definitief naar de hoogste afdeling promoveren! De ploeg van de Oostkust kon de paarswitten in Knokke in bedwang houden (3 - 3) ; maar verloor op de laatste speeldag zwaar in het Emile Versé stadion (6 - 2), waardoor het net als C.S. Schaerbeek, R. Uccle Sport en C.S. La Forestoise met 22 punten eindigde. De verloren wedstrijden zouden de doorslag geven, maar La Forestoise en Knokke eindigden daarin ook gelijk. Uiteindelijk gaf het doelpunten-coëfficiënt de doorslag ... dat van C.S. La Forestoise was beter, lichtelijk want maar + 0,016 ... waardoor de West-Vlamingen naar bevordering degradeerden. 

 

Downstairs ... upstairs !

Het seizoen 1933-1934 werd aangevat in bevordering A, dit in een fraaie reeks.

Inderdaad, want behoudens de twee clubs uit Doornik (Racing en Union) ... allemaal 'Vlaamse' clubs met 6 uit West-Vlaanderen en evenveel uit Oost-Vlaanderen. Het was weer dringen achteraan en men diende zelfs tot op de laatste speeldag te wachten om het behoud veilig te stellen, na een 0 - 1 zege bij Racing Wetteren, dat op de derde plaats zou eindigen! Een seizoen later, 1934-1935, kon men het hoofd niet boven water houden. In reeks 'A', met nu ook drie clubs uit Brabant meer bepaald uit Leuven, eindigde R. Knokke F.C. voorlaatste en degradeerde het samen met R.U.S. Tournaisienne (12de) en S.V. Audenaerde (14de) naar eerste provinciaal West-Vlaanderen. Voor slechts twee seizoenen evenwel. Immers in 1936-1937 werd opnieuw kampioen gespeeld in eerste provinciaal, in een reeks waarin, b.v, ook C.S. Middelkerke en Racing De Panne zaten. Maar dat is dus lang geleden.

In 1937-1938 opnieuw nationaal voetbal in de nationale bevordering reeks 'D'. In de schoot van de K.B.V.B. zorgde men er toen toch wel voor dat de verplaatsingen 'binnen de perken' bleven. Zin in een overzicht? West-Vlaanderen (5) ... R. Knokke F.C., Daring Club Blankenberghe, A.S. Oostende, R.Courtrai Sport, R.S.C. Méninois. Oost-Vlaanderen (5) ; Sint-Niklaassche S.K, Exelsior A.C. Sint-Niklaas, R.C. Wetteren,S.K., S.K. Grammont, Temsche S.K.. Uit Henegouwen (4) ... R.R.C. Tournaisien, R.U.S. Tournaisienne, R.A.E.C. Mons, R.A.A. Louviérsoise. Er werd een achtste plaats behaald. Een jaar later, in reeks 'C', negende ... en dan vielen de Duitsers ons land binnen en werd het voetbal stopgezet. Desalniettemin werd de competitie hervat in 1941-1942. R. Knokke F.C. werd in reeks 'A' laatste, van slechts 11 clubs, maar men hield de degradaties toen tegen. In 1942-1943 in reeks D 10de ; in 1943-1944 in reeks 'A' 9de.

R. Knokke F.C. draaide dus goed mee, met weinig veranderingen wat de samenstelling van de reeksen betreft, alhoewel. Men zou het nog twee seizoenen volhouden. Net na het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog werd R. Knokke F.C. in bevordering 'A' ingedeeld ... een reeks met 18 clubs, de gevolgen van de oorlog, met uit West-Vlaanderen (8) ... R. Knokke F.C. (101), K.V.G. Oostende (31), S.K. Roeselare (134), R.F.C. Roeselare (286), F.C. Izegem (935), K.S.C. Menen (56), Stade Kortrijk (161) en Stade Mouscronnois (508). Oost-Vlaanderen (3) ... R. Excelsior A.C. Sint-Niklaas (239), K.A.V. Dendermonde (57) en R.R.C. Gent (11). De provincie Antwerpen was door 6 clubs vertegenwoordigd waarvan er vier uit de stad kwamen ... K.R.C. Borgerhout (84), Olse Merksem S.C. (544), S.K. Hoboken (285), Hemiksem A.C. (360) en uit de provincie ... Willebroekse S.V. (85) en F.C. Klein Brabant (342) -het latere SV Bornem-. K. Humbeek F.C. (39), ten slotte, was de enige vertegenwoordiger uit de provincie Brabant. R.Knokke F.C. eindigde voorlaatste (17de), maar vermits er beslist werd dat er geen degradanten zouden zijn mocht men in de nationale bevordering blijven. Het werd bevordering 'D' in het seizoen 1946-1947.

De clubs waarvan het stamboeknummer onderlijnd is zaten opnieuw in de reeks met R. Knokke F.C.. F.C. S.V. Wevelgem (2997) was kampioen K.S.C. Menen komen vervangen. In Oost-Vlaanderen waren Excelsior Sint-Niklaas en K.A.V. Dendermonde naar reeks 'B' overgeheveld, S.V. Oudenaarde (81) kwam in hun plaats. Er was geen enkele club meer bij uit de provincie Antwerpen en ook de vertegenwoordiger van Brabant was weg. Kwamen in de plaats ... zeven (!) clubs uit Henegouwen! Union Sportive du Centre (213), R.U.S. Tournaisienne (26), R.A.E.C. Mons (44), R.A.A. La Louviéroise (93), Union Jemappes (136), S.C. Wasmes (137), S.C. Boussu-Bois (167). R. Knokke F.C. sprokkelde slechts negen puntjes en won tweemaal ... leed ook zware nederlagen en incasseerde 131 doelpunten! In alle geval betekende dat degradatie naar het provinciaal voetbal ... en dit voor 67 volle jaren!

 

Lift ploeg !

Uiteraard kunnen we al die seizoenen niet in details behandelen, want dat zou ons veel te ver leiden. In alle geval verbleef men vijftien volle seizoenen in eerste provinciaal. In het nieuwe stadion, dat in het begin der jaren '50 aan de Smedenstraat in gebruik werd genomen, volstonden enkele tweede plaatsen niet om te kunnen promoveren naar het nationale voetbal. Het ging toen telkens mis en er waren ook geen “play-offs” of zoiets in die aard. Na vijftien seizoenen eerste provinciaal volgde een degradatie op het einde van het seizoen 1961-1962. Tweede provinciaal voetbal, dat was R. Knokke F.C feitelijk nog nooit overkomen.

Ook met een heleboel andere clubs, uiteraard. Men eindigde nochtans tweede ... helemaal gelijk met S.V. Diksmuide. De testwedstrijd werd gespeeld in het Albertpark, het stadion van A.S. Oostende. Uiteindelijk zegevierde S.V. Diksmuide, dat daardoor naar het nationale voetbal promoveerde. In 1963-1964 werd orde op zaken gesteld ... kampioen voor W.S. Houthulst. Na acht seizoenen 1ste provinciaal, allerlaatste in 1971-1972 met heel weinig punten en nieuwe degradatie naar tweede provinciaal. Een zuivere aller-retour, want direct kampioen in 1972-1973 dit voor S.K. Wenduine.

In het midden van de jaren '70 wordt er door de plaatselijke pers een fusie gesuggereerd met het naburige K.F.C. Heist. Dat ging uiteraard niet door en men vertrok voor opnieuw vier seizoenen eerste provinciaal. In 1976-1977 echter voorlaatste en nieuwe degradatie naar tweede provinciaal. Voor twee seizoenen, want eind 1978-1979 tweede, nadat in de laatste wedstrijden een mogelijke titel werd verspeeld in reeks 'A' ten koste van Hermes Oostende. Men diende het tegen White Star Bellegem op te nemen, uit reeks 'B', om de tweede stijger naar eerste provinciaal aan te duiden ... het werd 6 - 2 en opnieuw naar eerste provinciaal. Na elf seizoenen eerste provinciaal volgde opnieuw een degradatie. Op het einde van het seizoen 1988-1989 kroop men als derde laatste nog door het oog van de naald, omdat er geen West-Vlaamse “zakkers” waren uit de nationale bevordering. Dat gold niet in 1989-1990. In tweede provinciaal streed men tot op de laatste speeldag mee voor de titel, in 1990-1991. In het Arthur Olivier stadion stond dan de heuse topper op het programma tegen V.V. Kortemark, dat één puntje méér telde. Het werd 1 - 1 en de titel ging naar Kortemark. In de daarop volgende “play-offs” ging het daarna mis tegen Voorwaarts Oostende en F.C. Meulebeke.

1991-1992 en nieuwe titel in tweede provinciaal 'A'., waar ook Zeemeeuw Zeebrugge, Eendracht De Haan en S.K. Wenduine in zaten. Twee seizoenen eerste provinciaal slechts, 1992-1993 en 1993-1994. R. Knokke pakte destijds uit met Berre Deurwaerder als Manager, Dennis Van Wijk als speler-trainer en ook Kenneth Brylle zat in de kern als speler. Het vlotte echter niet en daar komen bijna altijd onenigheden van. Dat had een nefast effect op de sportieve prestaties en blauw-wit eindigde op een veertiende stek en degradeerde met V.G. Oostende en Racing De Panne opnieuw naar tweede provinciaal. R. Knokke F.C. mocht zo stilaan een “liftploeg” genoemd worden. Titel in 1996-1997 en terug naar eerste provinciaal, maar twee seizoenen later, in 1998-1999 opnieuw tuimeling als 14de naar 2de provinciaal, weer met V.G. Oostende. Het werd een aller-retour, want in 1999-2000 gelijk geëindigd met Groene Leeuwen Ruiselede, waardoor er een testwedstrijd diende gespeeld te worden. Werd betwist op het terrein van Oostkamp. Na verlengingen werd het 1 - 1. Strafschoppen moesten uitsluitsel geven en daarin toonde het stamboeknummer 101 zich de beste.

 

Eerst zakken ... dan klimmen

Na vier seizoenen en één provinciale eindronde eindigde men in 2003-2004 als derde in eerste provinciale. Vermits men zich gekwalificeerd had voor de provinciale eindronde West-Vlaanderen werd daar aan begonnen, met de heimelijke hoop eindelijk eens terug door te dringen naar het nationale voetbal. In heen- en terug-wedstrijden haalde R. Knokke F.C. het van Hoger Op Oostende en van S.K. Steenbrugge. Daarna moest men aan de interprovinciale eindronde beginnen. Men trok naar R.C.S. Nivellois, dat net de titel “Royale” werd toegekend en uitkwam in de nationale bevordering reeks 'D'. Diende als dertiende deel te nemen aan de barrages en verloor al direct bij K.S.K. Hoboken (2 - 1) ... dat in het midden van het volgende seizoen (2004-2005) de boeken zou neerleggen. In de tweede ronde nam R. Knokke F.C. het dus op tegen R.C.S. Nivellois, dat met 2 - 1 won. Daardoor diende “Knokke” in eerste provinciaal verder te doen. De club uit Waals-Brabant degradeerde daarna ook door een 1 - 0 nederlaag bij R.C.S. Andenne.

Daarmede is onze bron ... “100 jaar Royal Knokke Football Club” ... opgesoupeerd. Het vervolg haalden we uit “voetbal4” en “www.bsdb.be”. Daarbij stellen we vast dat R. Knokke F.C., niettegenstaande de “goesting”, maar niet naar het nationale voetbal kon promoveren. Immers, in zeven seizoen nauwelijks een vooraanstaande rol gespeld ... alhoewel in 2005-2006 wel derde geëindigd, wat goed was voor een plaatsje in de “de play offs” van West-Vlaanderen. Men kon echter niet doorstoten naar de provinciale eindronde en men bleef in eerste provinciaal actief t/m het seizoen 2011-2012. Maar dan degradeerden er drie West-Vlaamse clubs uit de nationale bevordering 'A' ... met repercussie op 1ste provinciaal West-Vlaanderen, want vijf clubs moesten degraderen! Daarbij K.S.C. Blankenberge en ... R. Knokke F.C.. Daar waar “Blankenberge” tot in het seizoen 2016-2017 moest wachten om via een titel te kunnen promoveren ... deed R. Knokke F.C. dat onmiddellijk. Het had daarvoor wel “play-offs” voor nodig. Er werd gespeeld met rechtstreekse uitschakeling in heen- en terugwedstrijden. Naast R. Knokke F.C. waren ook K.White Star Oudenburg (3de), Sportkring Torhout (4de) en K. Storm- Vogels Koekelare (periode-winnaar) van de partij. R. Knokke F.C. zette eerst S.K. Torhout opzij (1 - 1 en 5 - 1) en moest het in de finale opnemen tegen K.W.S. Oudenburg, dat de maat had genomen van K.S.V. Koekelare (tweemaal winst 1 - 2 en 2 - 0). In het Arthur Olivier stadion werd met 1 - 0 gewonnen ; in het gezellige stadion van Oudenburg werd de promotie verzekerd met een 2 - 4 overwinning.

In het seizoen 2013-2014 ging R. Knokke F.C. voluit voor de titel. Het stond ook 196 dagen aan de leiding. Men kreeg wel felle concurrentie van K.S.V. De Ruiter, dat zelf ook 106 dagen het klassement aanvoerde. Beide clubs gaven elkaar feitelijk geen duimbreed toe en zakten nooit verder weg dan plek 2. Op de allerlaatste speeldag prijkte de wedstrijd R. Knokke F.C. - K.S.V. De Ruiter op het programma. De Kustploeg telde 69 punten, de ploeg uit Roeselare 68. In het midden van de eerste helft kopte Kristof Arys de thuisploeg op voorsprong. Later zou blijken dat het de enige treffer van de wedstrijd zou zijn. 1 - 0 winst dus en R. Knokke F.C. promoveert na 67 jaar terug naar het nationale voetbal. Ondergebracht in bevordering 'A', met alleen clubs uit West- en Oost-Vlaanderen ... men was dus 'slimmer' geworden m.b.t. de samenstelling van de reeksen. Het was aanpassen voor het stamboeknummer 101 in dat seizoen 2014-2015, maar geleidelijk aan ging het beter. In het midden van de competitie volgde er een dipje met vijf nederlagen op rij, maar dat werd goedgemaakt door elf wedstrijden zonder nederlaag, onder leiding van trainer Yves Van Borm, die op 16 januari 2015 trainer was geworden bij de Kustjongens. K.F.C. Sparta Petegem werd toen kampioen voor S.K. Sint-Niklaas.

Het seizoen 2015-2016 in bevordering 'A' werd aangevangen met drie nederlagen op rij, wat toch verrassend mocht genoemd worden. Geleidelijk aan werden de uitslagen beter en beter en klom men ook op in de rangschikking. Zeer lange tijd leek S.C. Dikkelvenne op weg naar de titel. Het prijkte trouwens ook 167 dagen aan de leiding ; maar nà de 2 - 0 nederlaag in Knokke werden er nog amper drie puntjes gesprokkeld in de laatste vijf wedstrijden. Blauw-wit pakte de leiding over en ondanks een nederlaag bij K.S.K. Ronse (1 - 0), kon op de laatste speeldag bij F.C. Pepingen de titel gevierd worden (0 - 3). De promotie was een feit ... niet naar de derde nationale afdeling, maar ingevolge de hervorming naar de 2de Klasse Amateurs, waarin men in reeks 'A' werd ingedeeld. Een mooie reeks met clubs uit West- en Oost-Vlaanderen en één club uit de provincie Brabant ... K.S.K. Halle.

R. Knokke F.C. nam een aarzelende start in het seizoen 2016-2017 en bevond zich zelfs na vijf wedstrijden, en drie nederlagen op rij, onderaan de rangschikking. Dan volgenden 19 wedstrijden zonder verlies, twee draws (telkens tegen K.V.C. Sint-Eloois Winkel Sport 1 - 1) met tussen die twee gelijke spelen in zelfs veertien overwinningen op rij! Nederlaag dan bij de ex-club van trainer Yves Van Borm, K.S.V. Bornem 1 – 0. De eerste plek kwam nochtans niet in gevaar. 134 dagen op de eerste plaats gestaan t.o.v. 77 dagen voor K.F.C. Sparta Petegem dat het best aan de competitie was begonnen en uiteindelijk ook tweede zou eindigen, maar toch wel op veertien punten van R. Knokke F.C.! Dat kon de volgende knappe cijfers voorleggen ... 1ste - 30 - 23 - 3 - 4 - 73 - 26 - 72 pnt..

 

Drie nationale titels op rij !

Wat de ambities voor het seizoen 2017-2018 van R. Knokke F.C. waren, was moeilijk te voorspellen. De plannen om het stadion te hernieuwen waren bij het ingaan van de competitie nog niet bekend. Op sportief vlak diende men dan weer eerst en vooral gewoon te moeten worden om al eens in het zand te bijten, want de concurrentie zou wel hevig kunnen zijn!

Desalniettemin stelde men aan de Oostkust dat een plaats in het midden van de rangschikking toch wel zeer bevredigend zou zijn. Het zou anders uitdraaien, want al direct deed men mee in de bovenste helft van de rangschikking. Echt grote reeksen zonder nederlaag werden er niet neergezet, zes bij het ingaan van de reguliere competitie en vijf bij het einde daarvan (5 zeges), waar dan in de play offs nog een reeks van zes werd aan toegevoegd! Opmerkelijk bij R. Knokke F.C. is het feit dat ze er sportief zijn blijven voor gaan ook nà de bekendmaking van het feit dat de licentie voor “1B” niet zou worden aangevraagd. Uiteindelijk kwam volgend eindresultaat uit de bus : 2de plaats – 30w – 18w – 7x – 5v – 69+ – 32- 61 punten. Daarmee konden ze de “play offs” aanvatten op een tweede plaats, maar wel met 10 punten minder dan Lommel S.K.. Het systeem van de halvering der punten werd echter ook hier gehuldigd, zoals in de eerste afdeling. Hierdoor begon R. Knokke F.C. met een achterstand van slechts vijf punten op de Limburgse koploper die al dadelijk een 4 - 0 nederlaag te slikken kreeg in het Arthur Olivier stadion op de openings-speeldag. De achterstand werd teruggebracht tot twee punten en doordat het stamboeknummer daarna geen steek meer liet vallen, maar Lommel S.K. wel door een 2 - 1 verlies bij K.F.C. Dessel Sport, konden de Kustjongens na winst tegen datzelfde Dessel Sport (2 - 1) de titel van kampioen van de 1ste Klasse Amateurs na afloop van de laatste speeldag vieren. Play Offs … 1ste plaats – 6w – 5w – 1x – 0v – 15+ – 4- – 16 punten!

 

Marcel Dingemans

website door GRAMMA