ZA 07.03

19U30

Competitie

Dessel Sport - KMSK Deinze

Op naar een nieuwe toekomst via een nieuw stadion

KMSK Deinze speelt haar thuiswedstrijden in het Burgemeester Van de Wiele Stadion. Het stadion werd gebouwd in 1978 en kreeg in 2005 een nieuwe hoofdtribune.

Om verder te blijven groeien als profclub is er echter een nieuw stadion nodig. Reeds enkele jaren is voorzitter Denijs Van De Weghe bezig met de voorbereiding van de bouw van het nieuwe stadion, gelegen op dezelfde locatie.

K.M.S.K. Deinze kende in haar 86-jarig bestaan slechts twee stadions. Het terrein aan de Astenedreef werd op 6 juni 1926 ingehuldigd met een vriendschappelijke ontmoeting tegen S.K. Nevele (1 - 1) -club die eerst in 1962 bij de K.B.V.B. aansloot, met stamboeknummer 6570-. Merkwaardig dat het terrein aan de Astene dreef tijdens de tweede wereldoorlog door de Duitsers opgeëist werd. Het werd hervormd tot een heus autokerkhof! Vanaf 1946 kon men terug over het stadion beschikken en in 1947 werd er ook een zittribune opgetrokken. De Astene Dreef bestaat, onder die benaming, niet meer want werd volledig verbouwd op het einde der jaren '70. Inderdaad, de nakomelingen van de Graaf eisten de terreinen op om te verkavelen, waardoor K.M.S.K. Deinze op zoek moest gaan naar een nieuwe locatie! 

Onder impuls van Burgemeester Ernest Van de Wiele stelde de Stad Deinze in 1978 een stadion ter beschikking van de club in de Brielmeersen, naast het Kanaal van Schipdonk. Merkwaardig ... want in de 'Brielmeersen' had men een siervijver gegraven en met de uitgegraven grond had men aan de rand van de Brielmeersen een hoge berm aangelegd. In het midden daarvan werd een voetbalveld aangelegd, met een kantine ... van waaronder de spelers het terrein konden betreden. We geven ineens mee dat die kantine nog steeds bestaat, alsook de ruimte, daaronder, naar het terrein toe. De kleedkamers onder die kantine werden ondertussen door de Stad vernieuwd en er werden er nog bijgebouwd. Het gehele gebouw werd trouwens in een nieuw kleedje gestoken.

In 1979 werd een zittribune gebouwd en na de promotie naar de 3de afdeling, in 1992, volgde de constructie van een overdekte staantribune aan de laterale kant. Later werd er ook een lichtinstallatie aangebracht. In 2005 werd een nieuwe zittribune gebouwd, die de oude verving, met een business zaal, nieuwe kleedkamers en een pers- en vergaderzaal. Ondertussen is daar ook het een en ander aan vernieuwd, op alle gebied.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed MIG Motors Declercq Delikip Johan Desmet Versele-Laga AB Inbev Messer Rabotvins