VR 12.05

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Dender EH

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

VIKTOR BOONE IS BACK

«Met beide voeten op de grond blijven»

Sportje Bericht geplaatst op donderdag 21 januari 2021

Zaterdag a.s. 23 januari is er de 1ste competitiewedstrijd in 2021. Collega Jan De Waele verzorgt al geruime tijd de flash on voor het clubblad ’t SPORTJE’. Veel supporters hadden zich al afgevraagd waar Viktor Boone bleef. Het grote talent bij Deinze, de rots in de branding in de verdediging. Viktor kende immers een schitterende voorbereiding maar viel helaas net vóór de start van de competitie uit met een blessure die erger bleek dan aanvankelijk gedacht. Zo miste hij volledig de heenronde en kon pas op 20 december zijn rentree maken in de wedstrijd tegen Seraing. Tijd voor een babbel met Viktor. Jan maakte van de moderne communicatiemiddelen gebruik om een volledig coronaveilig interview te hebben.

Viktor hoe voelde jouw wederoptreden aan? 

Ik was uiteraard heel blij. Ik liep immers mijn kwetsuur op ongeveer twee weken voor de start van de huidige competitie en mijn revalidatie duurde langer dan oorspronkelijk gedacht. Het duurde drie en een halve maand vooraleer ik in aanmerking kon komen voor een selectie. 

Sommigen zeggen wel eens: ‘Viktor wordt de man van de terugronde’? 

Wel, het is wat het is en elke match moet gespeeld worden en ik blijf met beide voeten op de grond. 

Hoe bedoel je? 

We mogen nu, bij de start van de 2de ronde, wel eens naar de ploegen net boven ons kijken. Union is blijkbaar een klasse te sterk, maar Seraing en Westerlo liggen binnen onze mogelijkheden. Zij hebben net als wij een goede 1ste ronde gespeeld. 

Hoe beoordeel je de huidige stand van SK. Deinze? 

Ik meen dat SK. Deinze terecht op de 4de plaats staat en voor het eerste jaar in 1B is dat een aangename vaststelling. 

Is de grote kern van SK. Deinze een voordeel? 

Het is een zeer groot voordeel en nu met de lange onbeschikbaarheid van zowel Arnaud als mezelf is het goed van pas gekomen. De kern bevat veel spelers die aan elkaar gewaagd zijn. Trouwens, een brede kern met jongens die voor elkaar een gezonde concurrentie betekenen is een pluspunt. 

Wat zijn je ambities nu? 

Kijk, ik ben nu 22 jaar. Mijn ambitie is zeker om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Het is zo dat 1B van een ander niveau is dan mijn vorige ervaringen en het gaat er ook veel professioneler aan toe. Het is goed voor mijn ontwikkeling als speler. 

Zou je een stap naar 1A zien zitten? 

Het is altijd fijn te weten dat ploegen je volgen, maar ik voel me hier nu goed. Door mijn lange blessure heb ik me dit seizoen nog niet kunnen tonen. Het is trouwens de 1ste keer dat ik zo lang out ben. Ik heb ook nog veel te leren en ervaring op te doen. 

Je zit blijkbaar in de examens? 

Ja, ik studeer LO aan de Artevelde Hogeschool te Gent en doe er deels mijn 2de en mijn 3de jaar. 

Valt dat te combineren? 

Nu slaag ik daar nog wel in. 

Hou je dan met je studies een stok achter de deur of blijf je graag in het voetbal? 

Wel je weet maar nooit. Een kwetsuur kan een voetballoopbaan verknallen en voor later zie ik nog wel wat er gebeurt. Maar als het kan zou ik wel graag in het voetbalwereldje blijven, zij het in een andere functie dan als speler uiteraard. 

Is een relatie of een partner belangrijk voor een sporter? 

Het is zeer belangrijk, maar ik meen dat sommigen er meer belang aan hechten dan anderen. Het hangt ervan af welke focus een speler, een sporter legt. 

Je hebt nu nagenoeg een half seizoen SK. Deinze op afstand moeten volgen? 

Het is inderdaad niet zo leuk geweest; ik kon immers niet doen wat ik wou doen en dat is voetballen. Het doet wat om je ploegmakkers te zien presteren op het veld zonder er zelf bij te zijn. Maar dat heeft me wel extra gemotiveerd om er zo snel mogelijk bij te kunnen zijn. 

Wat doet Covid-19 met je als voetballer en als mens? 

Het is voor iedereen zeer onverwacht gekomen en het duurt nu reeds bijna 1 jaar, maar je moet ermee leren omgaan. Je moet echt voorzichtig zijn en sociale contacten zoveel mogelijk vermijden om het virus buiten het team te houden. En ja, voetballen zonder publiek is er een gevolg van. 

Is voetbal in 1B op TV een goede zaak? 

In deze periode van corona, waar de supporters niet naar het voetbal mogen, zonder enige twijfel wel. Het is leuk voor de supporters om SK. Deinze op TV te kunnen volgen en dat maakt heel wat goed tijdens de huidige periode van beperkingen en lockdown. Maar niets gaat echter boven het voetbal live in het stadion zelf volgen. Dat geeft trouwens een extra dimensie voor de spelers én voor de supporters. 

Het nieuwe stadion van SK. Deinze zit er aan te komen? 

Ja, dat is zo en het zal een grote meerwaarde geven in de toekomst voor spelers en voor iedereen die begaan is met SK. Deinze. Het biedt veel meer mogelijkheden voor zowel de club  als voor de hele entourage en zeker ook voor de Stad Deinze. 

Wat vindt jouw vader Nico van je voetbalcarrière tot nog toe? 

Mijn vader voetbalde toch ook op een behoorlijk niveau en is uitermate tevreden met de stappen die ik tot nu toe heb gezet. Je kan het voetbal van zijn tijd niet meer vergelijken met het voetbal van nu; het gaat er nu veel professioneler aan toe dan in zijn tijd. Belangrijk is dat hij steeds kritisch blijft. Hij zegt me wat hij goed vindt, maar ook wat minder goed is. Hij is iemand die me met de twee voeten op de grond houdt. 

Welke zijn jouw ambities nu in eerste instantie? 

Terug in de ploeg komen en in elke match al het mogelijke geven om terug een vaste waarde te worden. 

Wie zijn de concurrenten voor een eventuele barrage naar 1A? 

Een ereplaats moet binnen de mogelijkheden van SK. Deinze liggen en in deze zie ik Seraing zo ongeveer van hetzelfde niveau als ons en daarnaast zijn Westerlo en Lommel, na een eerder aarzelende seizoenstart, er helemaal doorgekomen. 

De 2de ronde vat nu aan met slechts één oefenwedstrijd? 

We hebben na de 1ste ronde ongeveer 2 weken rust gehad en vanaf 6 januari werd terug getraind. We speelden één oefenmatch en een tweede werd wegens de weersomstandigheden afgelast. Daarom hebben we onderling enkele wedstrijdjes 10 tegen 10 gespeeld. Zo hopen we klaar te zijn voor een spannende opener van de 2de ronde tegen Union Sint-Gillis. 

Wat denk je van het Sportje, de website, facebook en twitter? 

Het is mooi te zien hoe de diverse media geüpdatet worden en hoe de supporters en iedereen met een hart voor SK. Deinze op de hoogte worden gehouden van wat leeft in de club. 

Durf je je te wagen aan een pronostiek voor de match tegen leider Union? 

Het is zo dat we thuis altijd moeten gaan voor de overwinning en dat zou zeker een opsteker zijn voor SK. Deinze en een stunt zonder meer. Cijfermatig is 1-0 of 2-0 of welke zege met een doelpunt verschil dan ook goed voor een leuke driepunter.

 

Lees hier alles in het Sportje!

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens GGG DEA MGG