VR 12.05

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Dender EH

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

VAN BALLENJONGEN TOT PROFVOETBALLER

IN DE KIJKER : EL BANOUHI SOUFIANE

Sportje Bericht geplaatst op donderdag 04 februari 2021

«De 28-jarige Belgische rechtervleugelverdediger kwam begin van het seizoen transfervrij over van Union en tekende een contract tot eind volgend seizoen. In de heenronde had hij het moeilijk om in de ploeg te komen. Sinds 12 december, uit bij Lierse, heeft Soufiane zich in de basiself gewerkt. Jan wou meer te weten komen over Soufiane en de supporter wellicht ook», aldus communicatieverantwoordelijke Peter De Maertelaere.

Waar en wanneer ben je beginnen voetballen?

Ik was zowat 6 jaar toen ik werd aangesloten bij FC. Brussels en woonde - trouwens nu nog altijd - in het centrum van Brussel, opgegroeid in Koekelberg, dicht bij Molenbeek. Ik speelde voortdurend op straat, maar mijn ouders vonden het beter om bij een club aan te sluiten i.p.v. op straat te blijven sjotten.

Vond je dat een goede beslissing?

Zeker en vast en omwille van meerdere redenen. Ik ben van Marokkaanse origine en voetbal is in Brussel voor de jeugd als het  ware een tweede school.  In de voormiddag naar school en in de namiddag werd onder begeleiding gevoetbald op vrij behoorlijke terreinen. Dit bracht meer discipline bij en we leerden respect opbrengen voor zowel de spelregels, de begeleiders en  de tegenstanders. 

Zijn dat de enige voordelen?

Voor ons jongeren van allochtone origine zonder enige twijfel, maar er zijn er nog meer. Het is goed voor de integratie, je speelt in een ploeg samen met andere jongeren met een diverse achtergrond en van een andere cultuur.  Ik heb hij FC. Brussels een zeer goede opleiding gehad. 

Hoe is het na je jeugdopleiding verlopen?

Ik tekende op 18-jarige leeftijd bij FC. Brussels, toen onder leiding van Johan Vermeersch, een profcontract.

Je bent ten slotte terechtgekomen bij Union Sint-Gillis?

Niet onmiddellijk. Achtereenvolgens heb ik bij RWDM, White Star Brussel en...


Lees hier het volledige interview in het Sportje! 

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens GGG DEA MGG