De officiële clubsite

Wedstrijdverslag Zulte-Waregem - KMSK Deinze (09.07.2016)

Wedstrijddatum: 
09.07.2016
Scheidsrechter: 
Tom Ottevaere bijgestaan door Kevin Dhondt en Nick Senecaut
Opstelling: 
Invallers: 

Back in business

Dat mag in alle geval gesteld worden wat K.M.S.K. Deinze betreft, dat na een weekje oefenen opnieuw aan de bak ging, ter voorbereiding van het seizoen 2016 - 2017. Dat begint eerst in het eerste weekend van de maand september 2016. Voor K.M.S.K. Deinze is het zodoende 23 jaar geleden dat men nog zo 'laat' aan een competitie begon, inderdaad van het eerste seizoen in de tweede nationale afdeling (1993-1994). Toen werd er nog veel op zondag namiddag gespeeld, nu zijn die wedstrijden zeer schaars geworden. Tegenwoordig heeft iedereen dan ook wel een lichtinstallatie en heeft de “footlunch”, voor of nà een wedstrijd, een vaste plek verworven bij de wedstrijd omkadering. Tegenwoordig ook bij oefenwedstrijden. In de schoot van K.M.S.K. Deinze had men van de eerste oefenpot van dit seizoen, tegen buur S.V. Zulte Waregem, er ook een “Gala match” van gemaakt met “footlunch” nà de wedstrijd en receptie tijdens de rust.

 

Mirakel stadion

“Laat het gras maar groeien” is een single van Sam Gooris uit 1995. De hernieuwde “pitch” van het Burgemeester Van de Wielestadion was daar, spijtig genoeg, nog niet helemaal klaar voor zodat men moest uitwijken naar het Mirakel stadion van K. Racing Waregem. De receptie en de “footlunch” gingen daarna wél door in de V.I.P. Zaal van het Burgemeester Van de Wiele stadion. Met het openbaar vervoer is een trip naar dat stadion een hele onderneming, vooral dan in Waregem zélf. Men krijgt met de belbus een rondrit door Waregem, langst het centrum, de renbaan en het Regenboog-stadion om dan af te stappen aan het Mirakel stadion. We veronderstellen, en mogen toch spreken van ondervinding, dat het weinige stadions gegeven is. Toch ook meegeven dat het stadion in Nieuwenhove nog steeds niet over een lichtinstallatie beschikt, wat tegenwoordig toch ook een uitzondering is, temeer omdat men toch in de tweede nationale afdeling actief is geweest (2006-2007). De grasmat lag er onberispelijk bij!

 

De wedstrijd

Eerste helft

Die werd door K.M.S.K. Deinze afgetrapt, in het oranje-zwart, terwijl S.V. Zulte-Waregem, dat als thuisclub fungeerde, voor een helemaal witte outfit had gekozen. Voor de supporters van oranje-zwart gold het een kennismaking met een hele groep nieuwe spelers, ofschoon er toch zeven overgeblevenen van vorig seizoen aan de aftrap stonden. Het technisch verslag brengen we u trouwens als afsluiter. In een niet onaardige oefenpot, met als beste onderdeel de eerste helft na de rust waren de vervangingen immers schering en inslag, kreeg K.M.S.K. Deinze de eerste mogelijkheid. Een mooie ook, want André Ntambue had van links op rechts naar Steve Bael gekruist. Van uit een riante positie rechts in de zestien meter kon de ex-Ajuin (die nog met K.F.C. Eendracht Zele tegen K.M.S.K. Deinze uitkwam in het seizoen 2014-2015) de bal niet voorbij doelman Sammy Bossut krijgen, die de poging puik keerde (7e).

S.V. Zulte Waregem gaf lik op stuk en zou feitelijk de rest van de eerste helft domineren, hoewel oranje-zwart puik weerwerk bood. Er volgden ook doelpogingen. Na inworp kopt Davy De Fauw door tot bij Igor Vetokele, die net naast de linker doelpaal trapt (11e). Een collectieve aanval wordt door de verdediging van S.K.D. afgeweerd, de tweede bal wordt door Alessandro Cordaro over de dwarsligger getrapt (18e). Doelman Tom Vandenberghe is bij de zaak op een zwieper van links van Bryan Verboom, die hij in hoekschop verwerkt, die wordt voorgegeven en de hoog opspringende Mbaye Leye kopt over (20e). Nadat een vrijschop van links door Bryan Verboom wordt voorgegeven, kopt de mee opgerukte Marvin Baudry recht op Tom Vandenberghe (22e). Referee Tom Ottevaere last daarna een drinkpauze van twee minuten in. Terwijl K.M.S.K. Deinze niet tot echte doelpogingen kan komen, zet Bryan Verboom de hoekschop voor doel, de bal blijft eerst even aan de eerste paal “hangen”, op de grond uiteraard, waarna Vandenberghe zich van het leder meester maakt (36e). Nieuwe kans voor Igor Vetokele, na vrijschop van Christophe Lepoint en aflegger van Mbaye Leye waarna de net vermelde Vetokele naast trapt (41e). Nog in diezelfde minuut, uittrap Tom Vandenberghe en recuperatie van de bal door Zulte-Waregem. Igor VETOKELE wordt diep gestuurd en plaatst naast Vandenbergh in de rechter benedenhoek 42e 1 – 0. Op slag van rust dan toch ook eens oranje-zwart met een degelijke aanval en Gianni De Neve die over trapt (42e). Rusten geblazen op een 1 – 0 tussenstand.

Tweede helft

En het wordt uitkijken voor de vervangingen! Het geschut van S.V. Zulte-Waregem is slecht gericht. Zowel Allessandro Cordaro (54e), als Brian Hamalainen (59e), als Sebastiaan Brebels (60e) trappen over of naast. Aan de overzijde is het daarna 'bingo'. André Ntambue speelt keurig Jérôme MEZINE aan, die controleert en plaatst de bal links van Sammy Boussut binnen 61e 1 – 1. Daarna houdt de verdediging van K.M.S.K. Deinze zeer lang stand, met de Aalstenaar Matthias Lievens als degelijk sluitstuk. Op voorzet van rechts van Christophe Lepoint kopt Igor Vetokele nog eens naast (63e) en haalt Kevin Frans een kopbal van Mbaye Leye uit zijn rechter winkelhaak (68e). Nog tweemaal zou de van K.S.V. Oudenaarde overgekomen Kevin Frans zijn netten ongeschonden weten te houden na puike tussenkomsten (80e). Vijf minuten voor affluiten trapt van op rechts Christophe Lepoint in één tijd een bal in het strafschop gebied en, ook al in de vlucht, trapt Igor VETOKELE binnen 85e 2 – 1. In de slotminuut krijgt Daan Debouver nog een mogelijkheid, schuin links in de 16-meter, doelman Sammy Bossut keert de poging (89e) en K.M.S.K. Deinze verliest zijn eerste oefenwedstrijd na op zeer verdienstelijke wijze weerstand te hebben geboden aan S.V. Zulte-Waregem.

 

Technisch verslag

Het scheidsrechterstrio is ons niet onbekend, want al regelmatig actief geweest bij K.M.S.K. Deinze. We gaan nu niet in extreme details treden, toch meegeven dat we referee Tom Ottevaere dit seizoen nog zullen terugzien. Is aangesloten bij R.C. Harelbeke en zat eind seizoen 2015-2016 aan 298 wedstrijden, 232x referee, 25x grensrechter en 41x vierde official. Ook de twee grensrechters, “a.r.” zoals dat nauwkeuriger wordt omschreven, kwamen uit West-Vlaanderen. Kevin Dhondt is aangesloten bij K.S.V. Jabbeke en zat eind 2015-2016 aan 189 wedstrijden, 186 als grensrechter en 3 als 4de official. Nick Senecaut, ten slotte, is aangesloten bij F.C. Union Zandvoorde 149 wedstrijden, 41 als scheidsrechter en 108 als grensrechter eind 2015-2016. Dat trio had volgende elftallen, of beter gezegd 'teams', onder hun hoede.

 

Marcel Dingemans