De officiële clubsite

Wedstrijdverslag SC Dikkelvenne - KMSK Deinze (23.07.2016)

Wedstrijddatum: 
23.07.2016
Scheidsrechter: 
Lothar D'HONDT bijgestaan door Chris Schelstraete en Stijn De Groote

LinkedIn

Dat sociaal netwerk telt wereldwijd ongeveer 400 miljoen geregistreerden. Het is actief sinds 5 mei 2003 en is gericht op vakmensen. We zijn ook lid, maar bij de “goal” ervan stellen we ons toch de vraag waarom wij, als zijnde “op rust gesteld”, van tijd tot tijd job-aanbiedingen krijgen? Dus “bezigen” wij zelden of nooit “LinkedIn”. Vanwaar dan onze hoofding, zult u zich afvragen? Het heeft betrekking op de oefenpartij S.C. Dikkelvenne – K.M.S.K. Deinze, waarbij een zeer duidelijke “link” aan verbonden is. De spits die bij S.C. Dikkelvenne werd weggehaald, Lennart Mertens, was daar de voorbije drie seizoenen actief en maakte er 59 doelpunten. Zijn oudere naamgenoot ... familie??? ... Kurt Mertens, is de nieuwe trainer van S.C. Dikkelvenne en maakte als speler van K.M.S.K. Deinze de opgang mee naar de tweede nationale afdeling. Was bij oranje-zwart in acht seizoenen goed voor 77 doelpunten. Vandaar dus ... “LinkedIn”!

 

The teams

Ze kwamen elkaar nooit tegen in competitie. S.C. Dikkelvenne drong immers eerst, vooralsnog tijdelijk, door tot tweede provinciaal in 1983 ... waarin K.M.S.K. Deinze een laatste maal vertoefde op het einde van de jaren '70. 'On the day' gaven volgende “teams” elkaar partij in de fraaie accommodaties van het Marc Gevaert complex, waar naast het hoofd speelveld -in zeer keurige staat- ook een kunstgrasveld wordt aangelegd!

S.C. Dikkelvenne : Yannick De Termmerman/1 ; Jonas Lauweryns/2 (41e Biko Fordjour/13), Luca Michel/3 (46e Koen Pouillon/17), Quiten Schollaert/4, Gilles Van Eeck/5 (58e Roel Decock/12) ; Michel Delaruelle/6 (51e Michael Kissi/14), Robin Martens/10 (46e Mathieu Voet/18), Gaetan Desmet/8 (46e Kevin Pollet/16) ; Matthias Vandenberghe/7 (80e Michiel Delaruelle/6), Niek Vansprundel/9, Gauthier Maebe/11 (46e Patient Nkulu/15).

K.M.S.K. Deinze : Kevin Frans/1 ; Arthur Declercq/19 (60e Arnaud De Greef/15), Stef De Backer/16, Glenn Leemans/2 ; Ayron Verkindere/24 (55e Gert Van Walle/12), Brecht Vanderbeke/6 (76e Gianni Deneve/7), Louis Coetsier/18 (76e Jasper Sols/28), Berre Stock/20, Robbe Van Steenkiste/17 (60e Jérôme Mezine/21) ; Lennart Mertens/9, Daan Debouver/14. Trainer Regi Van Acker koos dus om een heel nieuw, jong, elftal met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar. Neem van ons toch al aan dat de 'basis' al ergens in het pientere hoofd van de coach zit!

 

Referee trio

Dat kwam zeker van niet ver. Referee Lothar D'HONDT (° 18 mei 1994) is immers aangesloten bij S.C. Dikkelvenne, maar er wellicht niet woonachtig want 2 'blokken' achter zijn naam. In alle geval uit de 'streek'. Was op het einde van het seizoen aan 58 wedstrijden toe, 50 als referee, 2 als grensrechter en 6 als 4de official. Zijn laatste competitie wedstrijd haspelde hij in het Burgemeester Van de Wiele stadion af, op 30 april 2016 met K.M.S.K. Deinze - R. Union Saint-Gilloise (2 - 1). Floot 'on the day' geen slechte wedstrijd ... mààr ... misschien soms wel wat té streng, t.t.z. wat meer 'laten spelen', zoals dat b.v. in het Euro 2016 het geval was, misschien ook wel wat te pas en te onpas. Trok twee gele kaarten, voor Arthur Declercq van K.M.S.K. Deinze (33e) en Matthias Vanden Berghe van S.C. Dikkelvenne (53e).

De eerste grensrechter telde 4 blokken en kwam van Deinze ; Chris Schelstraete (° 22 april 1974), aangesloten bij Zeveren Sportief, stamboeknummer 7777, club uit een deelgemeente van Deinze. Eind 2015-2016 toe aan 166 wedstrijden als 'a.r.' ... laatste competitie opwachting bij K.M.S.K. Deinze d.d. 29/08/2015 tegen K. Lierse S.K. (1 - 0). Laatste maal was de oefenwedstrijd op woensdag 20 juli 2016 j.l. tegen K. Sporting Lokeren O.Vl.. Stijn De Groote was de tweede grensrechter, die allicht nog actief is in de provinciale afdelingen van Oost-Vlaanderen. Telde 2 blokken, want van de Gentse regio afkomstig waar hij allicht aangesloten is bij V.C. Zwijnaarde, stamboeknummer 4816. Geeft er les aan het Don Boscocollege. Het is niet veel wat we teruggevonden ... maar 't is toch iets. Als we u nog meegeven dat de hoekschoppen verhouding 3 / 5 voor K.M.S.K. Deinze was, dan kunnen we aan het wedstrijdverslag beginnen.

 

First half

Onder zomerse omstandigheden, het wolkendek had plaats gemaakt voor de zon, mocht S.C. Dikkelvenne de bal aan 't rollen brengen. Die aftrap, sta ons toe er even aandacht aan te besteden, is de meest ridicule ingreep die men in het voetbal gedaan heeft. Men mag, inderdaad, nu achterwaarts aftrappen ... maar de spelers van de beide teams moeten wél op hun eigen speelhelft plaatsnemen. Wat dus zelden of nooit gebeurt, want hoe de bal achterwaarts spelen ... met een hakje misschien? In alle geval dom en zeker terug voor wijziging vatbaar! En dus, inderdaad, Niek Van Sprundel bevond zich net op de speelhelft van K.M.S.K. Deinze als hij de bal achteruit speelde!

In die eerste helft had K.M.S.K. Deinze het meeste balbezit. Het creëerde ook enkele kansen die echter niet benut konden worden. Zoals bij de actie van Lennart Mertens, die mooi de bal mee kapt, onder de voetzool, om zijn as draait maar dan niet hard genoeg op doel trapt zodat doelman Yannick De Temmerman kan pakken (8e). Amper een minuut later, degelijk opgezette aanval. Van links gaat het ietwat centraal tot bij Brecht Van der Beke die uithaalt maar over trapt (9e). Ook een kopbal van Lennart Mertens, na hoekschop en center van Glenn Leemans, gaat over de dwarsligger (12e). S.C. Dikkelvenne probeert wat terug te doen maar kan niet tot een doelpoging komen, in tegenstelling tot oranje-zwart. Daan De Bouver ziet zijn vrijschop, lichtjes rechts voor de 16-meter, op de muur afwijken en dan via de buitenkant van de linker doelpaal in hoekschop verdwijnen (24e). De mooiste kans komt er net na het half uur.

Daan Debouver kan ver op de rechter flank een bal recupereren en voor doel brengen. Lennart Mertens duikt naar het ronde ding, maar kan hem net niet inkoppen ... aan de tweede paal kan Berre Stock er wél bij, maar hij trapt over (31e). S.C. Dikkelvenne houdt een vrijschop over aan een aanval en een fout van Arthur Declercq (geel). Centraal rechts voor de grote rechthoek trapt Nick Van Sprundel net over de dwarsligger (34e). Net voor de rust ook nog een “free-kick” voor K.M.S.K. Deinze, Daan Debouver trapt net naast de rechter doelpaal (40e). Referee Lothar D'Hondt fluit stipt op minuut '45' af voor de rust ... 0 - 0 ... zonder een drankpauze in te lassen.

 

Second half

Vier wijzigingen bij de geel-blauwe thuisploeg, nog geen bij K.M.S.K. Deinze ... die er later nog zouden komen, ook bij K.S.C. Dikkelvenne. In tegenstelling tot bij andere oefenpartijen had dat allemaal geen invloed op de wedstrijd, in tegendeel want het werd een vinnige en fel betwiste tweede bedrijf aan een hoog tempo betwist. De eerste doelpoging kwam er eerst na een kwartier spel, waarbij kan gesteld worden dat de invalbeurt van Jérôme Mezine (60e) ineens indruk maakte. Geeft op rechts tot bij Berre Stcok, die voor doel geeft ... daar mist iemand en ter hoogte van de tweede paal trapt Gert Van Walle in de hoek, zijn poging wordt van de doellijn in hoekschop gekeerd (61e). De hoekschop wordt van op links voorgegeven, centraal kopt Jérôme Mezine rechts naast (62e). Na balrecuperatie trapt Louis Coetsier dan weer over (63e).

Zoals het dikwijls het geval is ... als het doelpunt aan de ene kant niet valt dan ... en inderdaad. Vlugge tegenaanval S.C. Dikkelvenne, knappe center van links van Biko Fordjour (?) en rechts centraal, wat verder dan het penalty-punt kopt Niek VAN SPRUNDEL overhoeks binnen ... 64e 1 - 0. Die Niek Van Sprundel is trouwens de nieuwe spits van S.C. Dikkelvenne en scoorde de voorbije drie seizoenen 68 goals voor K.V.V. Zelzate! Diezelfde speler trapt ook nog een vrijschop zo'n twee meter over doel (68e), waarna K.M.S.K. Deinze aan de inhaal beweging begint. Met een vrijschop van rechts van Berre Stcok, in de 16-meter gedropt, Yannick De Temmerman pakt de bots-kop-bal van Gert Van Walle (69e). Oranje-zwart knutselt knappe aanvallen in elkaar, de voorzetten van op de vleugels -vooral de rechter- komen ook goed voor doel maar de afwerking is te zwak, zoals die van Jérôme Mezine op center van Berre Stock ; Yannick De Temmerman pakt (72e). Jérôme mikt nog eens over na een voorzet van links (74e).

De verdiende gelijkmaker komt er tien minuten voor tijd. Voorzet van rechts van Berre Stock en van in “the box” trapt Daan Debouver hard binnen ... 80e 1 - 1. De kopbalpoging van Lennart Mertens, op voorzet van rechts van Jérôme Mezine, gaat naast de rechter winkelhaak (84e). In het slot van de wedstrijd dwingt K.M.S.K. Deinze nog een hoekschop af, die “à la Remoise” wordt gegeven maar balverlies inluidt. Vlugge tegenaanval via Koen Pouillon en center, Patient Nkulu trapt in de vlucht naast de linker doelpaal (88e). Meteen het einde van een al bij al best aardige oefenpot. Volgend weekend op zaterdag de “fandag” en op zondag de derby op en tegen K.F.C. Sparta Petegem.

 

Marcel Dingemans