De officiële clubsite

Wedstrijdverslag KMSK Deinze - RSCS (26.11.2016)

Wedstrijddatum: 
26.11.2016
Scheidsrechter: 
Jurgen Brinckman bijgestaan door Maarten Toeback en Lennert Becquet
Invallers: 
SpelerGele kaart?Rode kaart?DoelpuntenGewisseld?
0
0
66'
1
83'
0
90'

Happy Birthday !

Dat mocht toch wel gesteld worden wat de “First Lady” betreft van K.M.S.K. Deinze ... “Kathleen” ... de echtgenote van Voorzitter Denijs Van de Weghe. Het was feest in het Bugemeester Van de Wiele stadion, zowel voor als nà de wedstrijd. Ervoor, want ruim 160 'couverts' voor de Footlunch. Het overgrote deel van de disgenoten zal wel gekomen zijn uit sympathie voor de “Presidentsvrouw” ... want Royal Sprimont Comblain Sport is, met alle respect, nu niet direct een “publiekstrekker”. Desalniettemin zorgden “les Carriers” ervoor dat de toeschouwers een aangename wedstrijd voorgeschoteld kregen. Die kreeg eerst zijn ontknoping in het slot van de wedstrijd ... en draaide uit in het voordeel van K.M.S.K. Deinze. Een verdiende zege, zondermeer, voor de jarige -weliswaar de dag voordien- Kathleen. De “Happy Birthday” en de zege werden daarna in de V.I.P. Zaal lang en uitbundig gevierd. Hoe die overwinning uiteindelijk tot stand kwam omschrijven we u in het wedstrijdverslag onder de hoofding ... “Nice Guy“

 

N i c e   G u y  !

Introduction

Dienen we er nog op terug te komen? Misschien wordt het op de duur wellicht toch wat te veel en vallen we zeker in herhaling. Toch dragen we dit wedstrijdverslag op aan diegene die ons nà de wedstrijd kwam ophalen en ons naar Blankenberge voerde. Ineens meegeven dat het “Guy” Van Gassen betreft, wiens vader Richard halverwege de XXste eeuw nog voor R. Beerschot A.C. (1946-1953), R. Cercle Sportif Brugeois (1953-1958) en Racing Lokeren (1958-1960) speelde. “Guy” heeft een appartement in Blankenberge en kwam ons na de wedstrijd K.R.C. Harelbeke + S.K. Sint-Niklaas (2de klasse Amateur 'A' V.F.V. en een half uur vroeger begonnen), oppikken in Deinze. Bovendien, om dit hoofdstuk af te sluiten ... dat was ons enigste alternatief 'on the day', om terug in Blankenberge te geraken!

In alle geval ... bedankt “Nice Guy ! ”. Was trouwens aandachtig toeschouwer bij de persbabbel nà de wedstrijd ... waarbij de “extra times” er van trouwens memorabel worden met de nodige humor erbij. Een treffend voorbeeld daarvan had nochtans niets met de wedstrijd te maken. Het was de reactie van Regi Van Acker over onze omschrijving van “grote pylonen met draden voor de elektriciteit die men dicht bij de Kust aan 't afbreken zijn” ... “hoogspanningskabels” dus !

High tension

De eerste speelhelft kon wel bekoren wat het spelniveau betreft, veel “hoogspanning” zat er niet in. De amusementswaarde was dus eerder aan de lage kant, hoewel K.M.S.K. Deinze enkele riante mogelijkheden bij elkaar voetbalde. Laten we echter bij Royal Sprimont Comblain Sport beginnen, waarvan coach Alain Bettagno, “ a nice guy” want vergezelde ons spontaan naar de persbabbel, stelde dat hij toch wat frustraties overhield aan de wedstrijd. Moest bovendien een vijftal spelers missen en heeft het vooral moeilijk met het feit dat er toch wel moeilijk gescoord wordt. Doet niets af aan de verdiensten van K.M.S.K. Deinze, dat met vertrouwen acteert en met zo een ingesteldheid wint men altijd. De geel-blauwen hadden trouwens de bal aan 't rollen gebracht en zaten feitelijk goed in de wedstrijd. Echt uitgesproken kansen versierden ze nochtans niet. Er was vroeg in de wedstrijd wel een vlugge uitbraak via de linker flank en Julien Meunier. Die kan aan de eerste paal de ingelopen Henry Saduke Mandi bereiken maar Tom Vandenberghe is vlugger op de bal en kan die ontzetten.

Het ronde ding maakte een enorme capriool en botst terug in veld in, waar van net buiten de grote rechthoek Jeremie Czagiel in de vlucht over doel trapt (5e). Ondanks redelijk veel balbezit komt er voor de Sprimontezen nog één enkele echte en gevaarlijke doelpoging. De anderen zijn van net niet, na een voorzet van links van Randy Giargiana gaat de bal aan het doel voorbij, maar terug van op rechts voorgebracht. Chitstophe Nézer kopt over de dwarsligger. Er was ook nog een vrijschop van op links, voorgebracht door Anthony Manfredi. De bal wordt op rechts door Andy Saccio gerecupereerd en terug voor gezet, Henry Sahuke Mandi springt het hoogst en kopt naar de rechter benedenhoek, Tom Vandenberghe is attent en pakt (28e). Er zou kunnen gesteld worden dat in het eerste half uur Sprimont het beste van het spel had, maar dan vooral op het middenveld.

K.M.S.K. Deinze stelt zich echter het gevaarlijkst aan. Slecht uitverdedigen, achteraan, bij de bezoekers. Steve Bael recupereert en zet voor doel, doelman Gwennael Jaa tikt de bal weg voor de voeten van Christophe Martin Suarez, maar het leder komt tot in het bereik van Jarric Buysse, de poging wordt gekeerd en daarna in hoekschop getrapt (3e). Steve Bael gaat even later opnieuw aan de haal op de recht flank. Zijn voorzet wordt afgeweerd en Hans Cornelis trapt de tweede bal laag over de grond rechts naast (6e). Het gaat, nog altijd in dat eerste kwartier, nu eens over de linker flank, waar een inworp uit gepuurd wordt. Uiteindelijk komt daarna Gianni De Neve in balbezit, zijn lage schuiver wordt door doelman Jaa gepakt (10e). In het derde kwartier verzuimt oranje-zwart om de score te openen. Jarric Buysse opent mooi van links naar rechts, Randy Giargiana is verrast en gaat onder de bal door ... Steve Bael kan alleen op doelman Gwennael Jaa afgaan en hem lobben. De intentie is beter dan de uitvoering, want de bal gaat recht tot in de handen van de doelman (31e). De poging van Philippe Janssens is ook beter bedoeld dan de uitvoering ... dit na aanval over rechts. Uit een centrale positie trapt Philippe nogal hoog over doel (33e). Jarric Buyse stuurt Steve Bael nog eens centraal op doel af, maar met een verdediger op de huid is de poging niet hard genoeg en kan doelman Jaa de bal keren (37e). Het laatste wapenfeit uit de eerste helft volgt op een voorzet van links van Philippe Janssens, centraal kan Martin Suarez niet bij de bal die aan het doel voorbij gaat (40e).

Rust  0  -  0

De meningen over de partij zijn aan de rust verdeeld. Toch meegeven dat R. Sprimont Comblain Sport in gunstige zin verrast. Dat zou Regi Van Acker trouwens nà de wedstrijd ook meegeven tijdens de persbabbel. Een goede ploeg, die daar achteraan de klassering niet op haar plaatst staat ... en nog geen 24 later de rode lantaarn in zijn bezit zou krijgen! ..., maar ze scoren moeilijk. In de loop van de tweede helft zouden de bezoekers niet meer de verrichting van in het eerste bedrijf kunnen herhalen, alhoewel ze opnieuw veel balbezit hadden in het eerste gedeelte van die tweede helft.

Difficult but deserved

Dat was ook de mening van de coach van K.M.S.K. Deinze achteraf. Verdiend, omdat zijn ploeg ook de meeste kansen had afgedwongen ; moeizaam omdat eerst in het slot van de wedstrijd de zege tot stand kwam. Het hangt dikwijls van details af. Het begon met de strafschop, waarbij Regi zich de vraag stelde of er niet eentje meer had kunnen gefloten worden? Had ook een pluim over voor zijn attente ... doelman Tom Vandenberghe. Over een mogelijke eindronde wordt nog niet gesproken. Hij blijft bij zijn collectief denken en om als ploeg iets te betekenen. Is op het ogenblik “content” met de resultaten. Uiteraard was dat achteraf, want eerst toch tweemaal “les Carriers” in die tweede helft.

Al heel vroeg na het herbeginnen keert Tom Vandenberghe een poging van Henry Sahuke Mandy in hoekschop (48e), die niets oplevert want de kopbal daarna gaat over.

De tweede en laatste maal dat er echt dreiging komt volgt na een inworp op rechts en een infiltratie van Christophe Nézer ; deze laatste bereikt aan het penalty punt Henry Sahuka, die aanneemt, draait en trapt ... recht op Tom Vandenberghe (59e). Daarna zou K.M.S.K. Deinze de wedstrijd volledig in handen nemen, terwijl de bezoekers zich wellicht meer en meer zijn gaan bekommeren om een puntje mee naar het begin van de Luikse Ardennen te nemen. Het begint met een center van links van Gauthier Libbrecht, die Martin Suarez in de actie betrekt ... uiteindelijk trapt Steve Bael links naast (65e). Gauthier Libbrecht speelt daarna Jarric Buysse nog eens aan, die infiltreert en trapt op doel, links naast (68e). Het wordt alsmaar warmer voor het doel aan de kant van het Kanaal van Schipdonk. Hans Cornelis met de free-kick van op de linker flank. Aan de tweede paal tros van spelers en kopbal Matthias Lievens, doelman Gwennae Jaa heeft een puike reflex in huis en houdt de bal uit zijn doel (72e). Nog een kwartier te gaan, vrijschop van op rechts van Hans Cornelis, nu kopt Matthias Lievens links naast (75e).

Vlak daarop laag schot van Martin Suarez, doelman Jaa pakt (76e). De brilscore staat nog steeds op het bord. Dan ver ontzetten van de oranje-zwarte verdediging. Lennart Mertens kopt door en Jarric Buyse loopt door met Andy Saccio in de rug, die hem ten val brengt. Referee Jurgen Brinckman aarzelt niet en wijst naar de stip, geel voor de dader ... zijn tweede en dus rood. Philippe Janssens zet met de linker laag onder doelman Jaa door in de rechter benedenhoek om ... 79e 1 - 0. Het komt er nu op aan stand te houden. Dat lukt, want de verdediging van de Oost-Vlamingen is weer attent. Op hoekschop van Philippe Janssens kopt Lennart Mertens nog eens in het bereik van Gwennael Jaa (82e). Hij zet daarna de tegenaanval in naar Jarric Buyse die de vrijlopende, en net daarvoor ingekomen, Gert Van Walle links in de grote rechthoek in het 'straatje' stuurt. Gert wil de bal terugleggen op Jarric maar de terug gelopen Thomas Englebert pakt met een knappe inspanning uit en blokkeert de voorzet. De bal komt terug in het bereik van Gert VAN WALLE, die besluit rechts laag over de grond in de rechter benedenhoek ... 90e 2 - 0. Referee Jurgen Brinckman, over we wie het hierna hebben, laat niet lang overspelen. Negen op negen voor K.M.S.K. Deinze dat zich op de derde plaatst van de rangschikking nestelt!

Referee trio

Een West-Vlaming, een Vlaams Brabander en iemand uit de provincie Antwerpen, het drietal dat de wedstrijd K.M.S.K. Deinze - R. Sprimont Comblain Sport onder zijn leiding had. Met een zeer ervaren referee en twee youngsters in de 1ste Klasse Amateurs.

Jürgen BRINCKMAN (° 12 juli 1974), is aangesloten bij K.F.C. Varsenare, stamboek-nummer 5222, dat uitkomt in 2de provinciaal 'A' West-Vlaanderen ... maar woonachtig, aan de andere kant van Brugge, in Oostkamp. Debuteerde in het seizoen 1998-99 als “a.r.” op 11/10/1998 in bevordering A met S.V.D. Handzame - R.F.C. Ath (4 - 0). Zijn eerste wedstrijd als referee d.d. 01/08/1999 in de eerste ronde van de Beker van België met White Star Adinkerke - S.K. Eernegem (0 - 5). Debuut in de derde nationale afdeling, reeks 'A', als 'a.r.' d.d. 03/09/2000 met K. Standaard Wetteren - K.R.C. Mechelen (4 - 1). In dat seizoen 2000-2001 referee in bevordering en grensrechter in de derde afdeling.

Zelfde scenario in 2001-2002, 2002-2003 en 2003-2004. In het seizoen 2004-2005 debuut als referee in “3deA” d.d. 28/08/2004 Verbroedering Denderhoutem - K.R.C. Waregem (4 - 0) ; gevolgd door debuut in de tweede afdeling als grensrechter, een maand later, op 25/09/2004 met K. Red Star Waasland - K.S.K. Ronse (1 - 2). Was in “3deA” ook referee bij een gedenkwaardige K. Lyra - T.S.V. - K.S.V. Bornem ... na een 5 -1 ruststand werd het nog ... 7 - 7! Debuteert als 4de offical in de eerste nationale afdeling op 21/02/2006 bij K.S.V. Roeselare - R.S.C. Charleroi (2 - 0). Vanaf het seizoen 2007-2008 geen grensrechter meer en debuut als referee in de tweede nationale afdeling 29/08/2007 en K.S.K. Beveren - K.V.K. Tienen (2 – 3).

In het seizoen 2010-2011 debuut als referee in de eerste nationale afdeling d.d. 29/12/2010 bij K.F.C. Germinal B.A. - Kgl. A.S. Eupen (0 - 0). Was nooit grensrechter in eerste nationale, waar hij zijn laatste wedstrijd floot ... d.d. 23/11/2013 K.A.A. Gent - K.V.R.S. Waasland-Beveren (2 - 0). In het seizoen 2014-2015 laatste wedstrijden (10) als vierde official in de eerste afdeling. In 2015-2016 37x referee in de derde afdeling en de nationale bevordering. Dit seizoen in actief in 1ste, 2de en 3de Klasse Amateurs.

Eind november 2016 toe aan 479 wedstrijden, 353x referee, 43x grensrechter en 83x vierde official. Met K.M.S.K. Deinze al vijftien wedstrijden, waarvan alleen de eerste als 'a.r.', dit op 30/01/2005 at home K.V. Red Star Waasland (2 - 0). De laatste maal d.d. 24/09/2016 away F.C.V. Dender E.H. (1 - 2). In totaal 10x at home en 5x away ... voor acht zeges, drie nederlagen en vier draws. Met R. Sprimont Comblain Sport twee wedstrijden away als referee. Op 24/03/2007 White Star Woluwe (2 - 0), in “3deB” en 15/05/2016 in de “play-offs”, heenwedstrijd, bij K. Sporting Hasselt (0 - 3).

Maarten Toeback (° 08/10/1991) was nog niet bij een wedstrijd van K.M.S.K. Deinze betrokken. Was de vervanger van Robby Keuleers. Eén wedstrijd met K. Sprimont Comblain Sport, d.d. 15/05/2016 heenwedstrijd in de play offs away K. Sporting Hasselt (0 - 3). Is aangesloten bij K. Hoger Op Stade Bierbeek, stamboeknummer 3889, dat met twee ploegen uitkomt in de provincie Brabant ... het 'A' team in eerste provinciaal, team 'B' in derde provinciaal 'A' V.F.V.. Bierbeek is een gemeente in Vlaams-Brabant en ligt ten oosten van Haasrode bijna op de taalgrens.

Debuteerde in het seizoen 2013-2014 als referee met een wedstrijd in de derde ronde van de Beker van België ... d.d. 11/08/2013 R. Wallonia Walhain - R. Cappelen F.C. (3 - 1). In dat seizoen volgden nog twee wedstrijden als a.r. ; een in de vierde ronde van de Beker van België, de andere zijn debuut in de derde nationale afdeling 'B' 28/09/2013 bij R.F.C. Huy - K.V. Woluwe-Zaventem (0 - 1). Alle andere wedstrijden als referee in de nationale bevordering. In het seizoenen 2014-2015 scheidsrechter in de nationale bevordering. In het seizoen 2015-2016 referee in bevordering en grensrechter in “3de”. In het seizoen 2016-2017 is het nu zijn debuut als grensrechter in de 1ste Klasse Amateurs. Eind november 2016 aan 75 wedstrijden toe, 62 als scheidsrechter en 13 als grensrechter.

Lennert Becquet (° 6 september 1990) is aangesloten bij S.K. Rita Berlaar, stamboek-nummer 9375, dat uitkomt in 4de provinciaal Antwerpen 'D' en gelegen is ten oosten van de Stad Lier. Is waarschijnlijk ook in Berlaar woonachtig. Was nog niet betrokken bij een wedstrijd van K.M.S.K. Deinze. Met R. Sprimont Comblain Sport drie wedstrijden away. 13/09/2014 K.V. Turnhout (1 - 4) ; 05/09/2015 K.F.C. Oosterzonen Oosterwijk (3 - 1) en 07/05/2016 in de heenwedstrijd van de play-offs naar de 1ste klasse amateurs bij K. Bocholter V.V. (1 - 2).

Debuteerde in het seizoen 2014-2015 op 13/08/2014 met wedstrijd K.S.V. Temse - K. Londerzeel S.K. (0 - 0), de eerste speeldag van dat seizoen in “3deA”. Daarna heel het seizoen actief in die derde nationale afdeling ; dat was ook in het seizoen 2015-2016 het geval. Maakte dit seizoen zijn debuut in de 1ste Klasse Amateurs op 24/09/2016 met K.F.C. Dessel Sport - R.F.C. Seraing (4 - 0). Is eind november 2016 toe aan zijn 73ste wedstrijd als grensrechter ... zelfs twee dagen na elkaar!

Puike leiding van Jurgen Brinckman, we hebben hem nà de wedstrijd trouwens persoonlijk gefeliciteerd. Berispte bij de eerste gele kaart van Andy Saccio (55e) trouwens ook iemand op de bank van K.M.S.K. Deinze. Iemand met een gele armband! In alle geval was hij consequent met de gele kaarten, trok er nog voor R. Sprimont Comblain Sport ... Julien Meunier (43e) en Jeremie Czagiel (51e). En dan uiteraard de tweede (79e) voor Andy Saccio. Voor K.M.S.K. Deinze keek Steve Bael tegen zijn eerste gele kaart van het seizoen op (56e). Het was een wedstrijd met weinig hoekschoppen, vijf voor K.M.S.K. Deinze (2 / 3) en drie voor K. Sprimont Comblain Sport (1 / 2). Het drietal had de volgende teams onder hun hoede.

The teams

Regi Van Acker wijzigde lichtjes aan zijn elftal. Gauthier Libbrecht werd terug op de linker back-plaats geplaatst ; Jarric Buyse schoof een rij naar voren en Gert Van Walle, lichtjes geblesseerd, nam op de bank plaats i.pv. André Ntambue, ook Robbe Van Steenkiste kreeg een plaatsje op de bank. Wie kwam er dan wel aan de aftrap? K.M.S.K. Deinze : Tom Vandenberghe/23 ; Hans Cornelis/4, Arnaud De Greef/15, Matthias Lievens/3, Gauthier Libbrecht/5 ; Jasper Sols/27 (83e Gert Van Walle/12) ; Steve Bael/8 (66e Lennart Mertens/9), Gianni De Neve/7, Philippe Janssens/10, Jarric Buysse/20 (90e Robbe Van Steenkiste/17) ; Christophe Martin Suarez/90. Niet gebezigd : Kevin Frans/1.

Trainer Alain Bettagno moest noodgedwongen enkele wijzigingen aan zijn ploeg aanbrengen, zoals hij stelde tijdens de persbabbel na de wedstrijd. We hebben geen verder opzoekingswerk verricht en presenteren u ineens het elftal, veertien met de vervangingen erbij, van Royal Sprimont Comblain Sport : Gwennael Jaa/1 ; Roméo Debefve/4 (73e Dylan Beltrame/11), Pierre-Alain Laloux/23, Thomas Englebert/14, Randy Giargiana/26 ; Jeremie Czagiel/15 (83e Nicolas Doneux/6), Christophe Nézer/8 ; Andy Saccio/2, Julien Meunier/10, Anthony Manfredi/18 (64e Fundu Ndongala/38) ; Henry Sahuke Mandi/88. Niet gebezigd : Dabo Badji Pape Bakary/19.

Epilogue

Die we zo kort mogelijk houden. Gewoon een “thank you”, deze maal aan die “Nice Guy”!

 

Marcel Dingemans