De officiële clubsite

Wedstrijdverslag KMSK Deinze - K.S.V. Oudenaarde (18.03.2017)

Wedstrijddatum: 
18.03.2017
Scheidsrechter: 
Tom Ottevaere bijgestaan door Rune Ghijselincks en Christophe Snoeck
Invallers: 
SpelerGele kaart?Rode kaart?DoelpuntenGewisseld?
0
0
46'
0
80'
0
46'

B l o w !

Dat mag wel gesteld worden, want na zes wedstrijden zonder nederlaag en een 12 op 18 moest K.M.S.K. Deinze het onderspit delven in de provinciale derby tegen K.S.V. Oudenaarde. Jammerlijk maar helaas, vooral dan na de stunt van de week voordien in het Stedelijk Olympisch Stadion te Antwerpen. Gepakt op een vinnige counter halverwege de tweede helft, met een duidelijk buitenspel geurtje! Routinier Jesse Martens rondde het 'zaakje' af, hij die in een aantrekkelijke eerste helft ook al enkele keren gedreigd had, maar in dat tweede bedrijf was de eerste en feitelijk ook enige mogelijkheid van de “Bonenklakkers” meteen “bingo”. Daarna probeerde oranje-zwart met een zeer zekere gedrevenheid wel terug te slaan, maar de bal wilde er gewoonweg niet in. Er kan gesteld worden dat vorig weekend de bal “rolde” ... maar “on the day” niet. Die “odd goal” betekende dan ook een “b l o w” voor K.M.S.K. Deinze. Hoe die nederlaag tot stand kwam proberen we te beschrijven in het wedstrijdverslag onder de hoofding “to be or not to be”!

 

Introduction

Mogen wij zo vrij zijn om er nog eens William Shakespeare bij te halen ?. “To be or not to be ...” komt uit Hamlet. Waarbij er wordt aan toegevoegd “... that's the question”. Dat is dan ook de vraag die ons, en iedereen die met K.M.S.K. Deinze begaan is, zal bezig houden. We gaan niet dieper in door het gestelde helemaal te ontleden. Dat zou ons ook te ver leiden ... dus ... raadpleeg zelf eens “Hamlet”. Verder hoeven we ook Shakepseare niet aan te halen, want andere van zijn stellingen in zijn meesterwerken hebben geen link naar K.M.S.K. Deinze ... we zijn daar zeer duidelijk in. Laten we nochtans geen voorbarige conclusies trekken. Ineens meegeven dat op dinsdag 21 maart 2017 e.k. “de zaak Seraing” behandeld wordt door de Evocatie Commissie van de K.B.V.B. ... terwijl de volgende dag het Sport Comité zich zal moeten buigen over de nieuwe klacht die R. Sprimont Comblain Sport heeft ingediend tegen het opstellen van Jarric Buysse in de wedstrijd van zaterdag 4 februari l.l. in het “Stade du Tultay”. De toch wel sympathieke “Carriers” proberen er alles aan om hun verblijf in de 1ste Klasse Aamateurs te verlengen, maar het zal moeilijk zijn.

 

Convincingly

K.M.S.K. Deinze begon met overtuiging en gedrevenheid aan deze provinciale derby die K.S.V. Oudenaarde had afgetrapt. Onmiddellijk ging het richting Family Lounge. Al vroeg in de wedstrijd zet Lennart Mertens van op rechts voor doel, Jérôme Mezine pakt in de vlucht over maar kraakt zijn schot wat en de bal gaat links naast (2e). Philippe Janssens verstuurt van uit het middenveld een diepe bal op Lennart Mertens, die in duel met Klaas Van den Bossche het leder links naast het doel glijdt (6e). Oranje-zwart blijft aandringen over de rechter flank. Samenspel Hans Cornelis -> Lennaert Mertens -> Hans Cornelis. De skipper zendt voor van op rechts en Jérôme Mezine kan in een vrije positie op doel koppen ... over de dwarsligger (7e). K.S.V. Oudenaarde geeft lik op stuk met een vlugge centrale tegenaanval. Lorenzo Heirwegh loopt door met Matthias Lievens links van hem. Ze komen zij-aan-zij in de zestien meter en de geel-zwarte spits haalt uit, Tom Vandenberghe kan de poging onderscheppen (8e). Jérôme Mezine probeert het nog eens met een ver, draaiend schot van op rechts, over de dwarsligger (10e) en in de volgende minuut volgt er een center van Christophe Martin Suarez van op links, waarna ter hoogte van de tweede paal Jérôme Mezine rechts naast kopt (11e).

In het tweede kwartier van de wedstrijd komt er meer evenwicht in de partij. Er worden nog degelijke combinaties op de grasmat gelegd, de echte doelpogingen blijven uit. Rond het half uur komen de “brillendragers”, een 'nickname” die ze te danken hebben aan Keizer Karel, plots zeer dreigend opzetten. Na een hoekschop van op de rechter flank komt Jesse Martens in balbezit, hij trapt hard over het doel (28e). Nog in diezelfde minuut kan op links Frederic De Graeve zeer ver infiltreren en op doel besluiten, Tom Vandenberghe brengt redding met de voet (28e). Jesse Martens duikt ook plotseling de diepte in, aangespeeld door Dempsey Vervaecke na een onderschepte aanval van K.M.S.K. Deinze op het middenveld. Komt tot centraal links in de grote rechthoek, maar plaatst dan laag naast de rechter doelpaal (33e). Ook oranje-zwart dreigt nog eens, na inworp van Hans Cornelis van op rechts komt de bal tot in het bereik van Chrisyophe Martin Suarez op de linker flank, die trapt laag naast de rechter doelpaal (34e). Meteen het laatste wapenfeit van een al bij al aangename eerste speelhelft ... rust 0 – 0.

 

W a f e r s

Het was druk in het Burgemeester Van de Wielestadion ... zéér druk. Een helemaal volle V.I.P. Zaal, de loge van Voorzitter Denijs Van de Weghe werd ook gebezigd, de bezoekende Bestuur delegatie werd ontvangen in de ruimte achter de inkom trap en de pers, ten slotte, kon in de vertrouwde polyvalente ruimte plaatsnemen ... waar An al haar zelf gebakken “wafers” had uitgestald. Met hartelijke dank! Al tamelijk vroeg trok iedereen terug naar de tribune voor de tweede speelhelft.

 

No reward for the work

Die tweede helft ging tamelijk laat van start en daarin kreeg K.M.S.K. Deinze geen loon naar werken. Oranje-zwart trok richting Kanaal van Schipdonk en dreigt onmiddellijk met een afstand-schot van Philippe Janssens, over (48e). Oranje-zwart dringt verder aan, op links wordt Christophe Martin Suarez aangespeeld ; zijn voorzet wordt door Steve Bael in de handen van doelman Sören Dutoit gekopt (51e). Regi Van Acker had bij de rust een dubbele wissel doorgevoerd ; Steve Bael en Jasper Sols hadden Michiel Jaeken en Gianni De Neve komen vervangen. De verdediging van K.S.V. Oudenaarde houdt alle aanvallen goed af en doelman Sören Dutoit weet wel raad met hetgeen hij in zijn kleine rechthoek dient op te klaren. Op voorzet van rechts van Jérôme Mezine pakt ter hoogte van de eerste doelpaal, aan de rand van de kleine rechthoek, Lennart Mertens nog uit met een volley ... op de huid gezeten door zijn persoonlijke “bodygard” Klaas Van den Bossche ... de bal gaat aan de rechter kruising naast (65e).

Dan een vinnige uitbraak van de “bonenklakkers”. Op rechts stuurt Lorenzo Heirwegh, van op eigen speelhelft, Dempsey Vervaecke de ruimte in. Buitenspel ? Wellicht wel ... tenzij dat hij rapper was dan de camera's. Rune Ghijselincks laat doorspelen en Vervaecke gaat ver door, tot net in de zestien meter en speelt dan links centraal Jesse MARTENS aan die helemaal vrij staat en de bal op halve hoogte tegen de netten jaagt ... 68e 0 - 1. Er vallen dan nog 22 minuten te spelen en K.M.S.K. Deinze is op achtervolgen aangewezen. Het gaat moeilijk worden tegen de goed georganiseerde bezoekers. En dat blijkt ook. Aangespeeld, links in de grote rechthoek, kan Christophe Martin Suarez een verdediger uitkappen en Sören Dutoit op de rooster leggen, deze laatste keert de pogingen met de vuisten uit zijn dichtste hoek (73e).

In de laatste minuten worden er door Steve Bael en Philippe Janssens verschillende ballen “in the box” gezwierd. Op een daarvan controleert Lennart Mertens met de borst en “pivoteert”, zijn doelpoging wordt nog net gepareerd door Dieter De Wilde (81e). Op hoekschop van rechts kopt Benjamin Delacourt in de rechter benedenhoek, maar Dominique Singeat staat naast de paal op de lijn en keert de poging (82e).

K.M.S.K. Deinze recupereert de bal, er volgt een nieuwe voorzet en de kopbal van diezelfde Benjamin Delacourt wordt nu gepakt door doelman Sören Dutoit (82e). Op voorzet van rechts kopt Lennart Mertens van dichtbij op doel, Sören Dutoit redt nog maar eens en aan de tweede paal kan Christophe Martin Suarez net niet bij de bal (84e). Er komen nog hoekschoppen, Lennart Mertens kopt door, aan de linker doelpaal kan de laag uitvallende Matthias Lievens net niet bij de bal (87e). Het zit K.M.S.K. Deinze duidelijk niet mee. Doelman Tom Vandenberghe gaat zelfs nog mee aanvallen, maar de gele verdediging van K.S.V. Oudenaarde houdt stand en het dreigt aanvallend nog in de na-speeltijd, als de de net ingekomen Hakim Borahsasar zeer ver op rechts doordringt, tot bijna tegen het verlengde van de doellijn ; zijn poging gaat net aan het doel voorbij (92e). Uiteindelijk fluit scheidsrechter Tom Ottevaere het einde van de wedstrijd. K.S.V. Oudenaarde boekt een 12 op 12 met slechts één tegendoelpunt, K.M.S.K. Deinze ziet zijn reeks van zes wedstrijden zonder nederlaag afgebroken worden. De in totaal vier geïncasseerde doelpunten betekenen wel een verlies van zes punten! Valt die nederlaag te betreuren ... morgen en overmorgen wordt er voor de groene tafel gestreden en zal het voor K.M.S.K. Deinze ... “to be or not to be ...” worden, althans wat “the case” in de schoot van de K.B.V.B. Betreft.

 

Referee trio

Tom OTTEVAERE (° 30 oktober 1979) is aangesloten bij het West-Vlaamse K.R.C. Harelbeke, dat sinds het begin van dit seizoen de oude benaming terug heeft aange-nomen. De “Ratjes” zijn nu actief in de 2de Klasse Amateur V.F.V. 'A', onder het stamboeknummer 1574, dat destijds aan S.V. Ingelmunster toebehoorde. Tom Ottevaere debuteerde in de nationale afdelingen in bevordering A, als assistent-referee, op 12/10/2002 bij de wedstrijd K.F.C. Izegem - K.F.C. Meulebeke (1 - 1). In dat seizoen 2002 - 2003 bleef het bij die ene wedstrijd en in 2003 - 2004 kwam hij zelfs niet aan de bak. Vanaf 2004 - 2005 direct in de ‘running’. Debuteerde toen in de eerste ronde van de Beker van België als referee, op 01/08/2004, met St.Eloois-Winkel Sport - K.S.K. Steenbrugge (3 - 0). Op 28/08/2004 competitie debuut met Verbroedering Dender-houtem - K.R.C. Waregem (4 - 0), als 'a.r.'! In dat seizoen 2004-2005 referee in de nationale bevordering en grensrechter in de derde afdeling. Zelfde scenario in 2005-2006 en 2006-2007. Op 02/09/2007 referee debuut in “3deA” met K. Londerzeel S.K. - Torhout 1992 K.M. (1 - 2). In dat seizoen debuut als “a.r.” in de tweede nationale afdeling d.d. 02/02/2008 bij A.F.C. Tubize - Kgl. A.S. Eupen (0 - 0). 

Debuut in de eerste nationale afdeling als 4de official op 22/11/2008 bij Cercle Brugge K.SV - Y.R.K.V. Mechelen (2 - 1). Vanaf 2009-2010 alleen nog referee en 4de official. Op 17/10/2009 debuut als referee in de tweede nationale afdeling K.S.K. Ronse - K. Lierse S.K. (1 - 2). 2011-2012 debuut als referee in de 1ste nationale afdeling met op 06/08/2011 Cercle Brugge K.SV - R.A.E.C. Mons (1 - 1). In dat seizoen meestal actief in die eerste afdeling en ook in “2de”. Daarna verdeeld over 1ste (4de official), 2de en 3de. Na het dipje in 2014-2015, komt hij terug in 2015-2016, tot zelfs op het hoogste niveau. Heel het seizoen referee, en éénmaal 4de official d.d. 30/08/2015 bij K.V.C. Westerlo - R.S.C. Anderlecht (0 - 3). Ook referee in de tweede afdeling, maar meestal in “3de”. Begint het seizoen 2016-2017 in de 2de klasse amateurs V.F.V., 'A' maar debuut in de 1ste Klasse Amateurs d.d. 19/11/2016 met K.S.K. Heist - K.F.C. Dessel Sport (2 - 0). Nu aan zijn derde wedstrijd toe in de 1ste Klasse Amateurs, voor een totaal van 323 wedstrijden, 254x referee, 28x 'a.r.'. en 41x 4de official.

Het is al een hele tijd geleden dat Tom Ottevaere nog een bezoek heeft gebracht aan het Burgemeester Van de Wielstadion, althans als referee van een wedstrijd. Is nu aan zijn achtste wedstrijd toe met K.M.S.K. Deinze, in een officiële wedstrijd want ook al verschillende keren in de ene of andere oefenpartij.

Eerste optreden als grensrechter op 06/12/2008 at home K.F.C. V.W. Hamme (2 - 2) met Christof Dierick als referee, nu een vaste waarde in de hoogste afdeling. Laatste wedstrijd 29/09/2012 away Torhout 1992 K.M. (2 - 2). Daar tussenin de gedenkwaardige wedstrijd bij K. Olsa Brakel (4 - 6). In totaal dus zeven wedstrijden, éénmaal 'a.r.' en zesmaal referee dit allemaal in competitie verband. Slechts twee overwinningen, drie gelijke spelen en twee nederlagen. Driemaal at home en viermaal away. Met K.S.V. Oudenaarde aan zijn elfde wedstrijd toe, daarvan één als grensrechter (16/09/2006 at home K.R.C. Mechelen 1 - 0), de andere als scheidsrechter. Eerste maal 16/10/2014 in bevordering 'A' at home R.R.C. Péruwelz (3 - 0). De laatste maal op 24/04/2016 away F.C. Gullegem (0 - 2) in “3deA”. Daartussen zesmaal at home en viermaal away voor vijf overwinningen, twee draws en drie nederlagen.

Rune Ghijselincks (° 14 februari 1990). Debuteerde in het seizoen 2012-13, als referee, op 12/08/2012 in de derde ronde van de Beker van België bij F.C. Suryoyes Bruxellois - K.S.V. Roeselare (2 - 4). In dat seizoen scheidsrechter in de bevorderings-reeksen 'A', 'B' en 'C' en éénmaal als 'a.r.' in de derde afdeling reeks B bij R. Géants Athois - K.S.C. Grimbergen (1 - 3) op 30/09/2013. Daarna ook referee in bevordering en enkele keren grensrechter in de derde afdeling. Debuut als scheidsrechter in de derde nationale afdeling op 20/08/2014 met K.F.C.E. Zele - R.F.C. Tournai (3 - 1) in '3deA'. Zal “on the day” toe zijn aan 114 wedstrijden, 109 als referee en slechts 5 als grensrechter. Is toe aan zijn eerste wedstrijd in de 1ste klasse amateurs. Aangesloten bij K.V.V. Sint-Denijs Sport, stamboeknummer 2533, dat uitkomt in 3de provinciaal 'B' Oost-Vlaanderen. Aangesloten bij de K. Vriendenkring Scheidsrechters Gewest Gent. Met K.M.S.K. Deinze nog geen wedstrijden, wel al zes met K.S.V. Oudenaarde allemaal als referee. De eerste d.d.18/10/2014 at home R.F.C. Tournai (4 - 0) ; de laatste 01/05/2016 at home K.S.V. Bornem (2 - 1). In totaal vijfmaal at home en éénmaal away voor vijfmaal winst en éénmaal verlies.

Christophe Snoeck (° 4 augustus 1982) is aangesloten bij K.S.K. Klinge, stamboek-nummer 4211, een Oost-Vlaamse club uit derde provinciaal 'E' gelegen tegen de grens met Nederland en niet ver van Hulst. Debuteerde in het seizoen 2014-2015 als nationaler op 13/08/2014 met R.F.C. Tournai - Torhout 1992 K.M. (0 - 1) in “3deA”. Midden maart 2017 toe aan 88 wedstrijden als grensrechter. De eerste twee seizoenen in de derde nationale afdeling, vanaf dit seizoen in de 1ste Klasse Amateurs. Debuut daarin d.d. 03/09/2016 met K.S.K. Heist - K.F.C. Oosterzonen Oosterwijk (0 - 3).

Met K.M.S.K. Deinze twee wedstrijden, 18/10/2014 home K.F.C. V.W. Hamme (3 - 2) en away 22/10/2016 A.S.V. Geel (5 - 1). Met K.S.V. Oudenaarde al zeven wedstrijden. De eerste maal d.d. 25/10/2014 away Torhout 1992 K.M. (2 - 0), de laatste maal 21/01/2017 away K.S.K. Hasselt (2 - 0). Globaal driemaal at home en viermaal away voor tweemaal winst, tweemaal gelijk en driemaal gelijk.

 

Appreciation

Het was al méér dan vijf jaar geleden dat Tom Ottevaere nog betrokken was bij een officiële wedstrijd van K.M.S.K. Deinze. Maakte zich na de wedstrijd een beetje ongerust, omdat er bij de voorstelling van de wedstrijd tegen K.S.V. Oudenaarde niets over de scheidsrechters werd geschreven. Dat komt uiteraard omdat we onze strategie hebben aangepast en sinds vorig seizoen het scheidsrechters-trio opnemen in het wedstrijd verslag. Dit omdat er toch wel af en toe wijzigingen zijn. Vandaar dus, om Tom gerust te stellen wat we ook al gedaan hebben nà de wedstrijd. Was benieuwd naar onze beoordeling en die mocht goed genoemd worden, want geen enkele gele kaart en laten spelen, met balvoordeel, als het nodig was. Er was uiteraard dat doelpunt van K.S.V. Oudenaarde. Kon zelf niet beoordelen of het al dan niet buitenspel was en ging dus voort op het oordeel van grensrechter Rune Ghijselincks die oordeelde van niet.

We zijn zo vrij daar aan te twijfelen, volgens de video beelden die te bekijken zijn op de website van K.M.S.K. Deinze. Dat is dan ook de enige bedenking die we kunnen maken maar 't is wel een belangrijke. En dan zijn er nog de hoekschoppen die we dienen mee te geven altijd onder voorbehoud, want we zijn in de loop van de tweede helft ook een “wandelingetje” gaan maken in de V.I.P. Zaal die trouwens zeer goed gevuld was!

We kwamen aan een zes tegen twee verhouding in het voordeel van K.M.S.K. Deinze of één / vijf tegen één / één. Het “referee trio” had volgende ploegen onder hun hoede.

 

The teams

Regi Van Acker recupereerde de vorige speeldag geschorste Jasper Sols, maar diende in de vervanging te voorzien van de gekwetsten Gauthier Libbrecht, Jarric Buyse en Gert Van Walle. Begon er met de elf aan die de vorige week de tweede helft hadden stand gehouden op het Kiel ... K.M.S.K. Deinze : Tom Vandenberghe/23 ; Hans Cornelis/4, Arnaud De Greef/15, Matthias Lievens/3, Michiel Jaeken/11 (46e Jasper Sols/27) ; Gianni De Neve/7 (46e Steve Bael/8), Benjamin Delacourt/22 ; Jérôme Mezine/21 (80e Robbe Van Steenkiste/17 ), Philippe Janssens/10 ; Lennart Mertens/9. Niet gebezigd : Kevin Frans/1.

Stefan Leleu, die nog als speler heeft geacteerd onder Regi Van Acker bij K. S.K. Sint-Niklase “Exc”, bij K.V. Kortrijk en R. Antwerp F.C. kent het klappen van de zweep en wist hoe hij K.M.S.K. Deinze moest aanpakken. Hij deed dat met hetvolgende elftal ... stelde een ploeg op waarvan de namen toch wel eenvoudiger waren traden aan voor K.S.V. Oudenaarde ... Sören Dutoit/22 ; Jelle Belmans/18, Dieter De Wilde/3, Daan Van Gyseghem/23, Klaas Van den Bossche/5 ; Robbe Van Ruyskensvelde/4, Frederic De Graeve/15, Dominique Singeot/2 ; Dempsey Vervaecke/7 (89e Hakim Borahsasar/9), Jesse Martens/10 (79e Lorenzo Van Hoolandt/14) ; Lorenzo Heirwegh/8 (70e Olivier Verstraete/11). Niet gebezigd : Jonas Uytterhaegen/1.

 

Press Conference

En die was tamelijk kort met twee uiteenlopende stellingen, wat ook normaal is. Stefan LELEU stelde vast dat K.M.S.K. Deinze zeer degelijk uit de startblokken was geschoten, maar later in die eerste helft kreeg zijn ploeg toch ook wel enkele uitgesproken mogelijkheden. Met de rust dan wat bijgesteld en zelfs het systeem aangepast. Het werd een moeilijke tweede helft, maar via een counter op voorsprong kunnen komen en daarna dan met ietwat geluk toch overeind gebleven. Is uiteraard gelukkig met de uitslag, maar ongelukkig met de situatie waarin K.M.S.K. Deinze nu verkeerd.

Uiteraard was Regi VAN ACKER zeer teleurgesteld. Zijn ploeg had dan wel de wedstrijd direct in handen genomen, dit tegen een ploeg die met een 5-mans verdediging uitpakte. Is van oordeel dat men met een tweetal doelpunten al vroeg had kunnen leiden, maar dat gebeurde niet. Bleven daarna overeind bij enkele gevaarlijke tegen-acties. Herschikte ook zijn ploeg wat voor de tweede helft maar gaven dan één kans weg en incasseerden een doelpunt. Bleef daarna hopen op een nieuw mirakel maar dat kwam er deze keer niet uit. Stelt vast, met alle respect voor K.S.V. Oudenaarde, dat ze dit seizoen tweemaal wonnen tegen K.M.S.K. Deinze, telkens met een 1 - 0! Vond dat Robbe Van Steenkiste een goede invalbeurt deed, maar vond toch dat over het algemeen zijn ploeg te weinig “dash” had getoond, om dat tikkeltje méér te brengen. Is daarom toch echt ontgoocheld en het ging juist tegen zijn vriend “Stef”! Allebei keuvelden ze daarna nog wat bij.

 

Marcel Dingemans