Wedstrijdverslag KMSK Deinze - K.S.K. Ronse (09.08.2017)

09.08.2017
Maarten De Geyter bijgestaan door Jo De Weirdt en Jimmy Cremers

D é c l i c !

Dat mag zeker en vast gesteld worden wat de verrichting van K.M.S.K. Deinze betreft in de oefenpartij tegen K.S.K. Ronse. Een wedstrijd die vorige week donderdag in Ronse had dienen plaats te hebben, maar door de actuele staat van het speelveld in het Orphale Crucke stadion werd de wedstrijd omgedraaid en had ze plaats in het Burgemeester Van de Wielestadion, alwaar de toeschouwers twee totaal verschillende speelhelften konden aanschouwen. In de eerste helft vielen er weinig doelpogingen te noteren. De eerste was zelfs ineens raak. K.M.S.K. Deinze had de bal aan 't rollen gebracht, maar K.S.K. Ronse deed toch niet onaardig mee en kwam op voorsprong via een knap schot van net buiten de grote rechthoek van Jean-Baptiste YAKASSONGO, recht in de linker winkelhaak ... 12e 0 - 1. Oranje-zwart stelde daar alleen een vrijschop van Jérôme Mezine tegenover, centraal links net voor de grote rechthoek. Jérôme zwiept de bal over de muur, maar ook over de dwarsligger (29e). Op slag van rust wordt de kwikke Junior Lambo diep gestuurd en omspeelt centraal doelman Tom Vandenberghe ... dient echter fel uit te wijken en uiteindelijk gaat de doorbraak verloren (43e). Rust 0 - 1. In de tweede helft zou de “déclic” volgen!

Ommekeer !

Verderop komen we terug op de samenstelling der beide elftallen, in alle geval had Regi Van Acker geen wijzigingen aan zijn team aangebracht ... wat voor een ommekeer in de wedstrijd zou zorgen! Het begon met een center van op links van Olivier Romero Gomez, die door Jérôme Mezine over de dwarsligger wordt gekopt (55e). Oranje-zwart voert de druk op ; ongeveer centraal net buiten de grote rechthoek recupereert Jérôme MEZINE een bal en lobt die dan mooi over doelman Lorenzo Mestdagh tegen de touwen ... 62e 1 - 1. Twee minuten later bal-recuperatie Gert VAN WALLE die op de speelhelft van K.S.K. Ronse even draait en shot, laag over de grond ... 64e 2 - 1. Er mag gesteld worden dat de Ronsenaars niet meer in het stuk voorkomen, ook al omdat trainer Bert D'Hondt verschillende wissels doorvoert. Knappe aanval oranje-zwart, via Jérôme Mezine en Olivier Romero Gomez ... uiteindelijk wordt Philippe Janssens aangespeeld die met links rechts naast besluit (68e).

Met nog een kwartier te gaan toch nog eens K.S.K. Ronse. Op voorzet van links kopt Vincent Milito naar de linker benedenhoek, Tom Vandenberghe toont zich paraat (75e). Twee minuten later lijkt het voor Daniel Romero Gomez een koud kunstje om een knappe aanval met succes af te ronden, maar van centraal links in de grote rechthoek trapt de topschutter van vorig seizoen in de 1ste Klasse Amateurs (20 goals en evenveel als Jean-François Mbuba van R. Excelsior Virton) over de dwarsligger (77e). Tien minuten voor tijd borstelt Philippe Janssens, van links tegen de zijlijn in het midden van de speelhelft van de bezoekers, een vrijschop voor doel. Met een lob-kopbal verschalkt Lennart MERTENS doelman Lorenzo Mestdagh in de rechter kruising ... 80e 3 - 1. Ten slotte wordt de score nog aangedikt, op voorzet van links van Philippe Janssens recupereert Steve BAEL de bal even voorbij de rechter doelpaal, controleert en trapt dan laag vanuit een scherpe hoek in doel ... 82e 4 - 1. Opbeurende zege voor K.M.S.K. Deinze in het vooruitzicht van de toch wel zware verplaatsing naar R.F.C. Tilleur van zaterdag a.s. in het kader van de derde ronde van de Beker van België.

De ploegen

Coach Regi Van Acker liet ongeveer zijn basis elftal aandraven voor deze vijfde oefenpartij ; alleen Seppe Brulmans werd nog rust gegund wegens een lichte blessure. Voor K.M.S.K. Deinze ... Vandenberghe/23 ; Bart Goossens/2, Arnaud De Greef/4, Matthias Lievens/3, Gauthier Libbrecht/5 ; Jasper Sols/8, Gert Van Walle/16 ; Youssef Challouk/12 (63e Steve Bael/7), Philippe Janssens/10, Olivier Romero Gomez/24 (86e Seger Scheyving/19) ; Jérôme Mezine/21 (77e Lennart Mertens/9).

Bert D'Hont, de coach van K.S.K. Ronse is geen onbekende voor K.M.S.K. Deinze, waar hij van 1991-1992 t/m 1995-1996 voor uitkwam. Speelde daarna nog tot in 2008-2009 bij verschillende clubs. Is dit seizoen bij K.S.K. Ronse aan een trainersloopbaan begonnen in het nationale voetbal. Diende enkele gekwetste spelers te missen en bracht volgende elf in lijn ... K.S.K. Ronse ... Lorenzo Mestdagh/20 ; Marvin Foucart/3 (81e Tony Luciano Mineur/25), Thomas Boucart/17 (46e Sybe Debue/2) , Guillaume Langlet/8 (46e Omar Lekhechine/4), Aurélien Bailly/7 ; Justin Pieters/24, Julien Desire/6 ; Jean-Baptiste Yakassongo/70 (86e Ishak Mahli/22), Vincent Milito/18, Diego Van Wingen/11 ; Junior Lambo/5 (67e Ismaël Ouchen/16).

Het scheidsrechterstrio

Maarten DE GEYTER (° 26 april 1990) is aangesloten bij K.S.K. De Jeugd Lovendegem, stamboeknummer 4732, ten westen van Gent en actief in eerste provinciaal Oost-Vlaanderen! Eind seizoen 2016-2017 toe aan 94 wedstrijden, 86 als referee en 8 als grensrechter. Het voorbije seizoen actief in de 2de en de 3de Klasse Amateurs Voetbal Vlaanderen. Jo De Weirdt (° 14 september 1981) is ook aangesloten bij Lovendegem. Al enkele seizoenen een vaste grensrechter in de hoogste afdeling. Zijn laatste optreden met K.M.S.K. Deinze dateert immers al van 31/10/2009! Eind seizoen 2016-2017 toe aan 360 wedstrijden, 57x referee, 293x a.r. en 10x vierde official. Jimmy Cremers (° 21 december 1976) is eveneens een “1ste nationaler”. Die is dan wel aangesloten bij het Vlaams-Brabantse K.F.C. Lennik, maar wellicht woonachtig in Nazareth, nabij Deinze. Zijn laatste wedstrijd met K.M.S.K. Deinze dateert van 17 augustus 2008. Eind seizoen 2016-2017 toe aan 391 wedstrijden, 77x referee, 307x a.r. en 7x vierde official.

De ref trok twee gele kaarten voor K.M.S.K. Ronse voor Marvin Foucart (5e) en Guillaume Langlet ((29e) ; terwijl de hoekschoppen verhouding zes tegen nul voor K.M.S.K. Deinze bedroeg.