De officiële clubsite

Wedstrijdverslag KMSK Deinze - K.S.C. Lokeren (20.07.2016)

Wedstrijddatum: 
20.07.2016
Invallers: 
SpelerGele kaart?Rode kaart?DoelpuntenGewisseld?
0
57'
0
77'
0
82'

Acquaintance with the new “pitch”

Zo zou de oefenwedstrijd tussen K.M.S.K. Deinze en K. Sporting Lokeren Oost-Vlaanderen omschreven kunnen worden. Het grasveld, “the pitch”, had aan 'volume' gewonnen en de sproeiers deden sinds een tiental dagen, of zelfs meer, hun best om de droogte op te vangen, te vervangen. Inderdaad, veel regen hebben we in de maand juli nog niet gehad, Jill Peeters zal er wel verheugd om zijn. Die was “on the day” niet van de partij, waarbij we u het volgende technisch verslag kunnen voorleggen.

 

Technical report

De wedstrijd stond onder leiding van referee Mario VANLOMMEL (° 8 december 1983). Hij is aangesloten bij K.F.C. Heidebloem Pulderbos, stamboeknummer 1792. Pulderbos is een deelgemeente van Zandhoven en ligt in de Antwerpse voor-Kempen. Was eind seizoen 2015-2016 toen aan 174 wedstrijden, waarvan 171 als referee en drie als grensrechter. We gaan hem in de loop van het seizoen 2016-2017 wellicht nog wel tegenkomen. Dat zal wellicht niet het geval zijn wat “a.r.” Dirk Gilon betreft (17 mei 1971). Die was de laatste seizoenen veelal actief in de eerste nationale afdeling. Eind seizoen 2015-2016 toe aan 526 wedstrijden, 83 als scheidsrechter, 435 als grensrechter en 8 als 4de official. Het is al van 26 april 2009 geleden dat hij nog bij een wedstrijd van K.M.S.K. Deinze betrokken was ; toen at home tegen R. Antwerp F.C. (1 - 3) ... wat ook de degradatie uit de tweede nationale afdeling betekende. Is aangesloten bij K. Berchem Sport, stamboeknummer 28. Tweede grensrechter Chris Schelstraete (° 22 april 1974) moest de minste kilometers afleggen, want aangesloten bij Zeveren Sportief, een deelgemeente van Deinze. Eind 2015-2016 toe aan 166 wedstrijden als grensrechter ... laatste competitie opwachting bij K.M.S.K. Deinze d.d. 29 augustus 2015 tegen K. Lierse S.K. (1 - 0).

Volgende teams kwamen aan de aftrap, die gegeven werd door K.M.S.K. Deinze, in de gewone oranje-zwart outfit ... Tom Vandenberghe/23 ; Hans Cornelis/4, Arnaud De Greef/15 (57e Steve Bael/8), Matthias Lievens/3, Benjamin Delacourt/22, Gauthier Libbrecht/5 ; Gianni De Neve/7, Philippe Janssens /10, Jasper Sols/28 ; Jérôme Mezine/21 (76e Lennart Mertens/9), André Ntambue/11 (82e Berre Stock/20)

De uitrusting van K. Sporting Lokeren O.Vl. mocht modieus genoemd worden, zwart met de nodige publiciteit en met een gele diagonale band van de linker schouder naar de rechter heup. Barry Boubacar Copa/1 ; Nathan Mingiedi/32 (66e Giorgos Galisios/11), Mijat Maric/5 (67e Carlos Joao Chavez Pinto/30), Branislav Ninaj/25, Ridwan Gyselinck/24 (46e Mario Ticinovic/19) ; Marko Miric/21, Kilian Overmeire/7 (46e Mehdi Terki/14), Nikola Jambor/23 (46e Joher Khadim Rassoul/20), Ayanda Patosi/10 (75e  Bob Straetman/34) ; Jakson Avelino Coelho/70, Lowis Mbah Enoh/29.

 

First half

Er werd in warme en zonnige weersomstandigheden gespeeld, waarbij skipper Kilian Overmeire wellicht de “toss” gewonnen had, want verkoos om met de zon in de rug te spelen. K.M.S.K. Deinze in de eerste helft richting Kanaal van Schipdonk. De eerste klasser beheerste daarna het het gebeuren, de drank-pauze inbegrepen. Waarna een ander speelbeeld volgde. Nu viel er daarvoor, behoudens het balbezit, weinig te noteren. Even voor het kwartier verre vrijschop, centraal rechts en op zo'n 20-tal meter van doel. Jakson Avelino Coelho trapt ineens op doel en doelman Tom Vandenberghe keert fraai de bal van onder zijn deklat in hoekschop (13e). Ayanda Patosi zet de corner van op rechts voor doel en Marko Miric kopt over (14e).

Na de drankpauze nog eenmaal de bezoekers. Van op rechts zet Lowis Mbah Enoh voor doel, Ayanda Patosi controleert en trapt dan van in de 16 meter, centraal links, naast de linker doelpaal (30e). Het laatste wapenfeit van de Lokerse fusieclub (Racing en Standaard). Het laatste kwartier van de eerste helft was volledig voor K.M.S.K. Deinze ... maar de doelpogingen misten kracht.

De eerste kwam er nadat André Ntambue van op links voor doel had gebracht en Philippe Janssens zijn schot kraakt ... B.B. Copa heeft geen moeite met de poging (31e). Wat later gaat het weer over links ; André Ntambue zit er ok tussen maar het is Gauthier Libbrecht die uiteindelijk voor doel geeft ... Jérôme Mezine tikt van dichtbij in, zo lijkt het, maar doelman Boubacar Coppa werpt zich nog naar de bal en pakt (34e). Op een verre inworp van Hans Cornelis van rechts, pakt Jérôme Mezine centraal in de 16-meter uit met een halve volley, beetje gekraakt en over (37e). Na een rush op links van André Ntambue, pakt die wel uit met een hard schot; doelman Coppa pakt de bal in de eerste hoek (39e). Ook de laatste poging is een gekraakt schot, van Jasper Sols, na een opening op rechts en een center van Hans Cornelis ... daar heeft Barry Boubacar Copa ook geen moeite mee (41e). Ruststand een logische ... 0  -  0.

 

Second half

Altijd een moeilijk moment bij een oefenwedstrijd ... wegens de vervangingen, want steeds een dubbeltje op zijn kant. Maar “on the day” viel dat nog mee! Bij K.M.S.K. Deinze drie in totaal, in de loop van die tweede helft, bij de bezoekers uit Lokeren zes, waarvan drie bij de “reprise”. Het duurt een kwartier eer er weer op doel wordt getrapt. Het is Jakson Avelino Coelho die controleert en over trapt (61e). Enkele minuten later valt er een doelpunt, beetje onverwacht. In die zin dat Lowis Mbah Enoh centraal kan doorstomen en op doel trappen, maar Tom Vandenberghe intercepteert gevat en redt de meubelen (65e). K.M.S.K. Deinze kan zijn kamp nochtans niet ontzetten en Sporting Lokeren recupereert. Ayanda PATOSI kan op doel afgaan en Tom Vandenberghe verrassen ... 66e 0 - 1. Voor de rest is het de wissels noteren en de kopbalpoging van Chaves Joao Carlos Pinto richting rechter doelpaal. Op de lijn keert Jasper Sols in hoekschop (71e). Met nog minder dan een kwartier te gaan, mooie actie en infiltratie op de linker flank van Jakson Avelino Coelho ... center en aan de verste doelpaal kan Marko MIRIC binnen koppen ... 76e 0 - 2. Op slag van affluiten omgedraaide situatie, center Marko Miric en kopbal van Jakson Avelinho Coelho naast de linker doelpaal (90e). Het laatste wapenfeit van een gezapige oefenpartij, met toch ook een welgekomen drankpauze in de loop van de tweede helft ... en een hoekschoppen verhouding van 2 / 5 in het voordeel van de bezoekers.

 

Het wordt voor K.M.S.K. Deinze nu uitkijken naar de oefenwedstrijd van zaterdag 23 juli 2016 e.k. bij Sporting Club Dikkelvenne, de seizoensrevelatie 2015-2016 in de nationale bevordering reeks A. K. Sporting Lokeren O.Vl., van zijn kant, telt af naar het competitie begin van binnen een tiental dagen.

 

Marcel Dingemans