Wedstrijdverslag KMSK Deinze - K.S.C. Lokeren (18.07.2017)

18.07.2017
Jasper Vergoote bijgestaan door Timmy Vande Velde en Kenneth Verhelle

Voetbal Vlaanderen

Onder die benaming werd in de weer zeer warme 'polyvalente zaal” het scheids-rechtersblad ingevuld door de twee “nestoren” onder de officiële afgevaardigden van de clubs ... Willy Peeters voor Sporting Lokeren en Willy De Schuyter voor K.M.S.K. Deinze. Ze zijn allebei nog even strijdvaardig, zoals de ”Nestor” uit de Griekse Mythologie ... de koning van Pylos, die op oudere leeftijd nog deel nam aan de oorlog van Troje. Dat is voor beide eerder genoemden niet meer aan de orde, hoewel ze nemen toch actief deel aan een wedstrijd bij de vervangingen en ... die waren er wel in deze oefenpartij. De eerste helft daarvan ging aan een eerder gezapige manier voorbij ... in de tweede helft, daarentegen, zagen we een energiek K.M.S.K. Deinze een verdienstelijke partij weggeven.

Samenstellingen

De twee “Willy's” hadden de volgende start-teams op papier gezet. We veronderstellen trouwens niet dat die formulieren “Voetbal Vlaanderen' in de beide afdelingen van het Prof-voetbal ook gebezigd worden. Althans bij oefenwedstrijden, want in competitie verloopt alles digitaal Hoe dan ook, Regi Van Acker liet K.M.S.K. Deinze met de volgende elf aan de aftrap komen ... Kevin Frans/1 ; Bart Goossens/16 (69e Arne Vandecasteele/19), Arnaud De Greef/15 (69e Ken Vandenberghe/14), Mathias Lievens/3, Gauthier Libbrecht/5 ; Steve Brulmans/6 (60e Denis Yuseinov/22), Jasper Sols/27 (80e Robbe Van Steenkiste/17) ; Youssef Challouk/11 (46e Gert Van Walle/12), Philippe Janssens/10 (46e Jérôme Mezine/21), Olivier Romero Gomez/8 (60e Seger Scheyving/18) ; Steve Bael/7 (46e Lennaert Mertens/9).

Wat K. Sporting Lokeren Oost-Vlaanderen betreft, die hebben een hele brede kern ter beschikking ... dus kon er geroteerd worden en dat deed trainer Runar Kristinsson ook, want liet vele basisspelers rusten en er waren ook drie testspelers bij. Vandaar ... Bo Geens/30 ; Lewis Enoh/29 (46e Gustavo/23), Arno Monsecour/26, Branislav Ninaj/25 (82e Sander De Prijcker/3), Mario Ticinovic/19 ; Juan Pablo Torres/31, Nathan Mingiedi/32, Bob Straetman/11 (55e Abou/6), Amine Benchaib/28 ; Robin Söder/27 (55e Joran Triest/33), Marko Miric/21 (55e Gary Martin/18).

Scheidsrechterstrio

Scheidsrechter Jasper VERGOOTE (° 14 januari 1992) is aangesloten bij K.F.C. Varsenare en zit ongetwijfeld 'in de lift'. Het was zijn eerste wedstrijd voor de beide ploegen, want in het seizoen 2015-2016 actief in de derde afdeling en de nationale bevordering reeks 'A'. In 2016-2017 zeven wedstrijden in de 1ste Klasse Amateurs, de andere in de 2de Klasse Amateurs Voetbal Vlaanderen, 'A' en 'B'. Zat op het einde van dat seizoen aan 46 wedstrijden, 38 als referee en 8 als grensrechter. Timmy Vande Velde (° 6 januari 1984) is aangesloten bij K.A.A. Gent en had er eind seizoen 2016-2017 exact 100 wedstrijden opzitten als “a.r.”. In zijn eerste seizoen 2014-2015 meestal in de derde klasse 'A' en 'B' ; in 2015-2016 was dat eveneens het geval en in 2016-2017 vooral actief in de 1ste en de 2de Klasse Amateurs. Kenneth Verhelle (° 1 december 1988) is aangesloten bij V.V. Bassevelde, maar woonachtig in de buurt van Wetteren. Was aan 75 wedstrijden toe als “a.r.” eind 2016-2017. Begon er aan in 2015-2016 in de derde nationale afdeling, vorig seizoen werd dat 1ste en de 2de Klasse Amateurs. Beide grensrechters waren al wel betrokken bij wedstrijden van K.M.S.K. Deinze, maar niet bij Sporting Lokeren!

De wedstrijd

Sporting Lokeren bracht de bal aan 't rollen en had ook het meeste balbezit. Af en toe kwam K.M.S.K. Deinze er uit, maar zonder doelman Bo Geens echt op de proef te kunnen stellen. Het doelpunt kwam misschien wel wat uit de lucht gevallen, als Marko Miric centraal diep werd gestuurd, maar door Mathias Lievens in de grote rechthoek voldoende werd gehinderd om een strafschop toe te kennen. Marko MIRIC zette die zelf om, laag in de linker benedenhoek ... 20e 0 – 1. Oranje-zwart was nauwelijks van de verrassing bekomen of na voorzet van op links van Mario Ticinovic verdubbelt, aan de verste paal, Arno MONSECOUR de score ... 23e 0 - 2. Dat wordt ook de ruststand, want een verre poging van Gauthier Libbrecht naar de rechter benedenhoek wordt door doelman Bo Geens in hoekschop getikt (33e)

In de tweede helft, met de nodige wissels, dringt K.M.S.K. Deinze wel aan en beperkt Sporting Lokeren er zich toe om de voorsprong te handhaven. Uiteindelijk hebben de kijkers nog recht op een mooie laatste twintig minuten. Bij twee gelegenheden lukt het net niet, maar na hoekschop kopt Jérôme MEZINE de verdiende aansluitingstreffer op het scorebord ... 71e 1 - 2. Na een goede aanval van oranje-zwart besluit Lennart Mertens in de handen van doelman Bo Geens (73e), die toch wel mag terugblikken op een goede wedstrijd. Met nog een kwartier te gaan kunnen noch Mezine noch Mertens de bal erin krijgen, die uiteindelijk links nagaat (75e). Lennart Mertens kopt nog eens in het bereik van doelman Geens (84e) en helemaal op het laatst trapt Denis Yuseinov nog eens over, waarna aan de overkant doelman Kevin Frans een poging van Robin Söder nog uit zijn linker hoek moet grabbelen (90e). Uiteindelijk dus 1 - 2 zege van Sporting Lokeren in de wedstrijd van de twee “nestoren”!