De officiële clubsite

Wedstrijdverslag KMSK Deinze - F.C.V. Dender E.H. (28.01.2017)

Wedstrijddatum: 
28.01.2017
Scheidsrechter: 
Christophe Windels bijgestaan door Stijn De Meulemeester en Edwin Rys
Invallers: 
SpelerGele kaart?Rode kaart?DoelpuntenGewisseld?
0
0
86'
0
90'
0
74'

Brevis circuitus

Er heerste toch wel wat ongerustheid in het Burgemeester Van de Wiele stadion, als wij er onze opwachting maakten om 16u15 ... geen elektriciteit! In heel de regio van Deinze moet er rond de klok van “3” een 'stroomstoot' zijn geweest. Er waren plaatsen waar het maar een paar seconden duurde ... in de Tolpoortstraat blijkbaar een minuut of twintig ... maar in heel het Sportcomplex van de Brielmeersen was het wachten en afwachten. Er diende immers iemand van Eandis, wellicht, te komen om in de hoog-spannings cabine het nodige te doen om aan het euvel te verhelpen. Door een gewone druk op een knop klonk even na 17 uur de uitroep ... “we hebben licht”. Iedereen kon aan de slag ; in de eerste plaats de traiteur, ... er kon koffie gezet worden en er kon gevoetbald worden! Er mag gesteld worden dat de “vonk” niet op de wedstrijd oversprong. Het was geen onaangename match, er werd degelijk gevoetbald maar door het gering aantal doelpogingen en kansen was de amusementswaarde aan de lage kant. Of de “Brevius circuitus” er daar voor iets tussen zat laten we in het midden, maar veel doelgevaar is in het voetbal toch het zout op de patatten, of beter op de soep ... wat zal blijken uit het wedstrijdverslag dat we de toepasselijke hoofding hebben meegegeven ... “P u l m e n t i !”.

 

“ P u l m e n t i ! ”

Introducio

Naast de “Brevis circuitus”, van in de namiddag, overheerste toch de “Pulmenti” op die laatste zaterdag avond van de maand januari 2017. We hadden het er al zeer kort over gehad met de Praeses van F.C.V. Dender E.H., André Van Roy, voor de wedstrijd. Het betrof het “voluntariorum” die bij alle sportclubs betrokken zijn. De vrijwilligers dus! “On the day”, of beter wellicht de dag ervoor, had An Provost zich weer uitgesloofd om soep te maken. Of de Latijnse benaming juist is, laten we in het midden, want niet teruggevonden in ons woordenboek ... 't is dan wel Nederlands – Latijn en uit MCMXXXVI, klopt 1956! Toen waren Jean Pierre Vande Velde en Regi Van Acker ... 1 jaar oud! Ius, jus en sorbitio kunnen synoniemen zijn onze “Pulmenti” ... een dagsoep zou dan weer “elit est hodie” luiden. In alle geval ... “in die illa” (on the day dus) ... was het “Paprika Pulmenti”, met balletjes! En deze laatste ontbraken toch wel in het duel K.M.S.K. Deinze - F.C.V. Dender E.H.!

Poena calcitrant

Bij de oude Grieken en Romeinen zou er al een soort van voetbal gespeeld zijn. De strafschop zullen ze dan weer niet gebezigd hebben, die is eerst in 1891 ingevoerd ... 25 jaar nà de invoering van de buitenspelregel. Deze laatste is daarna ettelijke keren aangepast ... de laatste maal in 1925. Die kennen we nog nog altijd! Daarvoor bestaat blijkbaar geen Latijnse vertaling, in alle geval hebben de Poena calcitrant en de “off side” allebei de score beïnvloed van de partij K.M.S.K. Deinze - F.C.V. Dender E.H..

De “Schiptrekkers” mochten de bal aan 't rollen brengen en namen ook het initiatief. Op voorzet van Mehdi Tarfi, van liinks tegen het verlengde van de doellijn, trapt Ignazio Cocchieri in de vlucht op doel, Tom Vandenberghe pakt uit met een knappe “save” en keert de bal uit de rechter kruising in hoekschop (8e). K.M.S.K. Deinze moet het vooral van de snelheid, op rechts, van Steve Bael hebben.

Op diens center waagt Philippe Janssens zijn kans, doelman Xavier Gies pakt in 'zijn' rechter benedenhoek (11e). Op het kwartier hoekschop van op rechts. Steve Bael geeft voor doel en Benjamin Delacourt plaats een geweldige kopbal in de linker beneden-hoek. Met een knappe redding keert doelman Xavier Gies de poging (15e). De bezoekers zijn het meest in balbezit, in een wedstrijd die vooral op het middenveld plaats vindt. Dan een diepe bal op Mehdi Tarif, die zich (foutief ?) voorbij Matthias Velghe probeert te murwen. Als hij er, bijna, voorbij is haken de beide spelers in de grote rechthoek in elkaar en wijst referee Christophe Windels naar de stip ... “poena calcitrant”! Matthias Lievens krijgt een geel karton en Ignazio Cocchiere, de Italiaanse Unionist die sinds de 'mercato' van 2016 bij F.C.V. Dender E.H. zit, gelast zich met de taak. Geeft hard op doel, een beetje centraal, Tom Vandenberghe keert knap de poging en maakt zich in 'zijn' rechter benedenhoek ook van de 2de bal meester voor René Sterckx (25e).

Een half uur ver, staat de “Pulmenti” al op het vuur? Steve Bael onderschept rechts op eigen speelhelft de bal en maakt een “vurige” opmars tot in de 16-meter van de tegenpartij. Trapt dan op doel ... mooie uithaal op halve hoogte naar de rechter doelpaal, doelman Xavier Gies redt zeer knap in hoekschop (33e). Even later volgt een vlijmscherpe counter van de “Dender-zonen”. René Sterckx y Calle speelt de diep lopende Jonas Bogaerts aan, Tom Vandenberghe is tijdig uitgelopen om de bal te onderscheppen (35e). Daarna volgen nog twee doelpogingen van oranje-zwart. Gave aanval, een oprukkende Gert Van Walle infiltreert rechts centraal, maar trapt dan een afzwaaier ver links naast (38e). K..S.K. Deinze claimt ook een strafschop voor een fout op Gert Van Walle ... de referee gaat er niet op in en bestraft Gert ook niet met een “schwalbe” ... merkwaardig! In het slot van de eerste helft kan Hans Cornelis, links centraal op het middenveld, een vrijschop nemen. Geeft die “in the box” alwaar Benjamin Delacourt op doel kopt, doelman Xvier Gies redt alweer knap (43e).

Pulmenti paprika !

En daar moeten heel wat rode paprika's zijn ingegaan! En dan zijn er nog de “balletjes”. Nu nog van het “zwin”, maar in de toekomst ... met wat men nu allemaal aan 't proberen is ... ??? In alle geval de 0 - 0 ruststand, na een al bij al degelijke partij, werd niet 'tot op het bot' ontleed ... de aandacht ging helemaal naar An haar 'paprika soep'. We stelden al dat de “voluntariorum” belangrijk zijn in een club ... op alle niveau's. Zoals in de 'omroepkamer', van waaruit men ons kwam verwittigen dat de spelers zich opmaakten voor de tweede speelhelft. Dat geldt dus een “tot seffens” aan An en “la Mama”. De 'afwas' moest immers nog gedaan worden ... en uit ondervinding weten we wat dat betekent want ook al eens gedaan bij een wedstrijd van de Nationale -19 jarigen. Ineens meegeven dat de coaches van die -19, Gert Verheyen en Julien Cools, aandachtige toeschouwers waren in het Burgemeester Van de Wielestadion.

Nullum – Nullum

Dat was de score bij de aanvang van de eerste helft en die zo zou blijven. Trouwens veel doelpogingen konden in de loop van de tweede helft niet genoteerd worden. Nu was K.M.S.K. Deinze die het meeste balbezit had, veel doelpogingen leverde dat echter niet op. De mooiste wellicht al vroeg in dat tweede bedrijf, als na een puike aanval op recht Hans Cornelis de bal voor doel zwiept en centraal voor de backline Jarric Buysse er zijn hoofd tegen zet. Doelman Xavier Gies is geklopt, maar de bal gaat aan de verkeerde kant van de paal rechts naast (52e). Op het uur lijken de blauw-zwarten op voorsprong te komen. René Sterck Y Calle zwiept de bal voor doel op hoekschop van rechts ... Kevin Nicaise zet er zijn hoofd tegen en de bal gaat, al dan niet via Andel Sarr, tot in het het doel ... ondanks de tussenkomst van Tom Vandenberghe. Maar geen goal, want de eerste 'a.r.' vlagt en heeft een buitenspel positie gezien.

Was van Andel Sarr, vlak voor de neus van Vandenberghe. Laten we daar niet verder op in gaan ... u kunt zich van de beelden vergewissen op de website van K.M.S.K. Deinze. Het mag dus wel eens meevallen! Er volgen nog twee pogingen van de bezoekers. Op vrijschop van rechts van René Sterckx Y Calle kopt Andel Sarr over de dwarsligger (65e) en op een andere center, nu van Mehdi Tarfi, kopt Ignazio Cocchiere op doel en pakt Tom Vandenberghe (67e). Het moet van standaard situaties komen, dat is duidelijk. Vrijschop van op rechts voor K.M.S.K. Deinze van Hans Cornelis, kopbal Benjamin Delacourt en Xavier Gies pakt (83e). Net voor tijd is er nog een centerschot van op links dat door Tom Vandenberghe rustig gepakt wordt (88e). Referee Christophe Windels laat nog enkele minuten over spelen, maar ondanks enkele inworpen, van links, van Benjamin Delacourt ... valt geen ultieme 'appel' ... of laten we voor de gelegenheid “paprika” stellen ... uit de boom! Na het eindsignaal was er in de perszaal nog “ Pulmenti ” voor de liefhebbers, waar ook Regi Van Acker deel van uitmaakte ... Jean-Piere Vande Velde verkoos een mooi door An geschonken pilsje ... waarna de persbabbel kom beginnen.

Press colloquio

Voor aanvang van de wedstrijd hadden Regi Van Acker en Jean-Pierre Vande Velde trouwens al een “tête-à-tête” gehad. Het zijn trouwens leeftijdsgenoten, want allebei in hetzelfde jaar geboren. Als “coach” hebben ze er ook een lange loopbaan opzitten ... waarbij ze vele clubs onder hun hoede hadden. Ongeveer een 15-tal allebei verspreid over, elk, 675 wedstrijden, of zelfs meer! Dus twee interessante gesprekspartners, die tal van herinneringen kunnen ophalen en ook allebei een mooi palmares kunnen voorleggen wat successen betreft met hun verschillende clubs. Daar op terug komen zou ons nu te ver leiden ... we houden het bij de “Press colloquio”.

Moderator Raf De Pestel begon uiteraard met de bezoekende coach. Jean-Pierre VANDE VELDE stelde dat de ploeg die “on the day” verloor een slechte zaak zou doen. Inderdaad, want allebei nog betrokken om een plaatsje in de “play off” te veroveren. Had gehoopt om een punt mee te graaien, wat ook gelukt is. Op basis van de eerste helft verdiende F.C.V. Dender E.H. op voorsprong te staan, want waren goed aan de wedstrijd begonnen. Doelman Tom Vandenberghe van K.M.S.K. Deinze was echter bij de zaak en hield de “0”. Stelde vast dat de thuisploeg zonder echte spits speelde, goede tactiek van collega Regi, die wist dat “Dender” een goed voetballende ploeg is. In de tweede helft had oranje-zwart dan weer meer balbezit ... doordat de twee doelmannen een degelijke partij speelden en hun netten ongeschonden hielden, bleef er een logische “nullum – nullum” op het score-bord staan. Daar was Jean-Pierre Vande Velde wel tevreden mee, want vindt K.M.S.K. Deinze een goede ploeg.

Het was een “aimabele” persbabbel en Regi VAN ACKER wenst dan ook een verstandige trainer als “J.P.” niet tegen te spreken. Vindt dat het altijd moeilijk is om tegen een goede ploeg te moeten uitkomen. Geeft ook toe dat de eerste helft in het voordeel van F.C.V. Dender E.H. verliep, maar in de tweede helft en in de richting van het Kanaal van Schipdonk zat er toch meer drang in bij zijn ploeg dan bij de tegenstrever. Geeft toe dat de scherpe er wat af is, ook al door het uitvallen van Lennart Mertens, vorige week in Koksijde. Kan dus zeker leven met het gelijke spel. Vermits de doelmannen goed waren en de verdedigingen op punt stonden en er weinig of geen kansen waren, score-loos gelijk spel. Is van mening dat, naar gelang de competitie vordert, F.C.V. Dender E.H. sterker is geworden. Wat de wedstrijd leiding betreft ... zwak. Beide coaches vonden ook dat de “pitch” er niet goed bij lag.

Hopelijk kwamen Gert Verheyen en Julien Cools daar niet voor kijken, want toch meegeven dat men nog altijd op zoek is naar stadions waar de eindronde kan gespeeld worden, in België, eind maart 2017.

Regi Van Acker geeft ook nog mee dat Lennart Mertens en Arnaud De Greef zeker voor zes weken “out” zijn. Als wij daar ook dan nog wat aan toevoegen, m.b.t. Arnaud, worden de opnames van de “Press colloquio” stopgezet en wordt de “after-press-babbel” in een ontspannen sfeer voort gezet. Of de beide coaches ... “gespannen” ... aan de wedstrijd waren begonnen laten we in het midden ... ze stelden in alle geval de volgende ploegen op.

Partes

“De Wet van Murphy” ... we gaan er niet over uitweiden, want het zou ons te ver leiden ... of “nog verder”. In alle geval spraken we hier vorige week nog over het “luxe-probleem” dat coach Regi Van Acker op dat ogenblik had. Bij K.V.V. Coxyde sloeg “Murphy” echter toe en verloor Regi in één klap twee spelers met zware kwetsuren. Er moest dus in gegrepen worden en de coach deed dat op een logische manier ... K.M.S.K. Deinze : Tom Vandenberghe/23 ; Hans Cornelis/4, Benjamin Delacourt/22, Matthias Lievens/3, Gauthier Libbrecht/5 ; Jasper Sols/27, Gert Van Walle/12 ; Steve Bael/8 (74e Christophe Martin Suarez/90), Philippe Janssens/10 (86e Gianni De Neve/7), Jérôme Mezine/21 (90e Robbe Van Steenkiste/17), Jarric Buysse/20. Niet gebezigd : Kevin Frans/1.

De bezoekende delegatie werd rond 18u45 in de “polyvalente” zaal van het Burgemester Van de Wiele stadion ontvangen, want daarvoor hield Regi Van Acker eerst de wedstrijd bespreking met zijn spelers. Nam daarna en uit veiligheid ook zijn gekleurde magneetjes terug mee! Jean-Pierre Vande Velde bood zich ook aan, had de delegatie van K.M.S.K. Deinze trouwens bij de heenwedstrijd ook ontvangen. Recupereerde blijkbaar toch enkele spelers, i.v.m. toen, want toch vijf anderen in de “15”, en andere reserve doelman. De volgende spelers traden aan ... F.C.V. Dender E.H. : Xavier Gies/1 ; Wouter Hias/2, Hannes Meeus/17, Kevin Nicaise/5, Dries Caignau/6 ; Jonas Bogaerts/23 ; May Goffin Fernandez/12 (58e Dani Morais de Almeida/9) ; Andel Sarr/19, René Sterckx y Calle/18, Ignazio Cocchiere/15 (70e Alexander Ndoumbou/24) ; Mehdi Tarif/11. Niet gebezigd : Yannick Van Zele/22 en Redouan Aalhoul/10.

Trio referendarius

We sluiten af met het scheidsrechterstrio dat uit West-Vlaanderen afkomstig was en waarvan alleen de 'eerste grensrechter' helemaal op de hoogte van zijn taak was. Nu gaan we absoluut de andere twee niet afbreken doen we nooit, want de taak is al moeilijk genoeg. We beginnen er aan met Christophe WINDELS (° 14 oktober 1986). De referee is aangesloten bij S.K. Nieuwkerke, stamboeknummer 8290, dat uitkomt in 2de provinciaal 'B' West-Vlaanderen en helemaal in het zuiden van de provincie gelegen is, aan de grens met Frankrijk. We hebben niet kunnen achterhalen of hij aangesloten is bij een scheidsrechters-vereniging en waar hij woonachtig is. Wellicht ergens in de buurt van Knokke-Heist, volgens zijn aantal blokken en een opmerking die we ergens terug vonden bij een andere wedstrijd.

Debuteerde in het seizoen 2011-2012 met een wedstrijd in het kader van de derde ronde van de Beker van België ... Windeke V.V. - K. S.C. Grimbergen (0 - 1). Was een week later grensrechter in de 4de ronde bij R.S. Waasland-Beveren - V. Geel-Meerhout (3 - 1). Debuut als scheidsrechter in de nationale afdelingen d.d. 04/09/2011 in bevordering 'B' met K. Londerzeel S.K. - K. Berchem Sport (0 - 1). In dat eerste seizoen verder referee in de nationale bevordering reeks 'A' en 'B' en 'a.r.' in de 3de nationale afdeling. Dat was eveneens het geval in het seizoen 2012-13. In 2013-14 debuteerde hij als referee in '3deA', 12/01/2014 met K.R.C. Gent-Zeehaven - K.F.C. Izegem (0 - 1). Zijn wedstrijden in de nationale bevordering bleven beperkt tot reeks 'A' en reeks 'B'. In het seizoen 2014-2015 zelfs alleen bevordering 'A', de rest in “3deA” en slechts één wedstrijd in “3deB”.

Dat was d.d. 08/03/2015 met R. Union Saint-Gilloise - K.S.C. Grimbergen (1 – 3). In 2015-2016 hetzelfde scenario, feitelijk bijna alles in West- en Oost-Vlaanderen. Dit seizoen debuut in de 1ste Klasse Ameteurs met K.M.S.K. Deinze - K.F.C. V.W. Hamme (1 - 1). Vervolgens ook actief in in de 2de en de 3de Klasse Amateurs V.F.V.. Eind januari 2017 toe aan 141 wedstrijden, waarvan 134 als referee en 7 als 'a.r.. Met K.M.S.K. Deinze aan zijn vijfde wedstrijd toe. De vier vorige allemaal “at home” ... op 13/04/2013 'a.r.' K. Hoogstraten V.V. (0 - 1) ; 27/08/2014 K.S.V. Bornem (3 - 1), d.d. 18/04/2015 K.F.C. Eendracht Zele (2 - 1) en 03/09/2016 K.F.C. Hamme (1 - 1) als referee. Met F.C.V. Dender E.H. is het zijn vierde wedstrijd. Daarvoor 3x referee ... 22/02/2015 away KFC Izegem (0 - 0) ; 17/04/2016 KVC St. Eloois-Winkel Sport (0 - 0) en home 15/10/2016 K.F.C.O.B. Wilrijk (0 - 2).

Stijn De Meulemeester (° 14 maart 1983). Is aangesloten bij K.V.C. Wingene, stamboeknummer 5216, 1ste provinciaal West Vlaanderen en lid van de Vriendenkring Scheidsrechters van Tielt maar woonachtig in het West-Vlaamse Gistel. Debuut seizoen 2009-2010 in de nationale afdelingen ; referee d.d. 02/08/2009 St. E. Winkel Sport - K.S.C. Blankenberge (2 - 0), tweede ronde Beker van België. Op 12/09/2009 debuut in “3deA” K.S.V. Sottegem - K.M.S.K. Deinze (1 - 0). Daarna referee in bevordering en 'a.r.' in 3de en 2de afdeling, debuut 19/01/2014 met A.F.C. Tubize - K.F.C. Dessel Sport (3 - 0). Sinds dit seizoen actief in 1ste en 2de Klasse Amateurs V.F.V.. Eind januari 2017 toe aan 174 wedstrijden, 49x referee en 125x grensrechter.

Met K.M.S.K. Deinze aan zijn 11de officiële wedstrijd toe, allemaal als grensrechter en in competitie. De eerste maal is reeds aangegeven, de volgende was eerst drie jaar later away K.R.C. Waregem (3 - 1) 29/08/2012 ... wedstrijd met een voor ons, persoonlijk, een onaangenaam 'staartje'! De anderen geven we ineens ook mee, want enkelen met een merkwaardigheid. 06/10/2012 at home K.S.V. Bornem (1 - 1) de penalty-match die nadien, op de persbabbel, een onaangenaam vervolg kreeg met Yves Van Borm als onthutste trainer van de tegenpartij! Er volgden twee home wedstrijden tegen K. Standaard Wetteren 23/03/2013 (2 - 1) en 07/09/2013 (3 - 0). Op zondag 23/02/2014 away K. Rupel-Boom F.C. (0 - 1) met een late goal van Tibo Van de Velde! At home 07/11/2015 K.F.C. Dessel Sport (0 - 2), de laatste wedstrijd als trainer van Dennis Van Wijk we moeten daar niet meer op terugkomen. Ten slotte nog drie wedstrijden 'at home' 13/02/2016 A.S.Verbroedering Geel (0 - 0), met de late missers van de beide ploegen, 29/10/2016 de onverdiende nederlaag tegen K.F.C.O.B. Wilrijk (0 - 1) en ten slotte 10/12/2016 de 'thriller' at home tegen R. Excelsior Virton (2 - 1). Met F.C.V. Dender E.H. aan zijn achste wedstrijd toe, ook allemaal als grensrechter. De eerste 16/03/2013 at home K. Patro Eisden M.M. (1 - 1) ; de laatste maal away 04/12/2016 K.F.C. V.W. Hamme (1 - 3). In totaal viermaal at home en driemaal away voor driemaal winst, tweemaal draw en tweemaal verlies.

Edwin Rys (° 20 november 1969). Eind janauri 2017 toe aan 334 als grensrechter. Is/was aangesloten bij S.V.D. Handzame, club die opging in de West-Vlaamse fusieclub Sterk Vlug Dapper Kortemark, stamboeknummer 5935. Ondertussen is er in Handzame “Nieuw S.V.D.” opgericht, dat nu uitkomt in 3de provinciaal 'A' ... gesticht met stamboeknummer 9596. De gemeente Kortemark (Handzame = deelgemeente) ligt net ten noord-westen van Torhout. Is woonachtig in Houthulst, niet ver van Kortemark gelegen, en lid van de Scheidsrechters Vriendenkring Diksmuide, Veurne en de Westkust. Debuteerde in de hogere afdelingen in het seizoen 1999-2000, op 12/03/2000, met K.S.V. Waregem - K.V.K. Ninove (4 - 1) in “3de A”. Daarna niet doorgebroken. Eerst op 21/08/2005 maakte hij opnieuw zijn opwachting in ’nationale’. 'Vlagde' die eerste twee seizoenen vooral in de 3de en de 2de afdeling, vanaf 2007-2008 kwam daar ook de eerste afdeling bij. Debuut daarin d.d. 11/08/2007 met K.S.V. Roeselare - F.C.V. Dender E.H. (3 - 1). 

Met K.M.S.K. Deinze aan zijn 20ste wedstrijd toe, waarvan ééntje in de Beker van België, 25/08/2007 at home A.R.A. La Louvière (2 - 1). De eerste maal op 27/01/2007 at home tegen Y.R.K.V. Mechelen (4 - 1) ; de laatste maal d.d. 05/11/2016 away K.S.V. Oudenaarde (1 - 0). In totaal 7x at home en 12x away ... 5x winst (tellen de FF 0 - 5 in Coxyde niet mee, wel 4 - 0) ; 9x verlies en 5x draw. Met F.C.V. Dender E.H. aan zijn twaalfde wedstrijd toe, waarvan drie in de eerste nationale afdeling. Globaal de eerste 18/12/2005 at home K. Diegem Sport (3 - 2) ; de laatste maal 04/12/2016 away K.F.C. V.W. Hamme (1 - 3). In totaal 6x at home en 5x away voor driemaal winst, viermaal gelijk en viermaal verlies.

Aestimatio

We hebben nog een Latijns woord gevonden dat we in de toekomst kunnen gebruiken. Het betreft de evaluatie van het scheidsrechters-trio. Uiteraard gaan we geen punten toekennen. We geven alleen wat bijkomende wedstrijd gegevens mee, zoals de hoek-schoppen verhouding. Die was in het voordeel van K.M.S.K. Deinze, onder alle voorbehoud want ook even naar de V.I.P. Lounge geweest om “Sportjes” te gaan ophalen. Merkwaardig ook het aantal personen dat daar tijdens de wedstrijd rustig zit verder te 'keuvelen'. In alle geval K.M.S.K. Deinze zeven (3 / 4) en F.C.V. Dender E.H. Vijf (1 / 4). Merkwaardig in dien zin, dat de bezoekers de meeste hoekschoppen versierden in de speelhelft waarin ze veelal gedomineerd werden. De gele kaarten vier in totaal. Voor oranje-zwart Matthias Lievens (24e), bij de strafschop die er geen was ; Gauthier Libbrecht (63e), die aan twee zit en Jarric Buysse (72e), zijn eerste dit seizoen. Voor blauw-zwart alleen René Sterckx Y Calle (60e), wat dan globaal weer verrassend is want soms ging “Dender” er toch ook al eens “potig” in.

De T.V. beelden bewijzen ook duidelijk dat de toegekende strafschop er geen was, want beide spelers struikelden tezamen in de 16 meter. Aan de overkant claimde ook K.M.S.K. Deinze een strafschop, ook onterecht, integendeel want de ref had dan een gele kaart moeten tonen aan Steve Bael. Langst de andere kant … als men de ene fluit, moet men de andere ook fluiten. Ten slotte het afgekeurde doelpunt. Hands ... ? alleszins niet van Kevin Nicaise moet dan buitenspel geweest zijn, maar daar hebben we ook onze twijfels over. In alle geval was 'a.r.' Stijn De Meulemeester kordaat en “vlagde”! Na die strafschop acteerde referee Christophe Windels toch nogal onzeker. Liet veel doorspelen, en andere keren dan weer niet. Ook Edwin Rys, aan de kant van de stadionlaan, ging eens in de fout als hij een “off-side” bestrafte, hoewel de bal van een tegenstrever kwam. Nu het zijn ook maar mensen en vermits vergissen menselijk is !

 

Marcel Dingemans