De officiële clubsite

Wedstrijdverslag KMSK Deinze - FC United Richelle (13.08.2016)

Wedstrijddatum: 
13.08.2016
Scheidsrechter: 
Bram De Clercq bijgestaan door Toon Bonduel en Gaetan Van Caelenbergh
Invallers: 
SpelerGele kaart?Rode kaart?DoelpuntenGewisseld?
0
0
0
83'
0

Croky Cup

Het is er de gelegenheid voor. Door de Olympisch Spelen veel sport op T.V. ... een gelegenheid voor diegenen die zoveel mogelijk willen meepikken om er ook een pakje “chips” bij te halen. Of het een of ander 'Croky-snackje'. Ondertussen heeft de Beker van België ... of de “Croky Cup” ... zijn derde speeldag achter de rug. K.M.S.K. Deinze trad, net als de andere clubs uit de “eerste klasse amateurs”, daar ook in aan. Ze vervoegden daarin de overgebleven 80 clubs uit ronde I en II. Tegenstrever was een club uit de omgeving van Luik ... F.C. United Richelle, een nog jonge club die in 2006 het levenslicht zag en voor het tweede opeenvolgende seizoen in de nationale afdelingen zal uitkomen ; in 2016-2017 in de 3de klasse amateurs 'B' A.C.F.F.. K.M.S.K. Deinze kwalificeerde zich zonder veel problemen, maar had toch wel een taaie klant aan de 'Waaltjes'. Hoe de 2 - 0 zege tot stand kwam beschrijven we in het wedstrijd verslag onder de hoofding ... “Qualification”.

 

“Qualification”

Introduction

Deze hoofding spookte door ons hoofd, verwijzend naar een gekende song van Bobby Darin uit 1961 en door hem ook geschreven ... “Multiplication”. Het refrein luidt als volgt ... “ Multiplication, that's the name of the game ... and each generation, they play the same”. Als u “Multiplication” vervangt door “Qualification” ... dan zult u zich wel realiseren dat we daarmee de nagel op de kop slaan. In het Bekervoetbal gaat het alleen om dat ... “de kwalificatie” voor de volgende ronde, tot de finale eventueel kan gehaald worden. Echt gemakkelijk is het bijna nooit en dat ondervond K.M.S.K. Deinze toch wel in de wedstrijd tegen F.C. United Richelle. Uiteindelijk werd het beoogde doel bereikt : “ Qualification ” ... waardoor men volgend weekend opnieuw in actie komt.

 

Referee trio

Dat had niet veel “blokken” achter de naam staan. Het kwam dan ook uit Oost- en West-Vlaanderen. Referee Bram DE CLERCQ (° 25 februari 1990) is aangesloten bij V.C. Sparta Bevere, stamboeknummer 6261. Het is een deelgemeente van Oudenaarde en komt uit in 3de provinciaal C Oost-Vlaanderen. Debuteerde in het seizoen 2012-2013 en was op het einde van het seizoen 2015-2016 toen aan 84 wedstrijden, waarvan 83 als referee en 1 als grensrechter. Was nog nooit betrokken bij een wedstrijd van F.C. United Richelle. Met K.M.S.K. Deinze één wedstrijd op zaterdag 25 oktober 2014 bij R.F.C. Tournai, die op een onverwachte 2 - 1 nederlaag eindigde voor oranje-zwart.

Toon Bonduel (° 20 juni 1986) komt uit West-Vlaanderen, waar hij aangesloten is bij Storm Vogels Loppem, stamboeknummer 6136, dat net ten Westen van Brugge is gelegen en uitkomt in 3de provinciaal B West-Vlaanderen. Nog geen enkele wedstrijd bij de beide ploegen ; begon er dan op nationaal niveau ook eerst aan in het seizoen 2015-2016. Aan het eind er van 37 wedstrijden, 1 als referee op 5 maart 2016 in bevordering 'C' en K. Lyra T.S.V. - K.V.V. Vosselaar (0 - 2) ...  en 36 als grensrechter.

Gaëtan Van Caelenbergh (° 14 augustus 1982). Uit zijn aantal blokken blijkt hij in Melle te wonnen, maar is wel afkomstig van Gent. Wellicht aangesloten bij een club uit Melle, alwaar er twee actief zijn in de schoot van de K.B.V.B. F.C. Tenstar Melle, stamboeknummer 7206, dat uitkomt in 4de provinciaal 'A' Oost-Vlaanderen en K.V. Cercle Melle, stamboeknummer 3032, dat in 3de provinciaal 'B' speelt. We veronderstellen dat het één van zijn eerste wedstrijden moet zijn op nationale niveau.

De scheidsrechter moest voor de aanvang van de wedstrijd een knoop doorhakken. De Waalse bezoekers konden hun, wellicht vertrouwde, blauwe uitrusting niet aantrekken, want die was verdwenen nadat men ze naar de wasserij had gedaan. De rode truitjes mochten niet gebezigd worden, want K.M.S.K. Deinze in het oranje. Uiteindelijk draafde F.C. United Richelle aan in witte truitjes, met wat blauw en de nodige publiciteit ... maar wel met enkele andere nummers dan op het scheidsrechters-blad vermeld. Er werden drie gele kaarten getrokken voor Martin Leroy (31e), Maxime Deghaye (70e) en doelman Jean-Philippe Gerard (50e). Het aantal hoekschoppen stond in verhouding tot het verloop van de wedstrijd ... 11 voor K.M.S.K. Deinze en ééntje voor F.C. United Richelle.

 

The teams

Regi Van Acker moest het doen zonder twee 'certitudes' ... Benjamin Delacourt en Jérôme Mezine. De eerste met een breukje (een fissure) in de grote teen. Men spreekt van een fissuur bij een breuk in het ene of ander bot zonder verplaatsing van de fragmenten. Wat Jérôme betreft, die zullen we nog een tijdje moeten missen met een breuk in de linker bovenarm. Voor het ogenblik is het stil geworden naar de eventuele zoektocht voor een vervanger ... in alle geval wordt nu voluit de kaart getrokken van de spits van S.C. Dikkelvenne, Lennart Mertens. De volgende elf kwam aan de aftrap ... K.M.S.K. Deinze : Tom Vandenberghe/23 ; Hans Cornelis/4, Arnaud De Greef/15, Matthias Lievens/3, Gauthier Libbrecht/5 ; Gianni De Neve/7, Jasper Sols/27 ; Steve Bael/8, Philippe Janssens/10, André Ntambue (83e Daan De Bouver/14) ; Lennart Mertens/9. Niet gebezigd : Kevin Frans/1, Brecht Van der Beke/6, Stef De Backer/16.

De delegatie van F.C. United Richelle was ruim op tijd in Deinze. Er werd eerst op de Markt nog het een en ander genuttigd, waarna het Burgemeester Van de Wiele stadion werd aangedaan ... waar de nodige 'kiekjes' werden genomen. Nu dient wel gezegd dat ze zelf ook in een niet onaardig stadion uitkomen ... dat van wijlen R.C.S. Visétois. Richelle is trouwens een deelgemeente van Visé (Wezet). Trainer Christophe Burnet stelde volgende elf op : Jean-Philippe Gerard/1 ; Maxime Deghaye/2, Gregory Mignon/16, Martin Leroy/14, Kevin Laruelle/7 (80e Dylan Hoho/13) ; Vincent Lachambre/3, Miguel Parreira Batista/8 ; Eric Teumdie/10 (46e Pierre Wangermez/6), Nicolas Hansen/12, Gregory Perseo/11 ; Manuel Castela Cerro/9 (84e Anthony Niro/4). Niet gebezigd : Julien Duysens/31.

 

The match

One way traffic

Dat mag van de eerste helft gesteld worden. K.M.S.K. Deinze vertrok richting “Family Lounge”, F.C. United Richelle richting Kanaal van Schipdonk. De bezoekers bracht ook de bal aan 't rollen. Ze forceerden al zeer vroeg de eerste hoekschop van de wedstrijd, maar moesten zich daarna in hun loopgraven terugtrekken. Oranje-zwart combineerde keurig en ondernam ook doelpogingen. Doelman Jean-Philippe Gerard van de club uit “La Cité de l'Oie” speelde zich daarbij in de kijker. Het was André Ntambue die hem het eerst op de korrel nam, na een infiltratie via de linker kant en een schot dat door doelman Gerard gestopt wordt (2e). Bij de kopbal van Lennart Mertens, op voorzet van rechts van Hans Cornelis, wordt de bal aan de tweede paal net in hoekschop gelopt (9e), maar met de infiltratie van links en het schot van André Ntambue is het opnieuw “J.P.” die de poging onschadelijk maakt (12e). Van op rechts brengt Jasper Sols de bal op vrijschop voor doel, Arnaud De Greef kopt net naast (14e). Aan doelpogingen geen gebrek, maar het doelpunt dat de wedstrijd had kunnen doen openbreken valt niet. Ook niet na een hoekschop van Gianni De Neve, Lennart Mertens trapt in de vlucht naast (19e).

Philippe Janssens probeert, eveneens in de vlucht, de bal te plaatsen ... over na de voorzet van links van Gauthier Libbrecht (25e). Bij de volgende doelpogingen speelt J.P. Gerard zich opnieuw in de kijker. Hij keert de venijnige vrijschop, van op links tegen de zijlijn, van onder zijn dwarsligger in hoekschop (32e) en is opnieuw paraat op de daarop volgende hoekschop, voorgebracht door Philippe Janssens. Hij werkt de eerste bal weg en doet hetzelfde met de poging van Lennart Mertens op de “2de” bal (32e). Diezelfde Lennart Mertens onderneemt nog twee pogingen. Eerst stoot hij rechts centraal door, kapt zich net in de 16-meter vrij, de poging is niet hard genoeg om de Richelle-doelman te verschalken (39e). Ook de aflegger richting doel, op voorzet van rechts van Hans Cornelis, mist de nodige kracht en brengt Jean-Philippe Gerard niet in verlegenheid (43e). Rust ... 0 – 0.

Half-Time

Tussen 16 en 17 uur werd de perszaal ontdaan van het stof ... met een stofzuiger die toch niet veel kracht uitstraalde, ondanks zijn omvang. Een beetje zoals K.M.S.K. Deinze in de eerste helft, leuk voetbal maar de “kracht”, t.t.z. de doelpunten, ontbrak. Anderhalf uur voor de aftrap hadden de spelers al hun peptalk van Regi Van Acker gekregen ... we gaan er de volgende wedstrijd voor zorgen dat de nodige drank zal klaarstaan! Ondanks de magere publieke belangstelling ... toch een mooi gevulde persruimte. We hebben ook een “lekkernij” gevonden die aansloeg ... “bokkenpootjes”! Ondertussen genoten de bezoekende bestuursleden van de gastvrijheid van K.M.S.K. Deinze in de V.I.P. Ruimte ... alwaar ze, o.a., konden genieten van “le pékèt” ... een jenever die onder die naam bekend is in het Waalse Maasgebied tussen Namen en Maastricht. Uiteraard gaat het in Deinze om ... “Filliers”!

Secession

K.M.S.K. Deinze had nog vijfenveertig minuten om de afscheiding te verwezenlijken, want bij een gelijke stand ... direct strafschoppen, wat altijd een loterij is. Het duurde een kwartier eer doelman Jean-Philippe Gerard weer aan het werk werd gesteld. André Ntambue rukt op links op en trapt laag naar de eerste paal, de doelman pakt (57e). Net na het uur wordt dan toch een gaatje gevonden. Gianni De Neve geeft een vrijschop lateraal tot bij Hans Cornelis die centraal hard uithaalt. Doelman Gerard weert de bal af, de goed gevolgde Steve BAEL trapt de rebound binnen ... 62e 1 - 0. Bijna moest alles opnieuw gedaan worden, als Manuel Castela Cerro op rechts kan doorgaan en buiten bereik van Tom Vandenberghe naar de linker beneden hoek mikken, Hans Cornelis redt net voor de doellijn (69e). Dat was de enige echte doelpoging van het bezoekende F.C. United Richelle, dat zich verdienstelijk verdedigde.

Het voetbal dat K.M.S.K. Deinze brengt blijft van degelijke makelij, doelpunten blijven uit want na een zeer knappe aanval met een vleugel-verandering van rechts naar links, wordt centraal André Ntambue aangespeeld. Die trapt van in de grote rechthoek links naast ... “à ras du poteau” zou men in Luik stellen (72e). Nog een kwartier te gaan. André Ntambue verlengt de aanval op links tot bij Gauthier Libbrecht die voor doel geeft, in 'den draai' trapt Lennart MERTENS de bal in de linker bovenhoek, ondanks de tussenkomst van doelman Jean-Philippe Gerard ... 75e 2 - 0. Oranje-zwart kan de wedstrijd rustig controlerend uitspelen. Het “numéro uno” van de bezoekers moet nog tweemaal de handen uit de mouwen steken ... na een poging van Daan De Bouver (85e) en eentje van Lennart Mertens. Uiteindelijk 2 - 0 zege voor K.M.S.K. Deinze en ... “Qualification“!

 

Marcel Dingemans