De officiële clubsite

Wedstrijdverslag K.F.C. V.W. Hamme - KMSK Deinze (18.12.2016)

Wedstrijddatum: 
18.12.2016
Scheidsrechter: 
Jasper Vergoote bijgestaan door Robby Keuleers en Kristiaan Cannaerts
Invallers: 
SpelerGele kaart?Rode kaart?DoelpuntenGewisseld?
0
0
72'
0
0

U p p e r c u t !

K.M.S.K. Deinze mag dan wel het kalenderjaar 2016 afsluiten op een fraaie tweede plaats in de algemene rangschikking, maar incasseerde in het Gemeentelijk Stadion van Hamme een onverwachte nederlaag. Dit in een wedstrijd die het na een uur spel niet mocht ... niet kon verliezen. Nu zijn de wedstrijden tegen K.F.C. V.W. Hamme wel allemaal “tricky” matchen ... dikwijls gespeend met onverwachte ontknopingen. Dat was “on the day” niet anders in deze Oost-Vlaamse provinciale 'derby'. Het Wuitens team had na een toch wel degelijke start er een desastreuze twee maanden opzitten met slechts een 5 op 27. Dat had gevolgen, want trainer Franky Cieters werd donderdag j.l. bedankt voor de bewezen diensten en zijn “T2”, Bruno Buyl, nam zijn taak over. Zo'n trainerswissel is altijd gevaarlijk, want meestal komt de ploeg dan super gemotiveerd tussen de lijnen. Dat was nu ook het geval. Desalniettemin kon K.M.S.K. Deinze de opgelopen achterstand nog voor de rust ophalen en zelfs in een voorsprong omzetten. In het eerste kwartier van de tweede helft leek oranje-zwart ... “met de vingers in de neus” ... (dixit een confrater) de klus te gaan klaren. Het was wachten op de “K.O.”. Die kwam er niet en K.M.S.K. Deinze werd uiteindelijk getrakteerd op een “uppercut” die kon tellen. Hoe dat gebeurde proberen we te omschrijven in het wedstrijd verslag onder de hoofding ... “What a hangover“!

 

“ What a hangover  ! “

De eindejaarsfeesten staan voor de deur. Dat is altijd een gevaarlijke periode, want er wordt dan al wel eens een glaasje te veel gedronken ... of meer ... en dan volgt er dikwijls een “kater”. “ A Hangover ” dus. K.M.S.K. Deinze zal er de komende dagen eentje moeten verwerken, na de onverwachte nederlaag bij K.F.C. V.W. Hamme. Vooral dan op de wijze waarop. We laten de soms té uitgebreide inleiding achterwege om onmiddellijk met de deur in huis te vallen.

Referee trio

De jonge scheidsrechter uit West-Vlaanderen werd bijgestaan door twee ervaren grensrechters. De ene wat het aantal wedstrijden betreft, de andere m.b.t. de leeftijd. Moest ook de verste trip afleggen, zoals hieronder zal blijken. De twee grensrechters daarentegen hadden een zeer laag aantal “blokken”, wat betekent de ze uit de onmiddellijke omgeving kwamen. Hoe ver juist hebben we niet kunnen achterhalen, maar het moet zo'n kleine dertig kilometer zijn. Waarmee we uiteraard niets willen insueren, het zijn gewoon gegevens. Het trio deed het trouwens voortreffelijk en de jonge West-Vlaamse referee was zeer goed bij de zaak. 

Jasper VERGOOTE (° 14 januari 1992) is aangesloten bij K.F.C. Varsenare, stamboek-nummer 5222, dat uitkomt in 2de provinciaal 'A' West-Vlaanderen. Zit blijkbaar niet alleen met een zeer goede jeugdwerking, maar er zijn ook enkele scheidsrechters bij aangesloten ; o.a. Jurgen Brinckman. Jasper Vergoote is lid van de Koninklijke Vriendenkring Brugse Scheidsrechters, waar hij de webmaster van is, en is wellicht ook in Varsenare woonachtig. Begon er aan als grensrechter in het seizoen 2015-2016, d.d. 12/08/2015 met K.V. Sint-Eloois-Winkel Sport - K.S.V. Temse (2 - 0) dit in “3deA” ; als referee op 06/09/2015 in bevordering 'A' met K.V. Westhoek - K.V.K. Ninove (4 - 1). In dat eerste seizoen referee in de nationale bevordering en grensrechter in de derde afdeling.

Dit seizoen in de 2de Klasse Amateur V.F.V. 'A' actief, maar ook al in de 3de Klasse Amateur V.F.V.. Midden december 2016 toe aan 35 wedstrijden, 27x referee en 8x 'a.r.'. Debuteerde in de 1ste Klasse Amateurs op 13/11/2016 bij K.V.V. Coxyde - A.S. Verbroedering Geel (3 - 1). Is nu aan zijn derde wedstrijd toe op het derde niveau. Nog geen wedstrijden met een van de beide ploegen.

Robby Keuleers (° 20 augustus 1974) is aangesloten bij K.F.C. Kontich, stamboek-nummer 3029, dat uitkomt in 2de provinciale 'A' Antwerpen. Kontich is gesitueerd een 15-tal km. bezuiden de Stad Antwerpen. Is daar wellicht niet woonachtig. Hij studeerde aan de Universiteit van Antwerpen en is werkzaam in Brussel bij Procter & Gamble. Kan een mooi palmares voorleggen want midden december 2016 toe aan 466 wedstrijden, 155 als “ref”, 299 als grensrechter en 12 als 4de official. Debuut in het seizoen 1998-99 als referee op 01/08/98 ; Beker van België met K.F.C.O. Wilrijk - S.K. Kasterlee (5 - 0). Klom daarna op tot de eerste nationale afdeling, met d.d. 23/08/08 debuut als grensrechter in “1ste” met K.F.C. Germinal B.A. - F.C.V. Dender E.H. (1 - 1). Sinds 2007-2008 nog enkel grensrechter.

Met K.M.S.K. Deinze 9 wedstrijden als grensrechter. De eerste maal 08/01/2005 away R. Antwerp F.C. (4 - 2) ; laatste maal 10/09/2016 away R. White Star Bruxelles (0 - 2). In totaal vijfmaal at home en viermaal away voor vier overwinningen, 3 nederlagen en 2 draws. Met K.F.C. V.W. Hamme 16 wedstrijden, waarvan de eerste d.d. 12/03/2000 at home R. Union Saint-Gilloise in “3deA” (4 - 1). De laatste maal op 02/10/2016 at home K.F.C. Dessel Sport (1 - 3). In totaal driemaal referee en dertien maal grensrechter. Dit voor 11x home en 5x away ; zes overwinningen, zes nederlagen en vier gelijke spelen.

Kristiaan Cannaerts (° 20 november 1966) is blijkbaar een laatbloeier, want debuut op nationaal niveau eerst dit seizoen 2016-2017. “On the day” nog maar aan zijn 19de wedstrijd toe. Debuteerde in de 1ste Klasse Amateurs met de partij K.M.S.K. Deinze - K.S.K. Heist (2 - 1) op 12/11/2016. Meteen ook zijn eerste wedstrijd voor oranje-zwart. Nu aan zijn vierde match toe op het derde niveau. Was nog niet betrokken bij een wedstrijd van K.F.C. V.W. Hamme. Debuteerde op 07/08/2016 in de 2de ronde van de Beker van België d.d. 07/08/2016 met K.F.C. Mariekerke - K.V.K. Westhoek (0 - 1). Daarna steeds grensrechter gebleven, o.a. bij K.F.C. Sparta Petegem - S.C. Eendracht Aalst (4 - 4). Aangesloten bij K.F.C. Sint-Katelijne-Waver, stamboeknummer 4453, dat met twee ploegen uitkomt in de lagere afdelingen van de provincie Antwerpen ... 2de provinciaal 'A' en 4de provinciaal 'D'.

Het bewijs dat K.M.S.K. Deinze toch wel de meest ondernemende ploeg was bewijst de corner verhouding. K.F.C. V.W. Hamme slechts vier (3 / 1) ; K.M.S.K. Deinze twaalf (5 / 7) ... wat dus niks wil zeggen, want het zijn uiteindelijk de doelpunten die tellen. Die hoekschoppen altijd met het nodige voorbehoud ... maar we zullen er niet ver naast zijn. Slechts één gele kaart voor K.F.C. V.W. Hamme ... Joey Dujardin (19e) tegenover drie voor K.M.S.K. Deinze ... Hans Cornelis (29e) -zijn tweede-, Philippe Janssens (84e) -zijn derde en dus tegen R. White Star Bruxelles geschorst, de eerste wedstrijd nà de winterstop- en ten slotte Jasper Sols (90e) die aan een nieuwe reeks begint. Er kan gesteld worden dat die laatste twee gele kartons er kwamen met wat 'frustratie'. Het in geel en zwart gehuld scheidsrechters trio had volgende teams onder hun hoede.

The teams

In de loop van de voorgaande week had coach Franky Cieters de eer aan zichzelf gehouden, na de tegenvallende resultaten van de laatste twee maanden en ook na een gesprek met de Bestuur. “T2” Bruno BUYL (° 14 november 1967) nam de fakkel over. Wel gekend in Hamme, want er nog vier seizoenen gespeeld, van 1996-1997 t/m 1999-2000. Is woonachtig in Aalst , waar hij na 8 jaar K.F.C. Mere te hebben getraind vorig seizoen de beloften van S.C. Eendracht Aalst trainde.

Is in het bezit van het Uefa-A diploma en leidde dus Vigor Wuitens Hamme na blijkbaar slechts één training. Werd bijgestaan door doelman Griffin De Vroe die wegens kwetsuur had moeten afhaken. Voor de rest waren er feitelijk weinig of geen veranderingen aan het elftal, in vergelijking met de eerste wedstrijd van het seizoen, toen K.F.C. V.W. Hamme begin september al bij al een degelijke en stevige indruk naliet in het Burgemeester Van de Wielestadion. Brian Vercruysse zat een gele schorsing uit en Mitch Dekuyper was wellicht gekwetst, of niet weerhouden.

In alle geval hierdoor verscheen de twintigjarige “Mariën tweeling” aan de aftrap! De volgende ploeg trad aan ... K.F.C. V.W. Hamme : Maxime Goossens/17 ; Dennes De Kegel/24, Olivier Speltdooren/14, Joey Dujardin/3, Jari Mariën/6 (46e Erding Kurtulus/5) ; Yannick Deppé/18, Mathijs Vergeylen/7 (83e Abdelkader Bensalem/15) ; Yoshi Mariën/10, Rik Impens/11, Olivier Romero Gomez/21 ; Stijn De Wilde/9. Niet gebezigd : Gille Van Haver/25, Cedric Mingiedi/4.

Coach Regi VAN ACKER van K.M.S.K. Deinze, voetbalkenner bij uitstek, had al voor de wedstrijd, tijdens de ontvangst van de bezoekende delegatie -wat ook in Deinze een traditie is-, zijn vrees al geuit dat ze bij de “Vigor” beter nog wat gewacht hadden met de trainerswissel of/en dat ze de heropstanding eerst nà Nieuwjaar zouden inzetten. Het is dan wel niet altijd het geval, maar gewoonlijk zorgt zo'n trainers-wissel toch voor een zekere impuls. Opmerkelijk, bijna dezelfde ploeg stond aan de aftrap als bij de openingswedstrijd op 3 september 2016 l.l. !

De geschorste Gert Van Walle werd vervangen door Jarric Buysse K.M.S.K. Deinze : Tom Vandenberghe/23 ; Hans Cornelis/4, Arnaud De Greef/15, Matthias Lievens/3, Gauthier Libbrecht/5 ; Gianni De Neve/7, Jasper Sols/27 ; Steve Bael/8 (72e Lennart Mertens/9), Philippe Janssens/10, Jarric Buysse/20 ; Christophe Martin Suarez/24. Niet gebezigd : Kevin Frans/1, Naim Aarab/19, Benjamin Delacourt/22). Vermits er in de 1ste Klasse Amateurs maar 15 spelers op het scheidsrechtersblad mogen staan viel Jérôme Mezine er als zestiende man af.

Game on

Van wat, achteraf beschouwd, wel een boeiende wedstrijd zou worden. K.F.C. V.W. Hamme, in het gebruikelijke blauw-zwart getooid, mocht de bal aan 't rollen brengen en trok in zuidelijke richting. K.M.S.K. Deinze richting Sportpleinstraat, waar ook de knappe spelersbus geparkeerd stond. Maar de in het wit uitkomende bezoekers waarom eens niet op zijn “Hollands” proberen, oranje truitjes en witte broeken? Maar we nemen aan dat er dan problemen zijn met de rugnummers want geen “90” voorradig in het wit, op de truitjes dan ; want geen nummer op de broek dus zou moeten kunnen!

Vigor ahead !

K.M.S.K. Deinze ging niet op de speelhelft van de “Wuitens” parkeren, het was de thuisploeg die in het begin van de wedstrijd wat aandrong. Maar dan toch een eerste hoekschop voor de bezoekers. Wordt kort van op links gegeven, Philippe Janssens tot bij Gauthier Libbrecht en dan terug naar Philippe die langst het verlengde van de doellijn oprukt en voor doel geeft. De voorzet wordt weggewerkt, uiteindelijk trapt Jarric Buysse op doel, zijn schot wordt in de rechter benedenhoek net voor de doellijn weggewerkt door Jari Mariën (10e). Daarna neemt K.F.C. V.W. Hamme de wedstrijd in handen. Eerst nog, na inworp van Dennes De Kegel en samenspel tussen Rik Impens en Yoshi Mariën, besluit centraal Olivier Romero Gomez over doel (14e), maar bij het ingaan van het tweede kwartier is het raak. De aanval wordt op rechts opgezet door Yoshi Mariën. Hij betrekt Rik Impens in de actie, maar diens poging wordt centraal door Mathias Lievens wordt afgeblokt.

Het ronde ding caprioleert tot bij Olivier Romero Gomez op links, die de bal nog eens goed controleert en die voor doel zwiert. Centraal, rand kleine rechthoek, kan Stijn De Wilde niet bij de bal en ook Gauthier Libbrecht niet ; aan de rechtste doelpaal heeft Rik IMPENS maar binnen te tikken 16e 1 - 0. Vigor Wuitens op voorsprong.

Lead at half time

In het tweede kwartier viel er niet zo veel te beleven. Het ging op en neer zonder noemenswaardige doelpogingen. Elk eentje feitelijk. Aanval van Vigor Wuitens via de bedrijvige Rik Impens rechts in de 16-meter Yoshi Mariën wordt in stelling gebracht. Trapt op doel en Tom Vandenberghe gaat plat en pakt (18e). Daarna neemt K.M.S.K. Deinze de touwtjes in handen. Met een diepe lange bal lanceert Gauthier Libbrecht de centraal doorlopende Steve Bael, die de bal wel meegritst maar even te ver van de voet en doelman Matthias Goossens intercepteert (20e). We gaan het derde kwartier in, als tot tweemaal toe Rik Impens voor de thuisploeg Tom Vandenberghe op de proef stelt met een laag schot. Telkens gaat Vandenberghe goed plat (32e).

Na de tweede interventie trapt Tom Vandenberghe zeer ver uit, de Hamse verdediging weert even af, maar Arnaud De Greef recupereert en gaat een 1-2 aan met Philippe Janssens. Arnaud rukt dan op tot bijna tegen het verlengde van de doelijn en geeft kort achteruit tot bij Steve Bael, die op zijn beurt Jarric BUYSSE aanspeelt, die van net centraal voor de kleine rechthoek de bal in de linker benedenhoek plaats 33e 1 - 1. De thuisploeg kan daar niets tegenover stellen en ondergaat de rest van de eerste helft. Knappe aanval van K.M.S.K. Deinze wat later. Hans Cornelis rukt op rechts ver op, krijgt de bal terug van Philippe Janssens en gaat door ; geeft naar Christophe Martin Suarez, die terugkaatst op Hans CORNELIS, die van rechts in de hoek van de 16-meter met links in de linker benedenhoek trapt 39e 1 - 2. K.M.S.K. Deinze gaat de rust in met die 1 - 2 stand.

Reception with a drop

In Hamme wordt “de pers” altijd op gulle wijze ontvangen. Dat was nu niet anders, met een “druppel” er bij. We mogen zelfs stellen zoals in Deinze. Immers overal wordt, naast de bestuursleden, ook de pers tijdens de rust ontvangen. De wijze verschilt van club tot club, maar er zijn maar enkele clubs waar er ook, naast de koffie en het gebak of taart, ook een druppel (welke dan ook) wordt aangeboden. Wordt altijd op prijs gesteld, vooral ook wat de gesprekken betreft die niet altijd over de wedstrijd zélf gaan. Hebben we allemaal al eens te berde gebracht en blikken daar ook tevreden op terug op het einde van het kalenderjaar 2016. Vooraleer we daar aan toe waren moest de tweede helft van de wedstrijd K.F.C. V.W. Hamme - K.M.S.K. Deinze nog afgehaspeld. Dank dus aan de persverantwoordelijke van de ”Vigor Wuitens” en hopen dat de “witten” de score nog zouden opdrijven en de drie punten mee naar huis zouden nemen.

The break stays out !

Dat is wat we kunnen besluiten uit het vierde kwartier van de wedstrijd. De “home coach”, Bruno Buyl, had meer ervaring in zijn ploeg gebracht door Erdinç Kurtulus links achteraan in te brengen voor Jari Mariën. Mag toch wel gesteld worden, want toch wel elf jaar verschil in leeftijd. De voorsprong kan nochtans niet uitgediept worden, want nadat de opgerukte Arnaud De Greef het duo Jarric Buyse en Gianni De Neve met een diepe voorzet links voor doel had afgezonderd, hinderden ze elkaar blijkbaar wat. Uiteindelijk was het de poging van Gianni De Neve te zwak om doelman Matthias Goossens te verontrusten (47e). Dat eerste kwartier van de tweede helft zou K.M.S.K. Deinze beheersen. Het was alleen wachten op de “knock out”. De Durme-ploeg repliceerde wel enkele malen, maar zonder echt gevaarlijk te zijn.

Na een lange uittrap van zijn eigen doelman, die doorgekopt werd, komt Stijn De Wilde alleen voor Tom Vandenberghe, die plat moet gaan op de poging (47e). Moest zich languit werpen naar 'zijn' linker hoek om een afgeweken schot van Rik Impens onschadelijk te maken (52e). Aan de overzijde vlugge aanval, waarbij Martin Suarez de doorgelopen Hans Cornelis kan aanspelen. Op diens lage voorzet moet Matthias Goossens in tweemaal onheil voorkomen (53e). Terug naar de overkant met een vlugge tegenaanval, uiteindelijk trapt Yoshi Mariën over de dwarsligger (54e). Ondanks die schuchtere pogingen van de thuisploeg is het balbezit meestal voor de bezoekers, het is slechts bij balverlies dat de thuisploeg zich gevaarlijk kan aanstellen. Bovendien zijn er toch enkelen die bij S.K.D. een beetje te veel de solo toer wensen op te gaan.

Dat lukt niet altijd. Op het middenveld recupereert Gauthier Libbrecht een bal en brengt die uiteindelijk tot bij Martin Suarez, die zijn tegenstrever uitspeelt en alleen voor doel verschijnt. Vergeet echter de vrijstaanden Gauthier Libbrecht en en/of Gianni De Neve aan te spelen en besluit zelf, schuin links in de groete rechthoek op doel. Matthias Goossens pareert de poging (56e). In de direct daaropvolgende tegen aanval pakt Tom Vandenberghe een laag schot van Matthijs Vergeylen (57e). Net na het uur gave aanval, Martin Suarez speelt Gianni De Neve aan, die Steve Bael rechts in “de 16” bereikt, hij trapt echter links naast (61e).

Anti-climax

Het beslissende doelpunt van K.M.S.K. Deinze lijkt echter maar een kwestie van tijd te zijn. Die goal valt ook maar niet aan de kant die men verwacht had. Vigor Wuitens Hamme zet een aanval op van op links, via Olivier Romero Gomez en Rik Impens komt rechts aan de hoek van de grote rechthoek Yoshi MARIËN aan de bal, met rechts jaagt hij die laag in de linker benedenhoek buiten bereik van Tom Vandenberghe tegen de netten 63e 2 - 2. Nog vooraleer de Kanaaljongens van de opdoffer bekomen zijn krijgen ze er een nieuwe te verwerken. Martin Suarez lijdt balverlies in de middencirkel, na een stevige maar correcte 'tackle'. Yoshi Mariën wordt aangespeeld die links centraal in de grote rechthoek Olivier Romero GOMEZ bereikt ; alleen voor Tom Vandenberghe plaats die de bal laag en hard onder hem door rechts tegen de netten 64e  3 - 2.

Het duurt wel even eer K.M.S.K. Deinze van die achterstand bekomen is. Het drukt wel, maar een enthousiaste thuisploeg dekt alles goed af. Met de schoten van Martin Suarez (77e) en Gianni De Neve (83e) kunnen een attente doelman Matthias Goossens niet verontrusten. Jarric Buysse probeert het nog eens, maar in de 16-meter wordt zijn poging afgeblokt (85e). En geen mirakel in de slotminuten, want de poging van Mathias Lievens, lichtjes afgeblokt door Olivier Speltdooren, valt dan wel net onder de dwarsligger, maar doelman Matthias Goossens pakt met een knappe redding uit en tikt die bal nog van onder de dwarsligger in hoekschop die niets meer oplevert (89e). Na vijf overwinningen op rij komt deze nederlaag tegen een ploeg van onderaan de rangschikking hard aan zodat we ook gewagen van ... “ What a hangover! “

Epilogue

Die mogen we er toch wel aan breien. “On the day” de deur uitgegaan om 10 uur. Trein genomen om 10u42. Via Gent Sint-Pieters (25 minuten wachten) naar Dendermonde. Daar half uur wachten op de bus naar Hamme. Aangekomen om 13u30. Dat is dus 3 1/2 uur! De terugreis verliep vlotter. Om + 17 uur in Hamme vertrokken om 18u18 in Blankenberge aangekomen! Dit met dank aan Raf De pestel die ons aan het station in Gent deponeerde, waar hilarisch moment ... we kwamen 'vast te zitten' in de wagen bij het uitstappen! Met deze wensen we ook een hartelijk woord van dank te uiten aan diegenen die ons naar huis voerden of op weg naar Blankenberge brachten! Aan iedereen, met deze, Prettige Eindejaarsfeesten gewenst en opgelet voor de “Hangover! “

 

Marcel Dingemans