De officiële clubsite

Wedstrijdverslag K. Patro Eisden MM - KMSK Deinze (03.12.2016)

Wedstrijddatum: 
03.12.2016
Scheidsrechter: 
Jordy Vermeiren bijgestaan door Toon Valgaeren en Vincent Slegers
Invallers: 
SpelerGele kaart?Rode kaart?DoelpuntenGewisseld?
0
1
74'
0
74'
0
87'

Ipsa historia repetit

Waarmee we ons beste latijn nog eens bovenhalen om te stellen dat de geschiedenis zich herhaalt. Voor wie daar zou aan twijfelen pakken we uit met een treffend voorbeeld. Op zaterdag 5 december 2015 stond de wedstrijd K. Patro Eisden – K.M.S.K. Deinze op het programma. We moesten daarvoor 'forfait' geven, niet alleen omdat een terugkeer naar de Kust onmogelijk is met het openbaar vervoer ... bovendien stond de viering van de 50ste Verjaardag van de Vlaamse Journalisten Vereniging op het programma, mét A.V.. Op zaterdag 3 december 2016 was er ook een activiteit, met Algemene Vergadering van de V.J.V. ... en op diezelfde dag maakte K.M.S.K. Deinze opnieuw de verplaatsing naar het verre Eisden/Maasmechelen. Merkwaardig. Opnieuw moesten we, uiteraard, de wedstrijd aan ons laten voorbij gaan, om dezelfde reden. We mogen dan toch wel stellen “ipsa historia repetit”, met nu de omgedraaide uitslag van voor een jaar ... 0 - 2. Een echt wedstrijdverslag kunnen we dus niet brengen, toch gaan we er iets van trachten te maken, dit onder hoofding “Basilica”.

 

“B a s i l i c a”

Vlaamse Journalisten Vereniging

Iedereen kent allicht de “Basiliek van Koekelberg”, die Brussel zowat domineert. Kan, wat dominatie over de stad betreft, vergeleken worden met het Paleis van Justitie en ook het Atomium. In dat imposante gebouw had de Vlaamse Journalisten Vereniging haar Leden-bijeenkomst georganiseerd, die uit noodzakelijkheid ook gekoppeld werd aan een Algemene Statutaire Vergadering. Wees gerust, we gaan er geen sfeer-verslag van maken. Alleen nog meegeven dat de “V.J.V.” 51 jaar bestaat, dat het ledental is aangegroeid tot méér dan 500 leden, allemaal free-lancers op allerlei gebied. Als u naar de website vjv.vlaanderen surft, komt u alles te weten voor een eventuele aansluiting. Daarvoor dient 60 euro per jaar betaald te worden, dient men jaarlijks 12 artikels kunnen voorleggen of gewoon kunnen bewijzen dat men aan journalistiek doet, of iets dat daar mee vergeleken kan worden ... ook fotografen en websites komen in aanmerking. De aanvraag wordt beoordeeld door de “Erkennings-commissie”. Men wordt ook regelmatig “gescreend”. Uiteraard ontvangt men ook een perskaart.

Basilica a Koekelberg

Ook hier gaan we het niet te lang maken, u kunt ook surfen naar de website www.basilicakoekelberg.be. De Basiliek van het Heilig Hart is een imposant gebouw en is de vijfde grootste kerk van de wereld, qua oppervlakte. Het idee om een zeer grote kerk in Brussel te bouwen komt van Koning Leopold II. Hij legde de eerste steen er van op 12 oktober 1905, maar in die eerste jaren geraakte men niet verder dan de grondwerken. Op 17 december 1909 overleed Koning Leopold II immers en vijf jaar later brak de eerste wereldoorlog uit. Eerst vanaf januari 1926 begon men verder te bouwen en op 11 november 1970 werd de “Basilica” officieel ingehuldigd.

Sindsdien is daar wellicht niet veel aan veranderd, alleen de twee liften werden geïnstalleerd ... een van de gelijkvloers naar de eerste gaanderij, de andere van daaruit naar het panoramisch gedeelte. Brussel en omgeving liggen daar werkelijk aan uw voeten. Het vergezicht is ook onvoorstelbaar. Tijdens het bezoek hadden we nochtans K.M.S.K. Deinze niet vergeten, we hebben inderdaad een “bougieke” aangestoken. Bovendien had in dat gedeelte van de Basiliek rond 16 uur een mis plaats ... van zoals Raymond Van het Groenewoud bezingt in zijn song “Liefde voor Muziek”. We hadden dat uiteraard al op T.V. gezien, maar ons nooit kunnen voorstellen dat we zoiets nog “live” zouden meemaken”. En 't gaat inderdaad vooruit ... en “wat een rock”! Terwijl wij, toch wel onder de indruk van de hele namiddag, de metro en het station opzochten om huiswaarts te keren, was de spelersbus van K.M.S.K. Deinze wellicht onderweg naar het oosten van ons land. Veel kunnen we u over de wedstrijd uiteraard niet vertellen, maar u heeft toch het een en ander te goed. Om af te sluiten toch meegeven dat er in België 28 kerken zijn die de naam “Basiliek” mogen dragen!

Referees trio

Jordy Vermeire (° 3 februari 1995) gaat in de toekomst wellicht doorstomen naar de eerste nationale afdeling, maar voorlopig nog in de eerste en tweede klasse amateurs aan de slag. De voorbije twee seizoenen alleen in de nationale bevordering en de 3de nationale afdeling actief. Eind november 2016 toe aan 61 wedstrijden, 56 als referee en 5 als 'a.r.'. Debuut d.d. 03/08/2014, als referee, in de eerste ronde van de Beker van België met K.F.C. Merelbeke - K.S.K. De Jeugd Lovendegem (4 - 4 en penalty's 5 – 2). In de vierde ronde was hij grensrechter bij K.V.K. Westhoek - K.S.V. Oudenaarde (1 - 2). Eerste wedstrijd als referee in competitie d.d. 24/08/2014 met K.S.C. Wolvertem - R.S.C. Chatelet (2 - 2) in bevordering 'B'. Debuteerde daarna als 'a.r.', in competitie, op 27/08/2014 met K.M.S.K. Deinze - K.S.V. Bornem (3 - 1).

Is aangesloten bij K.V.C. Wingene, stamboeknummer 5216, dat uitkomt in eerste provinciaal West-Vlaanderen en gelegen is tussen Beernem en Tielt. Hij is Voorzitter van de Vriendenkring Scheidsrechters Tielt en Omliggende. Maakt dus de verre verplaatsing naar Eisden, wat een zeer hoog aantal blokken is! Met K.M.S.K. Deinze drie wedstrijden at home ; die eerder vernoemde partij ; d.d.17.09.2016 dan als referee K.F.C. Dessel Sport (0 - 0) en 15/10/2016 K.V.V. Coxyde (4 - 0). Mogelijk ook betrokken geweest bij de ene of andere een oefenwedstrijd. Met K. Patro Eisden Maasmechelen nog geen wedstrijden, kan ook niet want de Limburgers zaten in de tweede nationale afdeling.

Toon Valgaeren (° 11 april 1981) is aangesloten bij Sport Na Arbeid Keiberg, stamboeknummer 9470, club uit 3de provinciaal 'A' Brabant V.F.V. ... want daar maakt men inderdaad nu ook een onderscheid tussen het V.F.V. en het A.C.F.F.. Is gelegen net ten Noord-Westen van Scherpenheuvel, alwaar ook een “basilica” is. Debuteerde bij aanvang van het seizoen 2012-13 met K.V.K. Tienen - R. Géants Athois (0 - 0) op 01/09/2012. Altijd in de twee reeksen van de derde afdeling actief geweest, nu in 1ste Klasse Amateurs. Eind november 2016 toe aan 129 wedstrijden als grensrechter. Met K.M.S.K. Deinze drie wedstrijden ... 03/11/2012 away K. Hoogstraten V.V. (3 - 0) ; en at home 27/04/2014 K. Londerzeel S.K. (3 - 1) en 29/03/2015 R.F.C. Tournai (2 - 0). Met K. Patro Eisden M.M. zes wedstrijden ... 06/10/2012 at home R.F.C. Union La Calamine (2 - 0) ; 14/09/2013 at home R. Cappellen F.C. (1 - 1) ; 22/02/2014 away R.C.S. Verviétois (2 - 2) ; 17/08/2014 B.v.B. 4de ronde away Esperanza Pelt (1 - 2) ; 17/09/2016 at home K.V.V. Coxyde (1 - 0) en 29/10/2016 at home K.S.K. Heist (0 - 2).

Vincent Slegers (° 23 februari 1990) is nieuw, want debuut dit seizoen op 03/09/2016 in bevordering 'C' Thes Sport - K.F.C. Duffel (4 - 2). Actief in de 3de klasse en de 2de klasse amateur V.F.V. ; debuut in 1ste klasse Amateurs op 26/11/2016 bij K.F.C. Oosterzonen Oosterwijk - K.F.C.O.B. Wilrijk (0 - 2). Eind november 2016 toe aan 11 wedstrijden als 'a.r.'. Uiteraard nog geen wedstrijden met K.M.S.K. Deinze, noch met K. Patro Eisden Masmechelen. Is aangesloten bij K.S.K. Retie Branddonk, een deelgemeente van Retie dat met stamboeknummer 5927 uitkomt in 1ste provinciaal Antwerpen. Zij hadden de volgende teams onder hun hoede.

Partes

Die gaan we u geven volgens het rugnummer, toch wat K. Patro Eisden Maasmechelen betreft ... Lars Knipping/1 ; Ruben Janssen/3, Daniele Zotti/4, Danilo Sarkic/5, Sharam Yousuf/6 (66e Maxime Cosse/16), Steve Otte/7 (60e Toon Opdekamp/23), Aka Etien/13, Jean-Michel Hoebregs/15 (80e Etienne Wama Zock), Jessy Mayele/17, Marko Vardic/18, Adil Lagouireh/21. Niet gebezigd : Pieter Caubergh/99.

De Limburgse Patronaats-ploeg -> wat ons terug bij de “kerk” brengt, want ineens meegeven dat Limburg twee “basilica” heeft ... in Hasselt de “Virga Jessebasiliek” en in Tongeren de “O.L.V. Basiliek” <- kreeg één gele kaart, voor Steve Otte (23e). Die werd trouwens in de loop van de tweede helft vervangen wegens een blessure aan de hamstring. Shahram Yousuf werd dan weer naar de kant gehaald wegens een verrekking. Zeer jonge ploeg trouwens, “Patro Eisden”, dat een aanbieding (zeg maar overname) overweegt van de ene of andere Chinees, of zijn er Britten bij betrokken?!

K.M.S.K. Deinze dan en Regi Van Acker die de teruggekeerde Naim Aarab in de kern had opgenomen. Gert Van Walle mocht aan de wedstrijd beginnen en Steve Bael viel in de loop van de tweede helft in. Het elftal ... Tom Vandenberghe/23 ; Hans Cornelis/4, Arnaud De Greef/15, Matthias Lievens/3, Gauthier Libbrecht/5 ; Jasper Sols/27, Gert Van Walle/12 ; Gianni De Neve/7, Philippe Janssens/10 (74e Steve Bael/8), Jarric Buysse/20 (87e Naim Aarab/19) ; Christophe Martin Suarez/90 (74e Lennart Mertens/9). Niet gebezigd : Kevin Frans/1. Er was één gele kaart, voor Jasper Sols (19e) meteen zijn derde en dus geschorst tegen R. Excelsior Virton.

Par rebus

Of dat correct Latijn is laten we in het midden, in alle geval kunnen we op basis van de T.V. beelden en “Het Belang” wat volgt meegeven. Daarbij toch een merkwaardige vaststelling Patro Eisden volledig in het paars, K.M.S.K. Deinze in het zwart! In de eerste helft versierde de thuisploeg enkele riante kansen. Jessy Mayele kwam rond het half uur in een riante positie te staan, maar besloot zwak op een incepterende Tom Vandenberghe, die de poging afweert waarna Mathias Lievens de bal wegwerkt. Wat later kwam Jessy Mayele rechts centraal in de grote rechthoek opnieuw danig opzetten, op aangeven van Adil Lagouireh. Tom Vandenbergh verkleint goed de hoek en devieert de poging in hoekschop. Ook die Adil Lagouireh verscheen links in de grote rechthoek schuin en vrij voor doel, maar trapt dan in de vlucht onbesuisd naast.

Ruststand 0 – 0 ; wat K.M.S.K. Deinze er aanvallend van terecht bracht konden we niet terugvinden, noch in het “Belang” noch in het beeldmateriaal op T.V. Limburg. Deze laatsten schakelden daarna onmiddelllijk over naar het eerste doelpunt. Toch meegeven dat K.M.S.K. Deinze na de “time” veel feller in de wedstrijd zat en het Patro-middenveld lam legde. In het laatste kwartier mocht Gert Van Walle een hoekschop van op links voor doel geven. Aan de eerste paal gingen enkele spelers samen naar de bal, maar raakten hem niet een meter verder stond Gianni DE NEVE vrij aan de kleine rechthoek en kopt binnen 77e 0 - 1. Er volgden daarna enkele kansjes voor de paars-witten, waarbij we alleen op de beelden zagen dat Maxime Cosse een wenkende mogelijkheid naast de linker doelpaal trapt. In het slot van de wedstrijd wordt dan Steve BAEL diep gestuurd, komt alleen voor doelman Lars Knipping en besluit laag over de grond in de linker benedenhoek 89e 0 - 2. Vierde opeenvolgende zege voor K.M.S.K. Deinze dat meteen alleen op de tweede plaats prijkt. Weliswaar op acht punten van koploper K.F.C. Olympia Beerschot Wilrijk, maar bij de halvering (op het einde van het seizoen) zouden dat er maar vier meer zijn ! Knappe zege van K.M.S.K. Deinze, hoewel men in het chauvinistische Limburg dan weer spreekt van een “hold-up”. Kunnen daar uiteraard niet over oordelen maar het “bougieke” in de “basilica” heeft toch geholpen!

 

Marcel Dingemans