De officiële clubsite

Wedstrijdverslag F.C. Gullegem - KMSK Deinze (24.08.2016)

Wedstrijddatum: 
24.08.2016
Scheidsrechter: 
Jordy Vermeire bijgestaan door Benjamin Dewyn en Giovanny Saelens
Invallers: 
SpelerGele kaart?Rode kaart?DoelpuntenGewisseld?
0
46'
0
46'
0
46'
0
46'
1
63'
0
63'
0
63'
1
75'
0
75'

Nie warm, nie wille !

Destijds een marktkraam, dat terug te vinden was op de openbare markten in Antwerpen. Wellicht nu nog, want men beschikt over een eigen website en ook een restaurant tegenover de ingang van het Antwerpse Sportpaleis. Over de naam onder hoofding is ook een boek verschenen over de marktkramers. Op weg naar de “Poezelhoek”, nadat we uit de koelere autobus waren gestapt, was het drukkend warm, waardoor we aan die marktkramers dachten. De teams van F.C. Gullegem en K.M.S.K. Deinze dienden onder die extreme warme omstandigheden aan hun oefenpartij beginnen ... voor oranje-zwart de laatste voor de écht serieuze zaken gaan beginnen, met eerst de bekerwedstrijd tegen Lommel United. Het werd een gezapig oefenduel, met in de tweede helft wat meer intensiteit, ook al omdat er meer schaduw was. Maar er werd afgetrapt onder het motto “Nie warm, nie wille”. Hoe de wedstrijd verliep proberen we u te vertellen onder de hoofding ... “Gulden Spoor”.

 

“Gulden Spoor”

Een trip naar Gullegem houdt niet alleen een busreis in, maar er moet ook “gespoord” worden via Kortrijk. Deze West-Vlaamse stad mag vereenzelvigd worden met een “spoor”. Meerdere sporen zelfs, die allemaal voortkomen van de ... “Guldensporenslag” van 11 juli 1302. Er zouden er meerdere honderden op het slagveld gevonden zijn, die werden tentoon gesteld in de Onze-Lieve-Vrouwekerk maar door de Fransen in 1382 weggehaald ... ! In de omstreken van Kortrijk vindt men vele zaken terug die verwijzen naar die slag. Het stadion van K.V. Kortrijk, waar men zowel met de trein als de bus voorbij komt, noemt sinds jaar en dag “Guldensporenstadion”. In Gullegem hebben we ook een “spoor” teruggevonden ... het goudgele bier “Gulden Spoor”, gebrouwen door de gelijknamige brouwerij die niet zo ver is gelegen van “de Poezelhoek”.

 

Hot pussy

Dat mocht toch wel gesteld worden als F.C. Gullegem de bal aan 't rollen bracht. De thuisploeg was helemaal in het wit gehuld, K.M.S.K. Deinze in het zwart. Naar het schijnt draagt men bij extreem zonnige en zeer warme dagen dan ook best een donkere kledij. De wedstrijd kende een aarzelende start, wel met veel balbezit voor K.M.S.K. Deinze, maar er kon niet afgewerkt worden. Er was wel een trap van Robbe Van Steenkiste, op een 'tweede bal' ... over (7e). De ex-Gullegemenaar André Ntambue zaaide soms wel wat paniek, maar het was uiteindelijk de test-speler Gaëtan Hendrickx (S.T.V.V.) die van op rechts kon voorzetten ; ter hoogte van de verste paal kopt Arnaud DE GREEF binnen ... 20e 0 - 1. Daarna volgt een “drankpauze” (22e).

K.M.S.K. Deinze zal het beste vocht naar binnen hebben geslagen, want op voorzet van Robbe Van Steenkiste (?) kopt Christophe Martin-SUAREZ met het achterhoofd binnen ... 24e 0 - 2. Nog voor de rust pakt Kevin Frans gemakkelijk een afgeblokt schot van de net voordien ingekomen Frank Ngoma Ndongala (31e). Martin Suarez rukt daarna op langst links en waagt zijn kans, doelman Anthony De Grendel onderschept (32e). Nadat Stef De Backer over doel heeft gekopt, op hoekschop van Gaëtan Hendrickx (39e), valt net voor de rust een derde treffer. André NTAMBUE rukt op rechts ver op en kruist dan in de 16-meter laag in de verste hoek, doelman De Grendel kan er nog even bij, maar de bal gaat tegen de netten ... 43e 0 - 3.

 

G U L

Er mag gesteld worden dat de ontvangst in Gullegem altijd “ G u l “ is, we hebben dat al herhaaldelijk ondervonden. Hartig en vriendelijk ... we konden tijdens de rust het aanbod van het ”Gulden Spoor” dan ook niet afslaan. Mocht gerust een opkikker genoemd worden om aan de tweede speelhelft te beginnen. Vermits het een oefenwedstrijd betrof zou het dus ook weer een moeilijke administratieve klus worden. Die is hierna samengevat in het technisch verslag.

 

“GULLEGEM“

We kozen voor die tussen-titel omdat de club van coach Dirk Azou richting 'kleedkamers', e.a., regelmatig goed aan de bak komt. Dat was nu niet anders. Vooralsnog zonder gevaar, maar na een lange studie-ronde retro van Corneel Bekaert en Kevin Frans moet pakken (66e). K.M.S.K. Deinze speelt veel de bal rond, maar komt niet tot doelpogingen. Jenci Dejonghe daarentegen pakt uit met een denderende knal, die via de buitenkant van de linker kruising naast gaat (70e). Onmiddellijk prikt K.M.S.K. Deinze tegen, na een hoekschop geeft Brecht Van der Beke voor, de helemaal vrijstaande Stef De Backer wil het te goed doen en kopt meters naast (71e). De thuisploeg prikt ook nog eens tegen. Na balverlies recuperatie F.C. Gullegem, Larsen Sijs trapt over de dwarsligger (73e). In die tweede helft wordt er toch wat gewisseld, wat (bijna) altijd een invloed heeft op het spelgebeuren.

Nadat Kevin Frans een door Matthias Lievens afgeblokt schot van Joppe Van Heuverzwijn kan onschadelijk maken (77e), valt de beslissing. Aanval K.M.S.K. Deinze en afstandsschot Steve BAEL, laag en hard in de linker beneden hoek ... 79e 0 - 4. Twee minuten later haalt ook Philippe Janssens uit van op afstand, ook ongeveer centraal rechts, hard en vernietigend ... 81e 0 - 5. Meteen is de wedstrijd helemaal gespeeld, ofschoon op rechts Lennart Mertens nog ver kan oprukken, maar het zit de ex-Dikkelvennaar niet mee, zijn poging gaat voorbij de linker doelpaal net naast (86e).

De “extra times”, nà de wedstrijd in de gezellige kantine van “Gullegem”, mochten er ook wezen, maar liepen niet zo lang uit als een jaar geleden ... gelukkig maar, we bereikten nog op een “mooi” uur Blankenberge ... met hartelijke dank aan RDK. Het is en zal nochtans opnieuw een probleem blijven dit seizoen, die terugkeer naar de Kust.

 

Referee trio

Dat bestond uit een jong West-Vlaams trio. Referee Jordy VERMEIRE (° 3 februari 1995) begon er aan als “nationaler” in het seizoen 2014-2015. Debuut d.d.03/08/2014, als referee, in de eerste ronde van de Beker van België met K.F.C. Merelbeke - K.S.K. De Jeugd Lovendegem (4 - 4 en penalty's 5 - 2). In de 4de ronde was hij grensrechter bij K.V.K. Westhoek - K.S.V. Oudenaarde (1 - 2). Debuut in de 3de nationale afdeling, als grensrechter, op 27/08/2014 -dus voor 2 jaar- bij K.M.S.K. Deinze - K.S.V. Bornem (3 - 1). Laatste wedstrijd met F.C. Gullegem d.d. 21/02/2016 at home tegen Torhout 1992 K.M. (1 - 1). Is aangesloten bij K.V.C. Wingene, stamboeknummer 5216, dat uitkomt in eerste provinciaal West-Vlaanderen en gelegen is tussen Beernem en Tielt. Is daar wellicht ook woonachtig. Eind seizoen 2015-2016 toe aan 46 wedstrijden, 41 als referee en 5 als grensrechter.

Benjamin Dewyn (° 26/03/1996) is ook zo'n jonge onpartijdige. Is aangesloten bij K.F.C. Aalbeke, stamboeknummer 2271, dat uitkomt 4de provinciaal 'C' West-Vlaanderen. Het is een deelgemeente van Kortrijk waarvan het ten zuidwesten van gelegen is. Begon er aan in het seizoen 2015-2016 en acteerde driemaal als grensrechter in “3deA”. Geen wedstrijden met de beide clubs.

Giovanny Saelens (° 29 november 1991) is een nog jonge grensrechter die eveneens afkomstig is uit het Kortrijkse, meer bepaald van Heule er in het noordwesten van gelegen. Is ook nog jong en zeker nieuw. Is daar wellicht in de omgeving bij een club aangesloten. Nog niet 'aan de bak' geweest bij deze twee clubs.

 

Er werd slechts één gele kaart getrokken, voor Dorian Calvin Kanga (72e) en verder vier hoekschoppen voor F.C. Gullegem (0 / 4) en zeven voor K.M.S.K. Deinze (5 / 2), dat uiteraard onder voorbehoud, net zoals de samenstelling der beide ploegen hierna.

 

The teams

Dirk Azou moest enkele jongeren inbrengen, want zat toch met enkele gekwetsten. Kwamen uiteindelijk aan de aftrap bij F.C. Gullegem : Anthony De Grendel/21 ; Jenci Dejonghe/19, Heywood De Buck/24, Gianni Vanlandschoot/6, Aron Defevere/8 ; Janis Coppin/22 (34e Larsen Sijs/20), Yoeri Flederick/17 (29e Frank Ngoma Ndongala/23) ; Pierre Nils/10, Dorian Calvin Kanga/7, Erwin Seignez/16 (59e Corneel Bekaert/13). ; Joppe Van Heuverzwijn/9. Niet gebezigd : Brandon Vanderbeken/1, Sélim Sahnoune/11.

Regi Van Acker kreeg drie testspelers, want Voorzitter Denijs Van de Weghe toch op speurtocht om de afwezigheid van de langdurig geblesseerden Jérôme Mezine, Daan Debouver en Glenn Leemans op te vangen. Wij wensen ze alle drie een spoedig en algeheel herstel toe! Aan de aftrap kwamen Christophe Martin-Suarez, een Belg die in Verviers geboren werd en overkomt van K.S.V. Roeselare. Gaëtan Hendrickx, geen familie van Marc Hendrickx die, o.a., bij R.S.C. Anderlecht actief was. Is afkomstig van Eigenbrakel en kwam de vorige twee seizoenen uit voor K. Sint-Truidense V.V.. Terug van weggeweest, ten slotte, Jarric Buysse om eventueel de gekwetste Glenn Leemans op te vangen. Kwamen aan de aftrap ...

K.M.S.K. Deinze : Kevin Frans/1 ; Arnaud De Greef/15 (46e Hans Cornelis/4), Stef De Backer/16, Gauthier Libbrecht/5 (46e Matthias Lievens/3), Jarric Buysse/2 (63e Philippe Janssens/10) ; Robbe Van Steenkiste/17 (63e Jasper Sols/27), Gianni De Neve/7 (46e Gert Van Walle/12), Gaëtan Hendrickx/14 (75e Steve Bael/8), Brecht Van der Beke/6 (75e Louis Coetsier/18) ; Christophe Martin-Suarez/19 (63e Lennart Mertens/9), André Ntambue/11 (46e Berre Stock/20).

 

Marcel Dingemans