De officiële clubsite

Schoon Matchke: Virton ’99

Er staat een prachtige spar ten huize Van Steenpuiste. De boom werd met precisie volgehangen met oranje en zwarte ballen. Bij valavond flikkeren dan fel oranje lichtjes aan en uit. Helemaal onderaan in een houten stalletje staan voetballertjes rond een nog lege kribbe, heel devoot wachtend op de komst van de grootste kampioen aller tijden. Er klinkt heel zachte kerstmuziek …

Gerard geniet, languit op de sofa, van de gezellige warmte. Vanavond moet zijn ploeg SK Deinze de wei in tegen Virton, de meest zuidelijke stad van België. Francine maakt ‘scampi diabolique’ klaar met kroketjes. Er wordt thuis geluncht want samen met de vriendinnen gaat ze straks flaneren op de kerstmarkt van Deinze. Geen voetbal dus voor ‘de madammen’ …

En, Gerard, hebt ge wa nodig veur van de wintere? Moet ik wa meebrengen vanop de markt? Een dikke beremutse? Of een paar Noorse kousen? Een flasse Gloewijn? Warme sletsen? Een dikke sjaal veur op de voetbal? Binst da ons ventjes naar de match zijn, gaan de vrouwkes gaan shoppen, goe? Virton, zegde gij? Maar de die moeten van verre komen ze!

Zijt maar voorzichtig, madam! Charlie’s Angels op stap! Verleden jaar vond ik u in de badkamer, een hoopke ellende. Da chic kostelijk mantelke riekt nog naar Filliers. Ik heb u dan opgeplooid en in de zetel gelegd. Remember? … Zoeteke, de scampies rieken fantastisch!

Weet ge ’t nog, lieveken? In ’99 zijn we gaan kijken naar de totale zonneverduisteringe in Virton. Da was toch vree morantisch? We zijn dan blijven overnachten in een oud kasteel. Ons hemelbedde kraakte langs alle kanten. Da natuurverschijnsel gaf mijne Gerard wel veel energie ze! De nacht van mijn leven! Remember?

Wijveken, we waren wel haast twintig jaar jonger hé! En da speciaal klimaat daar in ‘le pays de Gaume’, mijn hormonen sloegen op hol, ik voelde mij gelijk de rode ridder en gij waart de bloedmooie prinsesse. Maar vandenavond gaan we die Virtonnezen wel verslaan!

Laat ons hopen, ventje! En misschien, heel misschien zal er een sterre boven ons huizeke blijven stille staan vanden nacht. En wie weet, bij een volle maan …, laat ons vooral ‘zacht’ zijn voor elkaar …

Oesje! Mijn Francine heeft last van een affectiecrise. De tijd van ’t jaar zekere? Rustig blijven schat, morgen es’t zondag, en heel ’t naaste weke moet nog beginnen … (ra)