De officiële clubsite

Schoon Matchke: Verneveld …

In het ‘Huis Weltevree’ is de rust weergekeerd na het jaarlijks vakantiegenoegen. Gerard en zijn Francine waren een volle maand in de Franse Provence. In het dorpje Seillans, vlakbij het pleintje “Fred De Bruyne” gooide Gerard dagelijks zijn glimmende petanqueballetjes en verslond zijn vrouwtje de ene doktersroman na de andere. Genieten is heel eenvoudig bij de Van Steenpuistes. Le vin, du pain et du boursin …

De valiezen zijn nu geleegd. Terwijl Francine de Franse ‘cuisine’ probeert na te bootsen timmert Gerard aan een heuse kippenren. Zijn madam wil een eigen kip, na de ei-crisis in het land. Het beest zal zorgen voor het dagelijkse onvernevelde ontbijt-eitje …

Vanavond wil Gerard naar het stadion. SK Deinze opent het seizoen tegen Dessel. Onze held wil graag kennis maken met een aantal nieuwe aanwinsten.

Seg zoeteken, ik verve da kiekenkot in het oranje, goe? Mee een zwart deurken. Die beeste moe een beetje assortie zijn mee onze ploeg. En ze mag tzelfs oranje eiers leggen! Haha!

Vree goe, ventje! Nie alleene de kiekens zijn tegenwoordig bespoten, heb ik gelezen! De Deinzenaars zijn ook verNEVELd, al van gehoord, Gerard?

Jawadde! Op café wordt er nogal over gepintelierd! Deinze wordt gefusilleerd mee Nevele, zomaar uit het niemendal! Als da maar goe komt! Misschien speelt er daar wel een talentje, een Messi-tje bij SK Nevele die dan gratis en veur niets bij ons komt schitteren, wie weet!

Blijven dromen, schat … Hierzie, een lekker Pastisken gelijk ginder in la douce France. Ik prepareerde een tapenadeke en mijne bouillabaize staat te pruttelen. Fredje De Bruyne wist wel waarom dat hij verhuisde van Berlare naar de Provence! Spijtig dat hij zo vroeg …

Grote kampioen, wijveken! En top journalist daarachter bij den BRT. Ze maken zo geen coureurs nie meer. Mmmmm, ik rieke de look en de basilicum tot hiere! En buiten, nevest da kiekeskot bloeit de lavendel, een beetje Provence in onzen hof! En, mijn allerliefste zonneblommeken, hoe zal uw kieksken heten, al op gepeisd? Fipronieleke?

Jerom natuurlijk, ventje! Ik blijve supporter van onze numero 21, Mézinneke! Ge zult da wel zien, vandenavond legt hij er weer eentje in het mandeke tegen Dessel! Juist gelijk onze scharrelbeeste, puur en lekker in het hoekje gelegd, zonder foute maneuvers in haar kot… (ra)