HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Oranje-Zwart springt naar de voorlopige leidersplaats in de Challenger Pro League

Nieuws Bericht geplaatst op vrijdag 02 februari 2024

KMSK Deinze heeft z’n revanche tegen Club NXT beet en staat dankzij de 0-1-overwinning voorlopig aan de leiding in de Challenger Pro League. De confrontatie tegen Club NXT stond garant voor spanning en kansen langs beide kanten. Toch leverde de aangename partij geen doelpunten op in de eerste helft. Ook in de tweede helft leken beide ploegen lang zicht te hebben op een scoreloos gelijkspel, maar twintig minuten voor het einde van de wedstrijd verschalkte Club NXT-verdediger Jano Willems zijn eigen doelman. Willems zorgde zo voor het enige doelpunt van de partij. In het slot redde Miras nog de drie punten voor Deinze met een uitstekende parade.

Onze Tigers zijn bezig aan een uitstekende reeks, want van de laatste acht wedstrijden kon Oranje-Zwart er zes winnen. Daardoor blijft Deinze bovenin meedoen in het klassement en kon het bij een overwinning tegen Club NXT zelfs even 24 uur aan de leiding staan. Toch hebben de Tigers het vaak niet onder de markt tegen beloftenteams, want in de vorige confrontatie tegen Club NXT ging Oranje-Zwart met 1-3 onderuit. Coach Hans Somers wou dan ook revanche voor die verloren wedstrijd en bracht de uit schorsing teruggekeerde Prychynenko en Koné in de ploeg.

Oranje-Zwart domineerde in de eerste tien minuten van de partij en toonde zich verschillende keren aartsgevaarlijk. Eerst toonde Koné zich met een gekraakt schot. Daarna mikte Van Landschoot hoog over en op een corner van onze kapitein Hendrickx kopte Quintero tegen de dwarsligger. Deinze had duidelijk bloed geroken, maar liet Club NXT daarna wat meer in de match komen. Een voorzet van Seys dwarrelde gevaarlijk voor het doel.

Na het sterke openingsbegin van Oranje-Zwart werd de thuisploeg gevaarlijker en zocht het meer en meer de zestien van Deinze op. Op het halfuur kreeg Club NXT z'n grootste mogelijkheid van de eerste helft. De Smet vond Homma voor doel, maar met een geweldige voetreflex behoedde onze Spaanse doelman Miras de Japanner van de openingsgoal. De reactie van Deinze liet niet lang op zich wachten. Van Landschoot besliste een meter naast het doel van Shinton. De laatste kans voor de rust kon De Belder achter zijn naam zetten. Zijn schot was echter te centraal op de Brugse doelman gericht.

Deinze kwam de kleedkamer uit met één vervanging. De Belder kampte in de eerste helft al met fysieke ongemakken en werd bij de start van de tweede helft vervangen door de vinnige Emilio Kehrer. Deinze zorgde meteen voor gevaar via Van Landschoot. Onze flankaanvaller zocht Koné in de zestien, maar een Brugse verdediger was eerder op de bal. In de herneming raakte diezelfde Koné zijn kopbal verkeerd, waarna de bal naast ging.

Net als in de eerste helft ging het spelbeeld op en neer. De thuisploeg probeerde vooral te counteren na de aanvalsmogelijkheden van onze Tigers. Homma plaatste een bal hoog over.

Oranje-Zwart bleef de druk opvoeren en twintig minuten voor het einde van de wedstrijd kregen onze Tigers een vrije trap op een interessante positie. Onze kapitein Hendrickx loodste de bal richting het strafschopsgebied, waarna Willems zijn eigen doelman verschalkte en voor de (ongelukkige) openingstreffer van de wedstrijd zorgde.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd mocht ook Ferdinan zijn debuut maken dit seizoen. Onze Indonesische international, die ook trefzeker was op de Asian Cup, liet zich zeker opvallen dankzij enkele sterke acties.

Club NXT leek in de slotminuten van de wedstrijd niet meer voor dreiging te zorgen, maar in de slotminuten was er opnieuw Homma die voor gevaar zorgde. De Japanner haalde uit richting de bovenhoek, maar opnieuw was Miras daar om de drie punten voor Deinze te verzekeren. Onze Spaanse doelman zit ondertussen aan acht clean sheets en is voorlopig de beste doelman van de reeks. Dankzij de overwinning tegen Club NXT springt Deinze voorlopig naar de koppositie in de Challenger Pro League.

Opstellingen

Club NXT: 33. Nick Shinton (GK), 3. Jano Willems, 5. Joaquin Seys (C), 6. Liam De Smet, 8. Alejandro Granados, 9. Benjamin Thoresen Faraas (75’ 41. Jessi Da Silva), 14. Lenn De Smet (92’ 42. Jesse Bisiwu), 16. William Simba, 17. Laurens Goemaere (75’ 18. Oleksandr Yakymenko), 25. Bi Yameogo, 62. Shion Homma

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 3. Teo Quintero, 7. Alessio Staelens, 8. Guillaume De Schryver (79’ 27. Marselino Ferdinan), 9. Dylan De Belder (46’ 80. Emilio Kehrer), 10. Gaëtan Hendrickx (C), 13. Denis Prychynenko, 18. Jellert Van Landschoot (87’ 52. Jur Schryvers), 20. Mamadou Koné (79’ 11. Nicolas Mercier), 23. Kenneth Schuermans, 77. Gonzalo Almenara