HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Oranje-Zwart verliest met zware 3-0-cijfers op het veld van FCV Dender

Nieuws Bericht geplaatst op zaterdag 06 april 2024

Oranje-Zwart heeft een slechte zaak gedaan in de strijd om promotie naar de Jupiler Pro League. In het Dender Football Complex slikten de Tigers drie doelpunten, die in de eerste helft vielen. De thuisploeg kwam al na amper twee minuten op voorsprong na een owngoal van Kenneth Schuermans. Marzo en Cools zorgden uiteindelijk voor het tweede en derde doelpunt van de avond. KMSK Deinze pakt in zijn laatste vier wedstrijden slechts één op twaalf en zal zich volop moeten herpakken in de laatste twee wedstrijden van de reguliere competitie.

In de Oost-Vlaamse derby tegen FCV Dender rekende coach Hans Somers opnieuw op de diensten van Souleymane Anne. Onze Mauritiaanse international, die vorige week nog maar net terugkwam van zijn internationale verplichtingen, maakte zijn rentree in de basis. Op het middenveld verving Teo Quintero de geschorste Steve De Ridder en ook Almenara kwam terug in de basis voor Alessio Staelens. De wedstrijd gold als een belangrijke confrontatie tussen twee ploegen die allebei promotie ambiëren. Vooral Dender had het goed voor elkaar, want in de laatste drie wedstrijden pakte het ook drie overwinningen.

De thuisploeg begon meteen snedig aan de wedstrijd en zette de Deinse defensie meteen onder druk. Na amper twee minuten stond de voorsprong voor de thuisploeg al op het bord. Kenneth Schuermans zette door een ongelukkige owngoal de vroege voorsprong voor Dender op het bord. De eerste doelpoging voor Oranje-Zwart kwam op naam van Jaime Sierra te staan. Onze Spaanse middenvelder probeerde met een vluchtschot Gies te verschalken, maar de keeper van Dender bokste de bal met zijn vuisten weg. In de daaropvolgende fase kopte Lemoine in de handen van de doelman.

Dender speelde vanuit een sterke organisatie en had zijn pionnen goed gepositioneerd op het veld, terwijl Deinze het moeilijk had om de organisatie van de thuisploeg te breken. Het ontbrak de Tigers aan die ene flits om voor meer doelgevaar te zorgen. De doelpunten vielen aan de overzijde wel. Eerst was er nog de nodige sliding van Lemoine op een schot van Soladio, maar uiteindelijk was de dubbele voorsprong enkele minuten later toch een feit. Na knap aanvalswerk werkte Marzo de bal via de deklat binnen. Vlak voor de rust zorgde Cools nog voor een derde doelpunt. Op een corner van Hens kogelde Cools de bal binnen.

Na de koffie moesten de Tigers uit een ander vaatje tappen. Coach Hans Somers bracht met Kehrer en Alvarez ook twee nieuwe verse krachten in de basis om voor de Deinse doelpunten te zorgen. Alvarez had de boodschap begrepen en bracht de bal goed voor. Mertens kopte net naast de kooi van Gies. Niet veel later zorgde ook Kehrer voor gevaar. Met enkele snelle bewegingen ontdeed hij zich van zijn verdedigers, hij besliste echter in het zijnet.

Net als in de eerste helft had Oranje-Zwart het ook in de tweede helft niet onder de markt om kansen te verzamelen. De Tigers leden te vaak balverlies en speelden onnauwkeurig. Dender leek zijn schaapjes al op het droge te hebben en hoefde niet aan te dringen. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd had M’Barki zelfs de 4-0 aan zijn voeten. Zijn pegel spatte uiteen tegen de onderkant van de lat. Niet veel later besliste N’Simba voorlangs.

Het slotoffensief van Deinze bleef uit en zo pakt Deinze slechts één op twaalf in de laatste vier wedstrijden. Met het oog op eventuele promotie of zelfs een plaats bij de top zes, zullen onze Tigers even flink moeten herbronnen om hun sterke uitgangspositie vast te houden.

Opstellingen

FCV Dender: 1. Xavier Gies, 3. Joedrick Pupe, 10. Lennard Hens (C) (87’ 19. Ali Akman), 18. Nathan Rhodes, 21. Kobe Cools, 22. Gilles Ruyssen, 23. Desmond Acquah (22’ 8. Jasper Van Oudenhove), 28. Stefano Marzo, 77. Bruny Nsimba (87’ 14. Olivier Myny), 88. Fabio Ferraro (64’ 9. Michael Lallemand), 98. Jordy Soladio (64’ 7. Ridwane M’Barki)

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras, 3. Teo Quintero (68’ 20. Mamadou Koné), 5. Laurent Lemoine, 10. Gaëtan Hendrickx (C), 13. Denis Prychynenko (46’ 4. Victor Alvarez), 18. Jellert Van Landschoot, 22. Souleymane Anne (46’ 80. Emilio Kehrer), 23. Kenneth Schuermans, 38. Jaime Sierra, 77. Gonzalo Almenara, 92. Lennart Mertens (68’ 14. Sven Braken)